Δημήτρης Κόκοτας: Ο κεραυνοβόλος έρωτας, ο χωρισμός που τον στιγμάτισε και οι μεγάλες αδυναμίες της ζωής του

Η λάμψη, η απουσία από το τραγούδι, ο έρωτας και το δυναμικό comeback

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
19-04-2012 Α' Νεκροταφείο.Κηδεία Δημήτρη Μητροπάνου.Δημήτρης Κόκοτας-Σταμάτης Κόκοτας/NDP
19-04-2012 Α' Νεκροταφείο.Κηδεία Δημήτρη Μητροπάνου.Δημήτρης Κόκοτας-Σταμάτης Κόκοτας/NDP

Έχει γευτεί μέχρι το μεδούλι την λαμπερή ζωή και τα φώτα της δημοσιότητας που από την πρώτη στιγμή ήταν στραμμένα σε εκείνον και στην οικογένειά του, αφού είχε την τύχη να κουβαλάει στις πλάτες του το μεγάλο όνομα του αξέχαστου Σταμάτη Κόκοτα. Ο μεγάλος καλλιτέχνης βλέποντας τον γιο του να κάνει τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι, κάποιες φορές τον συμβούλευε και κάποιες λόγω εμπειρίας και θέλοντας να τον προστατέψει, τον απέτρεπε από καλλιτεχνικές παγίδες.

Πατέρας και γιος δεν σύγκλιναν πάντα στις απόψεις, δυναμικοί χαρακτήρες όμως και οι δυο, είχαν συχνές συγκρούσεις μεταξύ τους, κάτι που και ο ίδιος ο Δημήτρης Κόκοτας έχει παραδεχτεί σε κάποιες από τις ελάχιστες συνεντεύξεις που έχει δώσει κατά καιρούς. «Συνέχεια ερχόμουν σε ρήξη με τον πατέρα μου. Δεν υπήρχε μέρα που να μην φώναζε ο ένας στον άλλον. Ο πατέρας μου έβγαινε πάντα σωστός σε όσα μου έλεγε για αυτό τον συμβουλευόμουν και είχε άποψη για όλα» είπε στο The 2night show.

Ο Δημήτρης Κόκοτας στις πρώτες του εμφανίσεις σε νυχτερινά μαγαζιά κάποιες – ελάχιστες – φορές, μπήκε κάτω από τις προστατευτικές φτερούγες του πατέρα του και συνεργάστηκε μαζί του. Στην συνέχεια πέταξε μόνος του, γνώρισε και ο ίδιος μεγάλη δόξα με την εμφάνισή του στο τραγούδι, ειδικά μετά από την συνεργασία του με τον Φοίβο, που τον απογείωσε καλλιτεχνικά. Αυτή η προβολή όμως και το τίμημα της επωνυμίας που πλήρωνε, τον κούρασε, ίσως και να τον πλήγωσε αρκετά ορισμένες φορές. Έκανε πολλούς προσωπικούς δίσκους, πολλές επιτυχίες και συνεργάστηκε με πολλά μεγάλα ονόματα της δισκογραφίας.

Δείτε επίσης: Δημήτρης Κόκοτας: Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Το τραγούδι είναι η μεγάλη του αγάπη, εν τούτοις ο Δημήτρης Κόκοτας χαμηλών τόνων άνθρωπος στη ζωή του δεν μπόρεσε να επωμιστεί για πολύ το αβάσταχτο βάρος της δημοσιότητας, ενδεχομένως ορισμένες φορές και της αδικίας που συνάντησε μέσα σε αυτό το κύκλωμα. Όταν είδε ότι δεν μπορούσε να το αντέξει άλλο, αποτραβήχτηκε, γύρισε την πλάτη του και στράφηκε σε άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες. Έγινε ιδιοκτήτης μιας καφετέριας στο Νέο Ηράκλειο, που όταν είδε ότι και αυτή δεν του απέφερε κέρδος, αλλά ήταν περισσότερο χάσιμο στην τσέπη του αποφάσισε να την πουλήσει.

Φύσει αισιόδοξος και με θετική ενέργεια όμως ο Δημήτρης Κόκοτας ποτέ δεν είδε μαυρίλα στη ζωή του, πάντα έβλεπε το φως και προχωρούσε μπροστά. Ακόμα και όταν έχασε χρήματα σαν επιχειρηματίας είπε: «Ουδέν κακό αμιγές καλού». Μπορεί κάτι να φαντάζει σαν χασούρα οικονομική, όμως κέρδισα σε φίλους και εμπειρίες. Θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν πολύ διαφορετικά, οπότε δόξα τω Θεώ και προχωράμε. Η πιο απλή κίνηση ήταν να μπορέσω να πουλήσω τις επιχειρήσεις, ό,τι είχα δημιουργήσει. Ευτυχώς βρήκα ανθρώπους και μπόρεσα και προχώρησα ξανά στο κομμάτι του τραγουδιού, με την ίδια χαρά, όρεξη και δίψα».

Δημήτρης Κόκκοτας: Ο κεραυνοβόλος έρωτας και οι μεγάλες του αδυναμίες

Η απόφασή του να κλείσει την επιχείρηση τον έκανε να στραφεί ξανά στο τραγούδι. Εδώ και μερικά χρόνια ξεκίνησε να κάνει live σε μικρότερα μαγαζιά και άφησε πίσω του τις μεγάλες πίστες και τα μεγάλα νυχτοκάματα. Σε παλαιότερη συνέντευξή του στην “Ελένη” ο ίδιος παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν, κάποιες φορές καβάλησε το καλάμι, έπεσε σε μεγάλα και μικρά λάθη και δεν μπορούσε πάντα να διαχειριστεί την επιτυχία. «Προφανώς θα έχω υπάρξει και εγώ επηρμένος κάποιες φορές. Την μεγάλη επιτυχία δεν είναι εύκολο να την διαχειριστείς. Όμως δεν έπεσα σε μεγάλα λάθη κι έπεσα σε μικρά...» είχε πει μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής.

Στροφή 180ο μοιρών έκανε στην ζωή του το 2004 όταν γνώρισε την Κατερίνα του, την γυναίκα της ζωής του που πήγε να του ζητήσει αυτόγραφο για την αδερφή της στο καμαρίνι του και ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. Από τότε ο Δημήτρης Κόκοτας “χάθηκε” στο γαλανό βλέμμα της πανέμορφης καστανής κοπέλας με την οποία είναι μαζί 20 χρόνια και δεν χώρισαν ποτέ. Ο τραγουδιστής μάλιστα δηλώνει ακόμα και σήμερα ερωτευμένος με το κορίτσι του που είναι ακλόνητος βράχος στο πλευρό του, στα εύκολα και στα δύσκολα.

«Της έδωσα το αυτόγραφο και της ζήτησα το τηλέφωνό της, γιατί μου άρεσε πολύ και ήθελα να την ξαναδώ. Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας με την πρώτη ματιά, και είναι ακόμα» έχει πει χαρακτηριστικά για την γυναίκα του. Το ζευγάρι περνάει όμορφες στιγμές μαζί, ενώ απολαμβάνει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί με την μεγάλη αδυναμία του, την 13χρονη κόρη του Ριάνα. Ο τραγουδιστής έχει πει ότι αφιερώνει τον περισσότερό του χρόνο με το παιδί και είναι δίπλα του από την πρώτη μέρα που γεννήθηκε.

Δημήτρης Κόκκοτας σύζυγος
Δημήτρης Κόκοτας-Κατερίνα Κόκοτα

«Η γυναίκα μου και η κόρη μου είναι οι μεγάλες αδυναμίες της ζωής μου» έχει πει σβήνοντας άπαξ δια παντός τις μαζικές υστερίες των κοριτσιών μιας άλλης εποχής όταν εκείνος ανέβαινε πάνω στην πίστα και εκείνες παραληρούσαν από κάτω.

Σήμερα ο Δημήτρης Κόκκοτας ζει μια ήρεμη ζωή με την οικογένειά του και τα κορίτσια του, αποφεύγει τις κοσμικές εμφανίσεις και το ξενύχτι όταν δεν δουλεύει, τρώει υγιεινά και γυμνάζεται. Όσοι συναναστρέφονται μαζί του λένε ότι είναι ένας άψογος οικογενειάρχης και ένας υπέροχος πατέρας. Συζητάει, με την κόρη του που είναι πλέον ένα έφηβο κορίτσι και νιώθει πολύ υπερήφανος όταν στις εμφανίσεις του την βλέπει από κάτω να τον χειροκροτάει και να τραγουδάει τις επιτυχίες του.