Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή: Η κατάρα του σήριαλ - Έγινε το έλα να δεις στα γυρίσματα κι έφυγαν όλοι

Η άσχημη ιστορία που κουβαλάει η σειρά

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή: Η κατάρα του σήριαλ - Έγινε το έλα να δεις στα γυρίσματα κι έφυγαν όλοι

Μια “κατάρα” έλεγαν τότε ότι κουβαλούσε επάνω της η μαύρη κωμική σειρά του Mega Channel, “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή” που είχε ξεκινήσει να προβάλλεται τον Οκτώβριο του 2000, με θεαματικότητες που άγγιξαν μέχρι και το 40%, όμως ξαφνικά όλα γύρισαν τούμπα, το σήριαλ σταμάτησε και κανένας από τους συντελεστές δεν ήθελε να βλέπει τον άλλον στα μάτια του.

Παρά τις σούπερ θεαματικότητες που έκανε τότε από τα πρώτα κιόλας επεισόδια, το σήριαλ του Ρήγα – Αποστόλου, που σκηνοθετούσε ο Αλέξανδρος Ρήγας και που αγκάλιασαν οι τηλεθεατές, είχε αρχικά σκοπό να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2001 σε 30 επεισόδια, αλλά τελικά διεκόπη απότομα και έμεινε ημιτελής στο 7ο επεισόδιο. Ο λόγος; Οι απίστευτοι καβγάδες, γενικότερα ο κακός χαμός που επικρατούσε τότε ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες και στον σκηνοθέτη και οι συνεχόμενες αποχωρήσεις που γινόντουσαν. Το παρασκήνιο τότε έλεγε ότι η μαύρη κωμωδία στα γυρίσματα περισσότερο έμοιαζε με θρίλερ με όσα συνέβαιναν εκεί μέσα, όμως οι πρωταγωνιστές κρατούσαν σιγήν ιχθύος και δεν έλεγαν τίποτα... Αργότερα έγιναν οι αποκαλύψεις...

Ο θυμόσοφος λαός λέει ότι “η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται” και τελικά φαίνεται ότι δεν έχει άδικο, καθώς στο συγκεκριμένο σήριαλ όλα από την αρχή πήγαν λάθος... Στο “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή” το αρχικό καστ ήταν με την Ελένη Καστάνη, την Ισαβέλλα Βλασιάδου, την Ασπασία Τζιτζικάκη, την Δήμητρα Παπαδοπούλου και την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Κάποιες σκηνές μάλιστα στα πρώτα επεισόδια γυρίστηκαν με αυτές τις πρωταγωνίστριες, όμως το αποτέλεσμα δεν ικανοποίησε την παραγωγή,η Βλασιάδου, η Παπαδοπούλου, η Τζιτζικάκη και η Κωνσταντινίδου έφευγαν η μια μετά την άλλη, κάποιες από μόνες τους και κάποιες τις απομάκρυνε η παραγωγή και αποφασίστηκε να αντικατασταθούν με τις Ελένη Ράντου, Άβα Γαλανοπούλου και Χρύσα Ρώπα και να ξαναγυριστούν τα πλάνα από την αρχή.

Οι τέσσερις πρωταγωνίστριες Ράντου, Γαλανοπούλου, Καστάνη, Ρώπα βρίσκονταν μεταξύ τους όπως γραφόταν τότε σε εμπόλεμη κατάσταση, με τον Αλέξανδρο Ρήγα πότε να παίρνει τον ρόλο του πυροσβέστη και πότε να εμπλέκεται και ο ίδιος σε τσακωμούς και σκληρά λόγια με τα “κορίτσια” του... Στην συνέχεια όλα βγήκαν στην φόρα...

“Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή”: Έγινε το έλα να δεις και έφευγαν όλοι...

Η μια από τις βασικές πρωταγωνίστριες, Ελένη Ράντου μερικά χρόνια αργότερα με δηλώσεις της αποκάλυψε τι είχε οδηγήσει το “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή” να τελειώσει άδοξα στα γυρίσματα του 7ου επεισοδίου και να μην φτάσει ποτέ στο τέλος της διαδρομής των 30 επεισοδίων όπως ήταν προγραμματισμένο εξαρχής.

«Δεν ήταν καλή συγκυρία. Ήταν μια δουλειά στην οποία – νομίζω – έγινε κατάχρηση εξουσίας. Κακή παραγωγή, κακή στιγμή από όλους για όλους. Δεν τσακωθήκαμε, αυτό είναι το εύκολο να βγει προς τα έξω. Δεν υπήρχε πολύ υλικό και τρέχανε να βγάλουν επεισόδια. Υπήρχε πολλή πίεση από το κανάλι, τους... λάλησε. Η διαχείριση από την μεριά του Αλέξανδρου μιας τόσο μεγάλης επιτυχίας που θα είχε αυτή η σειρά, ήταν που δεν άφησε το πράγμα να προχωρήσει. Ο Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος που κλάταρε» είχε πει η Ελένη Ράντου.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας με την σειρά του όταν μίλησε μετά από χρόνια για το άδοξο τέλος της σειράς και το τέλος κάποιων φιλικών σχέσεων εξαιτίας των τσακωμών που γινόντουσαν στα γυρίσματα είπε: «Πλακωθήκαμε πολύ, όχι λίγο. Ξεκίνησε με τις καλύτερες προυποθέσεις, άρεσε πάρα πολύ στο κοινό, έφερε και πολλά νούμερα στο κανάλι, αλλά δυστυχώς σε πολλούς ανθρώπους από εμάς βγήκε ένας άσχημος εαυτός, λόγω της πολύ μεγάλης πίεσης. Από ένα σημείο και μετά οι απαιτήσεις της σειράς ήταν πολύ μεγάλες και εκεί πάνω στην κούραση και πάνω στο άγχος να βγάλεις καινούργιο υλικό, άρχισαν να δημιουργούνται προστριβές και αυτό άναψε μια φωτιά που τελικά έκαψε την σειρά και πολλές σχέσεις. Με τον καιρό έφτιαξαν κάποιες, αλλά το κακό είχε γίνει»...

Οι σχέσεις πάντως του Αλέξανδρου Ρήγα και της Χρύσας Ρώπα μετά από αυτή την σειρά, όπως φάνηκε εκ των υστέρων δεν έφτιαξαν ποτέ, αντίθετα οι δυο τους ούτε ξανασυνεργάστηκαν, αλλά ούτε και ξαναμίλησαν ποτέ. Όταν μάλιστα ο σκηνοθέτης – συγγραφέας δήλωσε για την Χρύσα Ρώπα “ένα όχι τόσο ισορροπημένο νευρικό σύστημα”, η ατάκα του αυτή, πυροδότησε την κατάσταση και προκάλεσε την οργή της ηθοποιού και πρώην συνεργάτιδάς του. Η Χρύσα Ρώπα σε συνέντευξή της του είχε απαντήσει και είχε αποκαλύψει όλη την αλήθεια και τον πραγματικό λόγο τότε που αποχώρησε από την σειρά. Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε τότε για φασιστικές νοοτροπίες του σκηνοθέτη και είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά:

«Πράγματι έφυγα μια μέρα από το “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή”. Παρασκευή ήταν, πριν από είκοσι χρόνια, βράδυ. Είχα πρεμιέρα στο “Αλίκη” με την “Δίαιτα του αστροναύτη”. Έφυγα γιατί ο συγγραφέας, σκηνοθέτης του σήριαλ σε μια σύσκεψη κορυφής με είπε βρωμό...νο μπροστά σε όλους τους ηθοποιούς, τους τεχνικούς και τον κύριο παραγωγό. Έφυγα χωρίς να μου πει ένα συγγνώμη. Έτσι έκανα πρεμιέρα εκείνο το βράδυ. Και στη συνέχεια αρνήθηκε ο σκηνοθέτης να με αντικαταστήσει γιατί ήταν ανάξιος να υπερασπιστεί την δουλειά του και τους ηθοποιούς του! Από ένα καπρίτσιο του τους άφησε όλους χωρίς δουλειά».

Η Άβα Γαλανοπούλου με την σειρά της πολλά χρόνια αργότερα όταν ρωτήθηκε για το ξαφνικό τέλος της σειράς είχε πει: «Δεν θα το σχολιάσω καθόλου αυτό. Έχουν ειπωθεί διάφορα, αλλά η πλήρης αλήθεια δεν έχει ειπωθεί ούτε και θα πω. Την πλήρη δεν την ξέρετε. Δεν είναι μόνο αυτό με την Χρύσα Ρώπα, αλλά δεν θέλω να μιλήσω, γιατί να χαλάσουμε τις καρδιές μας; Είναι και άλλα θέματα πολλά” Σε πιο ήπιους τόνους είχε απαντήσει η Ελένη Καστάνη που είχε πει για την δική της συνεργασία στην σειρά: “Είχε ένα στράβωμα από την αρχή. Είχε ξεκινήσει με άλλη διανομή και μετά σταμάτησε και άλλαξαν κάποιες. Ήταν διαφορετική η τετράδα, η μόνη κοινή ήμουν εγώ και στις δυο εκδοχές. Για αυτό υπήρχαν σκηνές που είχαν γυριστεί πριν τις διακοπές, πριν τον Αύγουστο και έτρεχα στα διόδια με την προηγούμενη διανομή, χωρίς να φαίνεται και έμπαινα στο σπίτι με άλλη διανομή».

Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου που έπαιζε και εκείνος στην σειρά, αλλά είχε μείνει αμέτοχος στους καβγάδες, μετέφερε με μια άλλη ματιά την δική του εμπειρία και μίλησε για άγριους καβγάδες ανάμεσα στις τέσσερις πρωταγωνίστριες. Συγκεκριμένα είπε: «Το γύρισμα διεκόπη ξαφνικά. Αν και δεν ήμουν μπροστά, έμαθα ότι τσακώθηκαν οι τέσσερις πρωταγωνίστριες με τον Αλέξανδρο για το πόσες και ποιες ατάκες θα πει η μια στην άλλη. Και έτσι δεν συνεχίσαμε ποτέ και δεν μάθαμε ποτέ την εξέλιξη ή και το τέλος των χαρακτήρων».

Η “κατάρα” και το κακό κάρμα της σειράς 25 χρόνια μετά, λογικά έχει φύγει. Το “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;” επιστρέφει με την μορφή δυο ταινιών σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα. Τα γυρίσματα αναμένονται να ξεκινήσουν μέσα στο 2024 με στόχο να αρχίσουν να προβάλλονται τον Ιανουάριο του 2025. Τα ονόματα των πρωταγωνιστριών δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, όμως είναι σίγουρο ότι καμμία ηθοποιός από το παρελθόν δεν υπήρχε περίπτωση και να της γινόταν πρόταση να επιστρέψει. Οι ηρωίδες της σειράς, Αλέκα, Ντομινίκ, Φωφώ και Πόπη είναι έτοιμες να πάρουν την εκδίκησή τους απέναντι στον κακοποιητή τους...Θα δούμε το τέλος;