Λίτσα Πατέρα: Το πραγματικό ονοματεπώνυμό της, η αυτοκτονία που την στιγμάτισε και οι δυο γάμοι

Οι αγιογραφίες, η στενή σχέση με την Ελένη Μενεγάκη και το μυστικό που τις ενώνει

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Ξέρει τα πάντα για τις ζωές σχεδόν όλων, επωνύμων και μη, αφού έχει αναλύσει διεξοδικά τους αστρολογικούς τους χάρτες. Για την ζωή όμως της Λίτσας Πατέρα, εμείς ελάχιστα γνωρίζουμε, αφού ποτέ δεν ήταν... ανοιχτό βιβλίο για να εκμυστηρεύεται τα προσωπικά της που έχουν παρόλα αυτά εξαιρετικό ενδιαφέρον...

«Όλα ξεκίνησαν όταν έφτασα στη ζωή μου μπροστά σε ένα σημαντικό γεγονός δύσκολο, όταν πέθανε ένας φίλος μου νέος και άρχισα να διαβάζω για να δω τι γίνεται στο Σύμπαν, τι Θεός είναι αυτός που παίρνει ένα παιδάκι και αφήνει μια γιαγιά στη ζωή. Μέσα σε όλη αυτή την έρευνα βρέθηκα στην αστρολογία. Στο μεταξύ έχω πάει Φορμόζα, Κίνα, Ινδίες που πιστεύουν πολύ στην μεταφυσική» έχει πει σε συνέντευξή της η Λίτσα Πατέρα παλαιότερα στο dot μιλώντας για το πως ξεκίνησε να ασχολείται με την αστρολογία.

Ένα κακό όνειρο, που είχε δει το προηγούμενο βράδυ και η τραγική είδηση που έφτασε στα αυτιά της την επόμενη μέρα, ότι ο αγαπημένος της φίλος με τον οποίο είχε μεγαλώσει μαζί στο Κολωνάκι, τρελάθηκε και αυτοκτόνησε, ήταν ο βασικός λόγος για να αρχίσει η Λίτσα Πατέρα να ψάχνει και να ερευνά τα άστρα και τους πλανήτες. Βέβαια από τότε μέχρι σήμερα, πέρασαν πολλά χρόνια, εκείνη όμως, έχει γράψει στο μυαλό όλων μας ως η πρωτοπόρα της αστρολογίας... «Πατέρα και ξερό ψωμί!». Αυτή είναι η πρώτη κεκτημένη επιτυχία της, η δεύτερη όμως που την καταξίωσε ακόμα περισσότερο, είναι ότι πέφτει μέσα στις προβλέψεις της.

Πολλές τηλεοπτικές σταρ έχουν “υποκλιθεί” στις προβλέψεις της - και ας μην το παραδέχονται κάποιες από αυτές – είναι όμως αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι μόνο όταν ρωτούσαν την Πατέρα πήγαιναν και υπέγραφαν τα συμβόλαιά τους με το κανάλι.

Λίτσα Πατέρα βιογραφικό
18-09-2007 Έναρξη 'Πρωινού Καφέ' με την Ελεονώρα Μελέτη

Λίτσα Πατέρα: Το μυστικό που την ενώνει με την Ελένη Μενεγάκη

«Εξαιτίας της Πατέρα μέχρι και η Μενεγάκη αγάπησε την αστρολογία και την μελέτησε πολύ» λένε όσοι γνωρίζουν καλά την άριστη σχέση της Ελένης με την αστρολόγο και δεν λένε ψέματα. Η παρουσιάστρια του Mega είναι πολύ καλή γνώστης της αστρολογίας και όπως έχει πει και η Λίτσα Πατέρα, κάποιες φορές όταν έχει απορία για κάποιον πλανήτη, την Ελένη παίρνει τηλέφωνο για να την ρωτήσει και να της την λύσει. Οι γνώσεις όμως της αστρολόγου δεν περιορίζονται μόνο στην μετατόπιση πλανητών, επεκτείνονται και στην μεταφυσική, άλλωστε η ίδια το λέει ξεκάθαρα ότι πιστεύει στην ύπαρξη κάτι ανώτερου εκεί ψηλά που καθορίζει την μοίρα και την τύχη των ανθρώπων.

Δίδυμος με ωροσκόπο Τοξότη και με πολλούς πλανήτες στον Καρκίνο. Αυτό είναι το ζώδιο της Λίτσας Πατέρα με πολλές ευαισθησίες και αγάπη για τους άλλους. Ευαισθησίες που είχε από μικρό παιδί που της άρεσε να κάθεται στα σκαλιά της πολυκατοικίας και να βλέπει τον ουρανό και τα άστρα μπας και της στείλουν κάποιο μήνυμα, να ονειρεύεται και να κάνει σχέδια κοιτώντας το Άπειρο.

Η Ευαγγελία Ραπτίδου, όπως είναι το πατρικό της όνομα, είναι μικρασιατικής καταγωγής και γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όταν ο πατέρας της σαν στρατιωτικός υπηρετούσε εκεί. Παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας, με άλλα δυο αδέρφια, όταν γεννήθηκε, ο πατέρας της από την χαρά του, όσοι είχαν φάει φυλακή στο στρατόπεδο, τους την χάρισε. Λόγω μεταθέσεων του μπαμπά της, η μικρή Ευαγγελία, άλλαξε πολλά σχολεία και σπίτια και είδε πολλά μέρη. Στις καλόγριες όπου φοιτούσε αγάπησε την γαλλική φιλολογία, την σπούδασε για λίγο διάστημα, αλλά δεν την τελείωσε γιατί παντρεύτηκε, όταν όμως έκανε το πρώτο της παιδί την συνεπήρε η αστρολογία.

Άρχισε λοιπόν να ανακαλύπτει πράγματα για εκείνη προσωπικά μέσα από διάφορα βιβλία που διάβαζε, παρατηρούσε τα πάντα και έψαχνε ότι έβλεπε μέσα στο Σύμπαν, ενώ παράλληλα δειλά δειλά ξεκίνησε εκείνη την περίοδο να φτιάχνει πειραματικά και τα ωροσκόπια των φίλων της. Ουσιαστικά ήταν αυτοδίδακτη, στις προβλέψεις όμως που έκανε έβγαινε πάντα σωστή, με αποτέλεσμα το όνομά της σιγά σιγά να γίνεται γνωστό. Η αστρολογία ήταν τότε μια καινοτόμα επιστήμη, αρκετά περιθωριοποιημένη που εκείνη την έκανε must ξεκινώντας από την “Βραδυνή” όπου έγραφε τότε τα πρώτα ωροσκόπια και η κρυφή γοητεία του Σύμπαντος άρχισε να ξεδιπλώνεται στα μάτια των αναγνωστών, μέσα από τις αστρολογικές προβλέψεις της Λίτσας Πατέρα.

Η στήλη της γίνεται ευρέως γνωστή και όλοι τότε αρχίζουν να αναρωτιώνται για το όνομα αυτής της αστρολόγου που πέφτει μέσα σε κάποια μελλούμενα και δεν γράφει αερολογίες. Κάπως έτσι μπήκε στην ζωή της η τηλεόραση. Οι αδερφές Αθανασιάδη – εκδότριες τότε της Βραδυνής- ήταν φίλες με τον Μίνωα Κυριακού.

Ο αξέχαστος καναλάρχης του ΑΝΤ1 αγάπησε την Λίτσα όταν την γνώρισε και η Λίτσα αγάπησε τον Μίνωα. Μια σχέση αμοιβαίας φιλίας και εκτίμησης αναπτύχθηκε ανάμεσά τους που εκτιμήθηκε ακόμα περισσότερο μέσα στα χρόνια λόγω και του επαγγελματισμού της. Κάπως έτσι άρχισαν όλοι να λένε τότε ότι «Η Λίτσα Πατέρα θα είναι η τελευταία που θα κλείσει την πόρτα του ΑΝΤ1»

Λατρεύει τα ταξίδια και τις γνώσεις, της αρέσει να διαβάζει πολύ. Στο εξοχικό της στον Θεολόγο τα καλοκαίρια, τής αρέσει να χάνεται και να ταξιδεύει νοερά αγναντεύοντας την θάλασσα και το μυαλό της φεύγει διαβάζοντας διάφορα βιβλία. Στην ζωή της γενικότερα έχει κάνει πολλά ταξίδια, στην Αμερική, την Ρωσία, τις Ινδίες, την Φορμόζα. Μελέτησε φιλοσοφία των θρησκειών και συνάντησε δασκάλους που τη μύησαν στα μυστικά του Σύμπαντος. Το 1984 πήρε το Certify από τη Mayo School of Astrology και το 1988 πήρε το Diploma. Στην Ελλάδα παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια. Αρθογράφησε από το 1985 σε εφημερίδες και περιοδικά, έγινε εκδότης του Αστρολόγου που αγάπησε και αφοσιώθηκε σε αυτόν με πάθος...

Λίτσα Πατέρα γάμοι
29-09-2014 Li-Li Shu."Το Πρωινό".Λίτσα Πατέρα με τον σύζυγό της

Πολλά χρόνια αργότερα λόγω της μεγάλης πίστης της στον Θεό την συνεπήρε και η αγάπη της για την ζωγραφική και τις αγιογραφίες. Το σπίτι της στου Παπάγου είναι γεμάτο από εικόνες που έχει ζωγραφίσει η ίδια – καταπληκτικές, που τις έχει μόνο για προσωπική της χρήση.

Μαμά δυο αγοριών από δυο διαφορετικούς γάμους, του Ηλία και του Νίκου, η Λίτσα Πατέρα έχει χηρέψει από τον δεύτερο γάμο της και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον πρώτο της σύζυγο. Παντρεύτηκε πολύ μικρή σε ηλικία, μόλις 18 χρονών, ερωτεύτηκε και έφυγε από το σπίτι. Με τα παιδιά της ήταν από την πρώτη στιγμή τρυφερή μανούλα και καθόλου αυστηρή, με τα εγγόνια της είναι ακριβώς το ίδιο.

Όταν πέθανε ο δεύτερος σύζυγός της η αστρολόγος πόνεσε πάρα πολύ, παρηγοριόταν με την ιδέα και μόνον ότι η ψυχή του είναι κάπου αλλού “ζωντανή” και την προσέχει για να ξεπεράσει την απώλεια. «Πιστεύω ότι η προσωπική ζωή γράφεται μέσα στην καρδιά σου. Δεν μου άρεσε ποτέ να πω τις ιστορίες μου. Έχω ζήσει πολλά ζωντανά πράγματα, δεν είχα μια φλατ ζωή, είχε πολλά, όμως επειδή πιστεύω ότι η προσωπική ζωή γράφεται στην καρδιά σου, θεωρώ ότι την προδίδεις αν την γράψεις ή την πεις» έχει πει η ίδια.