Λίζα Δουκακάρου: Οι δυο γάμοι και οι τρεις κηδείες που την "τσάκισαν" - Το πονεμένο παρελθόν της δημοσιογράφου του Mega

Η συγκινητική ιστορία της ζωής της και τι κάνει σήμερα

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Λίζα Δουκακάρου: Οι δυο γάμοι και οι τρεις κηδείες που την

Έχει γυρίσει την πλάτη της εδώ και πολλά χρόνια στην δημοσιότητα και στην λάμψη, εξάλλου η Λίζα Δουκακάρου δεν έπαιξε ποτέ στο παιχνίδι της ματαιοδοξίας, ούτε κυνήγησε τα φώτα της δημοσιότητας, αντιθέτως εκείνα την έψαχναν, αλλά δεν κατάφερναν να την εντοπίσουν ποτέ και πουθενά στον ιδιωτικό της βίο που ήταν καλά προστατευμένος ... Σεμνή και χαμηλών τόνων άνθρωπος, διακριτική αλλά συνάμα τόσο λαμπερή και εντυπωσιακή...

Η δημοσιογράφος του Mega, στο διάστημα αυτό της απουσίας της από τα επαγγελματικά δρώμενα για περίπου 6 χρόνια, πέρασε πολλά, κάποια από αυτά την λύγισαν, όμως κατάφερε να μείνει δυνατή και να πατήσει ξανά γερά στα πόδια της, αφήνοντας πίσω της τις μαύρες σκιές του παρελθόντος και κάνοντας restart στην ζωή της.

Όταν η Λίζα Δουκακάρου εκφωνούσε το δελτίο ειδήσεων του Mega, κέρδιζε τους φαν της – όχι άδικα - με το βλέμμα της, τη χροιά της φωνής της και με την έντονη προσωπικότητά της. Ορισμένοι την θεωρούσαν σνομπ και απόμακρη, οι περισσότεροι όμως την είχαν κατατάξει στην κατηγορία των upper class level κοριτσιών της ενημέρωσης. Η Λίζα Δουκακάρου βρισκόταν στο top 5 των πιο γοητευτικών γυναικών newscaster, ανεξάρτητα εάν εκείνη δεν κατάλαβε, πόσο σαγηνευτική ήταν.

Η Λίζα Δουκακάρου
16-10-2013 Μέγαρο Μουσικής."20 Χρόνια Ελπίδα"

Άλλωστε στο δικό της μυαλό, το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να κερδίζει τον άλλον με το πλούσιο βιογραφικό της, τις δυνατές σπουδές της στις πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και της ήταν αρκετό ότι είχε χαράξει μια αξιοπρεπή πορεία στον χώρο με την παρουσία της στην τηλεόραση. Από την παρουσίαση των βραδινών δελτίων του καναλιού η δημοσιογράφος, βρέθηκε στην συνέχεια στην καρέκλα της καθηγήτριας σε δημοσιογραφική σχολή, διδάσκοντας στους μαθητές της “Είδηση και ΜΜΕ, κείμενο και γραφή ειδήσεων”, ενώ εργάστηκε παράλληλα στο περιοδικό ΑΝΤ1, στην Ημερησία και μετά στον Ελεύθερο τύπο της Κυριακής όπου αρθογραφούσε επί 8 συναπτά έτη.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της, γνώρισε τον σύντροφό της και μετέπειτα σύζυγό της επιχειρηματία Στέλιο Εμβαλωμένο που δραστηριοποιούνταν στον χώρο των κοσμημάτων. Το 1992 η Λίζα Δουκακάρου παντρεύτηκε τον άντρα που ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα εντελώς αθόρυβα και χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς, άλλωστε μαζί του περνούσε μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή χωρίς να απασχολεί με τα προσωπικά της, σε μια περίοδο που το lifestyle “οργίαζε” και οι παπαράτσι έκαναν πάρτι όταν εντόπιζαν κάποια εντυπωσιακή γυναίκα των media. Εκείνη πάντως με τον σύζυγό της είχαν επιλέξει έναν άλλο τρόπο ζωής, μακριά από κοσμικότητες και με αυτόν πορευόντουσαν και ήταν ευτυχισμένοι.

Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για την ευτυχία του ζευγαριού. Το 2012 ο Στέλιος Εμβαλωμένος, μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη μέσα στο σπίτι τους, έφυγε από την ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την δημοσιογράφο που σοκαρισμένη από την είδηση και τον ξαφνικό χαμό του αγαπημένου της προσώπου, κλείστηκε στον εαυτό της. Το στήριγμά της, ο έρωτάς της, η ανάσα της όπως είχε εξομολογηθεί σε τηλεοπτική εκπομπή, λίγες μέρες πριν συμβεί το μοιραίο, δεν υπήρχε πια κοντά της και αυτό την πονούσε πολύ. «Το σπίτι μου, η οικογένειά μου, για μένα είναι μεγάλη σταθερή. Είναι αυτό που με κάνει και παίρνω ανάσα» είχε πει τότε, χωρίς να γνωρίζει την τραγική εξέλιξη της ζωής τους. Το ζευγάρι είχε πάντα ένα κοινό όνειρο που δεν πρόλαβε όμως να κάνει πραγματικότητα, την απόκτηση ενός παιδιού.

Η Λίζα Δουκακάρου στην κηδεία του άντρα της
10-10-2012 Νέα Ιωνία.Άγιος Γεώργιος.Κηδεία Στέλιου Εμβαλωμένου

Λίζα Δουκακάρου: Που είχε χαθεί τόσα χρόνια η δημοσιογράφος

Η Λίζα Δουκακάρου κλείστηκε στον εαυτό της και εξαφανίστηκε από παντού. Έχοντας δίπλα της ελάχιστους φίλους που την παρηγορούσαν, απομονώθηκε σε μια μοναχική ζωή. Μερικά χρόνια αργότερα εξομολογήθηκε για το πως ξεπέρασε το σοκ και είπε: «Ο έρωτας με τον σύζυγό μου ήταν κεραυνοβόλος. Πέρασα είκοσι χρόνια ευτυχισμένου γάμου. Αγαπώ τα παιδιά, θα ήμουν καλή μητέρα, αλλά φοβόμουν πολύ. Δυστυχώς έφυγε ξαφνικά από την ζωή από καρδιακό επεισόδιο και δεν θα ευχόμουν να συμβεί σε κανέναν αυτό που πέρασα εγώ με τον θάνατό του. Είναι τραγικό κυρίως για τον άνθρωπο που φεύγει και δευτερευόντως για αυτόν που μένει. Τον Αύγουστο έχασα και την μητέρα μου από καρδιά η οποία είχε χρόνιο πρόβλημα και υπέφερε πολύ»

Το 2018 όταν έκλεισε το Mega, η Λίζα Δουκακάρου πέρασε ακόμα ένα δυνατό σοκ. Εκείνη ανέβασε μετά από αυτό, στο facebook τους συναδέλφους της και αποχαιρέτησε το κανάλι που την έκανε γνωστή και που αγάπησε πολύ. «Όταν έκλεισε το Mega δεν κοιμήθηκα όλη νύχτα. Όλο αυτό μας άφησε έκπληκτους. Μετά την έκπληξη ακολούθησε η απογοήτευση, ο θυμός, η αγανάκτηση, η θλίψη και γενικότερα ήταν πολλά τα συναισθήματα. Από την πρώτη στιγμή που συνέβη ότι συνέβη ήξερα ότι θα κλείσει. Δεν ήμουνα από τους αισιόδοξους συναδέλφους μου με αποτέλεσμα πολλές φορές να τους στενοχωρήσω» είπε σε συνέντευξή της μιλώντας για ένα επιπλέον πλήγμα που είχε τραυματίσει την επαγγελματική της ζωή.

Και σα να μην έφταναν όλα τα προηγούμενα, μερικά χρόνια αργότερα ήρθε ο χαμός της αδερφής της Εύας με την οποία η δημοσιογράφος ήταν πολύ δεμένη. Με ένα σπαρακτικό μήνυμα εκείνη αποχαιρέτισε το «κοριτσάκι της που πάλεψε τόσο σκληρά»... «Θα νικήσεις σου έλεγα, θα περάσουν όλα, θα είναι καλύτερα αύριο στην πατρίδα, σου υποσχέθηκα... Δεν τα κατάφερα αδελφούλα συγνώμη. Καλό σου ταξίδι ΕΥΑΚΙ μου, καλό δρόμο ψυχή μου» έγραψε η Λίζα Δουκακάρου ραγίζοντας καρδιές με την ανάρτησή της αυτή.

Όμως, επειδή μάλλον η ζωή της χρώσταγε κάτι ακόμα από όλα αυτά που της πήρε, η λύπη έδωσε την θέση της στην χαρά, όταν η Λίζα Δουκακάρου το 2018 είχε μια νέα ευκαιρία... Ο έρωτάς της με τον Παντελή Οικονόμου που ασχολείται με τα χρηματοοικονομικά, της άλλαξε τα πάντα όλα και εκείνη άρχισε πάλι να βλέπει προς το φως. Παντρεύτηκαν το 2018 και πράγματι με την απόφασή τους αυτή, ξάφνιασαν πολλούς που δεν γνώριζαν μέχρι τότε που βρισκόταν και τι έκανε η δημοσιογράφος, παρά λίγοι και ελάχιστοι φίλοι της που σε όλη την διάρκεια της αποχής της ήταν κοντά της. Η δημοσιογράφος Νατάσα Ράγιου ήταν μια από τις φίλες της αυτές που στο Ekali club δίπλα στην απαστράπτουσα και χαμογελαστή νύφη ανέβασε φωτογραφία της με το ζευγάρι μιλώντας για τη νέα αρχή της συναδέλφου και κολλητής της φίλης...

«Στον δεύτερο σύζυγό μου βρήκα έναν άνθρωπο να ακουμπήσω. Ήταν ειδικές οι συνθήκες και λόγω χαρακτήρα. Δεν ήμουνα ποτέ πολύ κοινωνική, την αγαπώ αυτή την δουλειά αλλά ήμουν πάντα αποτραβηγμένη. Ο γάμος μου με τον Παντελή είναι μια δεύτερη ευκαιρία. Όταν περάσεις από καταστάσεις που είναι όντως σκληρές, δύσκολες, δεν μπορείς εύκολα να τις ταξινομήσεις, αντιλαμβάνεσαι ότι όταν σου συμβαίνει κάτι και είναι καλό, όντως είναι ευκαιρία» είπε σε συνέντευξή της πρόσφατα στο Στούντιο 4 όπου μετά από πολλά χρόνια απουσίας έκανε μια σπάνια εμφάνιση τηλεοπτικά.