Νίκος Καρβέλας: Με ποιους επώνυμους δεν ξαναμίλησε ποτέ και γιατί - Οι 7 θανάσιμες κόντρες

To άγριο ξύλο κάτω από τα “Αστέρια”

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Απρόβλεπτος αλλά και σαρωτικός χαρακτήρας, αυθεντικός, κάποιες φορές σε βαθμό παρεξηγήσεως, και ενίοτε αθυρόστομος. Ο Νίκος Καρβέλας δεν γινόταν, μετά από 25 χρόνια που αποφάσισε να μιλήσει, να δώσει μια ήσυχη (ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του) συνέντευξη, που να μην σχολιαστεί ποικιλοτρόπως με όποιον δημοσιογράφο και εάν βρισκόταν απέναντι, γιατί απλά αυτός είναι ο Καρβέλας. Είτε τον μισείς, είτε τον λατρεύεις...

Φαντάζεστε να πήγαινε όντως στην Ευρωβουλή και να ίσχυε η υποψηφιότητα που είχε προαναγγείλει, λίγες μέρες πριν ο Κώστας Αιβαλιώτης, στο δικό του κόμμα που ετοιμάζει και που υποστήριζε ότι είχε προτείνει στον συνθέτη να είναι υποψήφιος;

Μπορεί το βράδυ της Δευτέρας 1/4 να “πλήρωσε τη νύφη” του ατίθασου χαρακτήρα του και να ένιωσε κάπως άβολα η ψύχραιμη κατά τα άλλα δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη, (δείτε εδώ που μάλωσαν στον αέρα) όμως δεν ήταν όλοι ψύχραιμοι όσοι τον βρήκαν απέναντί τους...Και δεν ήταν λίγοι...

Νίκος Καρβέλας: Με ποιους επώνυμους δεν μίλησε ποτέ και γιατί

«Σας έχω χεσ@@νους! Με γράφετε στα @ρχίδι@ σας και μιλάτε. Επειδή δεν το έχω να κάνω τον διασκεδαστή και επειδή δεν ακούτε, σας έχω και εγώ χεσμ@νους!”Ήταν Φεβρουάριος του 2016, όταν ο Νίκος Καρβέλας εξαγριωνόταν με το κοινό που στην πρεμιέρα του στο “Messiah», δεν του έδειχνε την απαραίτητη προσοχή.

Ο συνθέτης και τραγουδιστής που είχε αποφασίσει να επιστρέψει σε κάποιες live εμφανίσεις, λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου του δίσκου “μαθήματα φιλοσοφίας” που μεταξύ άλλων περιλάμβανε και το “ο διάβολος είναι από την Ελλάδα”, σόκαρε εκείνο το βράδυ τους θαμώνες του κατάμεστου νυχτερινού μαγαζιού που είχαν πάει για να τον ακούσουν... Επειδή το κοινό δεν έκανε ησυχία, άκουσε τα σχολιανά του και ο καλλιτέχνης τους “στόλισε” δεόντως, λέγοντάς τους από το μικρόφωνο:

«Επειδή δεν το έχω να κάνω τον διασκεδαστή και επειδή δεν ακούτε, σας έχω και εγώ χεσμ@@ους! Ή πείτε τους να σκάσουν όσοι μιλάνε ή να φύγουνε. Ένας βλάκας που είναι πάνω, ο οποίος είναι δημιουργός και κάτι θέλει να πει. Πρέπει να μάθετε να ακούτε ρε... Δεν το λέω αυτό από μαγκιά για να σας κάνω τον μάγκα, αλλά, άμα με γράφετε στα @ρχίδι@ σας και μιλάτε και κάνετε πλάκα για ποιο λόγο να παίξω ένα σοβαρό τραγούδι; Αυτοί που γράφουν σήμερα σοβαρά τραγούδια είναι σαν τους δεινόσαυρους. Οι άλλοι παίζουν τον πο@@@ο τους και γράφουν μ@@@@ιες κουλτουριάρικες. Αυτοί που παίζουν στην πραγματικότητα μετριούνται στα τρία δάχτυλα. Έχετε την ευκαιρία να ακούσετε έναν από αυτούς. Απολαύστε τον!»

Από την σκηνή τελικά δεν αποχώρησε. Παρουσίασε το νέο του κομμάτι “σαβουρογ@@ης” και έκανε το υπόλοιπο πρόγραμμά του κανονικά.

Την ίδια χρονιά μάλιστα και μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου cd, είχε ανάψει φωτιές στην ελληνική showbiz, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις συναδέλφων του για αυτό. Ο Νίκος Οικονομόπουλος αντέδρασε στο facebook για το νέο τραγούδι του Νίκου Καρβέλα

«Ο Διάβολος είναι από την Ελλάδα» όπου ο συνθέτης και τραγουδιστής έσερνε τα εξ αμάξης στην αρχαία Ελλάδα και τον Χριστιανισμό με στίχους διανθισμένους με ύβρεις και ατάκες για σεξ και ναρκωτικά. «Είναι λυπηρό, δημιουργοί που έγραψαν την όποια ιστορία στο ελληνικό τραγούδι, να διαπομπεύουν με τέτοιο τρόπο τα ιερά και όσια της θρησκείας μας και να επαινούν τον έξω από δω. Είναι λυπηρό να επανέρχεστε με τέτοιου είδους υβριστικό άσμα κύριε Καρβέλα. Ντροπή... Στο πυρ το εξώτερον λοιπόν!!!» έγραψε στα social media ο γνωστός τραγουδιστής που έχει δηλώσει επανειλημμένα δημόσια την πίστη του στα Θεία και στον Χριστιανισμό.

Ανάρτηση Νίκου Οικονομόπουλου για Νίκο Καρβέλα

Η άγρια κόντρα του Νίκου Καρβέλα με τον Λάκη Λαζόπουλο συνεχίστηκε σε πολλά επεισόδια με πολλές βωμολοχίες και προσβολές του ενός προς τον άλλον.

«Μια είναι η λύση, το φαί, τα λεφτά και το γ@@@@ι” ήταν οι στίχοι του Νίκου Καρβέλα τους οποίους ειρωνεύτηκε αγρίως στην εκπομπή του “Αλ Τσαντίρι”, ο Λάκης Λαζόπουλος που χαρακτήρισε ηλίθιο το τραγούδι του, ενώ ταυτόχρονα έδειχνε τον γνωστό “μακάκα” πίθηκα με το κεφάλι του Καρβέλα. Ο Νίκος Καρβέλας με την σειρά του σε συνέντευξη που έδωσε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στην τηλεοπτική “Ζούγκλα”, χαρακτήρισε τον Λάκη Λαζόπουλο “φούστη” και είπε “όπως εγώ είμαι μακάκας εκείνος είναι φούστης που θα έχει επιβήτορες να τον καβαλικεύουν. Εμένα η μαμά μου το ξέρει ότι είμαι μακάκας από μικρό παιδί, η δική του το ξέρει ότι είναι φούστης από μικρό παιδί;»

Στην συνέχεια ο Νίκος Καρβέλας παραδέχτηκε ότι ο Λάκης Λαζόπουλος χτυπάει την εκπομπή της Πάνια και τον ίδιο, γιατί δεν δέχτηκε εκείνη να του στείλει τα Παρατράγουδα στο “Αλ Τσαντίρι”. Μετά από καιρό, τέλος καλό όλα καλά για τους δυο τους που συμφιλιώθηκαν το 2012 όταν η Αννίτα Πάνια πήγε στον ALPHA.

Για την κόντρα του με τον Νίκο Καρβέλα έχει μιλήσει και ο Γιώργος Θεοφάνους στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια και του Ηλία ΨινάκηΈλεος” στο MEGA, όταν πήγε καλεσμένος και εξήγησε τον λόγο.

«Ήταν ο έρωτάς μου η Άννα Βίσση αλλά δεν έχουμε κάνει τραγούδια μαζί. Μας άφησε ο Νίκος Καρβέλας και είναι μια μεγάλη ιστορία αυτή. Μάλιστα, ήταν και δική του ιδέα. Βρεθήκαμε πριν από αρκετά χρόνια στη γιορτή του, με φώναξε στο καμαρίνι της Άννας και ήταν πολύ ειλικρινής και πολύ ντόμπρος. Μου είπε “μόνο εσύ μπορείς να κάνεις την Άννα” και του απάντησα “ευχαριστώ πολύ, σε τρεις μήνες επειδή η Άννα είναι στο μυαλό μου σαν όνειρο”. Σε τρείς μέρες με πήρε και μου είπε: “που είναι τα τραγούδια;”. Σε μια εβδομάδα πάλι με πήρε. Σήμερα δεν μιλάμε με τον Νίκο, έχουμε κάνει έναν πολύ μεγάλο καβγά και από τότε δεν έχουμε ξαναμιλήσει. Τσακωθήκαμε γιατί δεν του έφερα τραγούδια για την Άννα, δεν τα τελείωσα ποτέ και δεν προλάβαμε να τα κάνουμε. Είναι η πρώτη φορά που το λέω αυτό και ελπίζω να μην δει την εκπομπή. Μπορεί να μη θυμάται τον καβγά που με έβριζε και φώναζε. Εγώ αλήθεια κρατήθηκα αλλά γιατί; Γιατί ήμουν έξω, πάρκαρα το αυτοκίνητο κάπου στην Χαμοστέρνας και βγήκα έξω ενώ πήγαινα σε μασκέ πάρτι και ήμουνα ντυμένος Μιμή Ντενίση

Ο σκηνοθέτης των σταρ και των πιο δημοφιλών βιντεοκλίπ, με πολλές επιτυχημένες συνεργασίες στο ενεργητικό του Νίκος Σούλης, καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤΣτούντιο 4”, είπε για την δική του περίπτωση και τον καβγά του με τον Νίκο Καρβέλα.

«Με τον Καρβέλα μου έχει τύχει κάτι που έγινε η αφορμή να σταματήσω να δουλεύω με τη Βίσση. Είχε έρθει στο γύρισμα, είχαμε κάνει άπειρες προσπάθειες να βρούμε ένα πλατό, ήταν Σάββατο, δεν έβρισκα συνεργείο, το είχαμε βάψει και μπαίνει στο πλατό και λέει: “μου μυρίζει το χρώμα δεν μπορώ να μείνω” και εγώ του είπα: “έξω!”. Ήταν άδικη σαν συμπεριφορά. Δεν τα ξαναβρήκαμε ποτέ με τον Καρβέλα. Ήταν μια περίοδος που κάναμε πολύ μεγάλες επιτυχίες μαζί. Με την Άννα τα βρήκαμε αλλά δεν ξανασυνεργαστήκαμε. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία ποτέ να τον συγχωρήσω, αλλά για να είμαι και ειλικρινής, δεν με νοιάζει κιόλας στη συγκεκριμένη περίπτωση»

Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει την άγρια κόντρα και την καταγγελία για ξυλοδαρμό από τον τενόρο Μάριο Φραγκούλη στον Νίκο Καρβέλα. Ακολούθησε πόλεμος δηλώσεων από τους δυο άντρες που ήρθαν στα χέρια εκείνο τον Αύγουστο του 2000 στα “Αστέρια” όπου εμφανιζόταν η Άννα Βίσση. Την επεισοδιακή κατάληξη της διασκέδασής του στο συγκεκριμένο νυχτερινό μαγαζί, περιέγραφε στην μήνυσή του ο Μάριος Φραγκούλης, στην μήνυση που είχε υποβάλλει και ζητούσε 100 εκατομμύρια ως αποζημίωση από τον Νίκο Καρβέλα και τους δυο εύσωμους συνοδούς του, ζητώντας την ποινική τους δίωξη για τις σωματικές αλλά και τις ηθικές κακώσεις που του προκάλεσαν.

Ο μηνυτής ανέφερε ότι όταν εκείνος και η συνεργάτης του Ντέμπορα Μάιερς, αφού παρακολούθησαν το πρόγραμμα της Άννας Βίσση, αποφάσισαν να αποχωρήσουν κατά τις 3.25 π.μ, εκείνη την στιγμή στη σκηνή ήταν ο Νίκος Καρβέλας ο οποίος είχε ήδη εκδηλώσει την δυσαρέσκειά του προς τον Μάριο Φραγκούλη επειδή μια κυρία από άλλο τραπέζι φώναξε το όνομά του για να τον χαιρετίσει. Ο Μάριος Φραγκούλης και η συνοδός του κατευθύνθηκαν στο καμαρίνι της Άννας Βίσση για να την χαιρετήσουν, όμως την ίδια στιγμή ο Νίκος Καρβέλας εγκατέλειψε την πίστα, μπήκε μπροστά τους, τους εξύβρισε και τους ρώτησε εξαγριωμένος «πως τολμάνε να φεύγουν ενώ τραγουδάει εκείνος και τέλος τους έφτυσε».

Το επεισόδιο δεν τελείωσε όμως εκεί. Αμέσως μετά έδωσε εντολή στους συνοδούς του να τους πετάξουν έξω, αφού προηγουμένως τους περιποιηθούν, όπως και έγινε...Ο διεθνής τενόρος χτυπημένος, ξαναμπήκε στο κέντρο από την κύρια είσοδο για να ζητήσει βοήθεια, και μόλις τον είδε ο Νίκος Καρβέλας από την πίστα όπου είχε επιστρέψει, του έκανε μια άσεμνη χειρονομία κινούμενος απειλητικά εναντίον του. Οι υπάλληλοι του μαγαζιού τον έβγαλαν πάλι έξω, ενώ ο ιδιοκτήτης Αργύρης Παπαργυρόπουλος μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν τον κάλεσε στο γραφείο ζητώντας του να θεωρήσει το επεισόδιο λήξαν. Με σοβαρά τραύματα από τον ξυλοδαρμό ο Μάριος Φραγκούλης κάλεσε την Αστυνομία που μόλις είδαν την κατάστασή του ζήτησαν ενισχύσεις και επιχείρησαν να συλλάβουν τους δράστες που είχαν όμως εξαφανιστεί, όπως και ο Νίκος Καρβέλας.

Η Άννα Βίσση που βρισκόταν στο καμαρίνι της όταν ρωτήθηκε που κρυβόταν ο Καρβέλας δήλωσε άγνοια για το περιστατικό, παρόλο που είχε εξελιχτεί έξω από αυτό, και είπε στον μηνυτή πως «όπως και να έχουν τα πράγματα είναι υποχρεωμένη να ταχθεί με το μέρος του Καρβέλα και να κάνει ότι της πει». Την επομένη το πρωί ο Μάριος Φραγκούλης εξετάστηκε από γιατρούς νοσοκομείου Γεννηματάς και από τις βεβαιώσεις τους προέκυψαν ότι είχε υποστεί κάταγμα οδόντος, κάκωση του αυχένα, εκδορές και αιματώματα στο μέτωπο, εκδορές και εκχυμώσεις στον θώρακα, θλαστικό τραύμα στο κάτω χείλος και πιθανό ράγισμα του αριστερού πλευρού. Ο ενάγων με τον δικηγόρο του Βασίλη Καπερνάρο, ζητούσε εκτός της ποινικής δίωξης σε βάρος του Νίκου Καρβέλα και των σωματοφυλάκων του, το ποσό των 100 εκατ. Δραχμών από τον πρώτο και 10 εκατ. Δραχμές από κάθε σωματοφύλακα για ηθική σε βάρος του βλάβη.

Μπορεί σε μια σπάνια συνέντευξή του ο Φοίβος στην εκπομπή της Ελένης ΜενεγάκηΕλένη” στο Mega, δυο χρόνια πριν, να αποδόμησε εντελώς την φημολογούμενη όπως είπε κόντρα του με τον Καρβέλα, αλλά όλοι του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ θυμούνται, ότι πίσω από κάποιες δηλώσεις της Βανδή για την Βίσση και της Βίσση για την Βανδή, κρυβόντουσαν δυο αιώνια καλλιτεχνικοί “εχθροί” που κονταροχτυπιόντουσαν σε επιτυχίες και πρωτιές για να υποστηρίξουν τις μούσες τους.

«Την κόντρα αυτή την είχαν δημιουργήσει τα μίντια και οι εταιρείες. Εγώ τον Νίκο τον αγαπούσα πολύ, τον θαύμαζα, ήταν ο μόνος που είχε μια ροκ αντίληψη για τη μουσική στην Ελλάδα. Για αυτό και ταίριαζε πιο πολύ στα γούστα μου. Δεν είχα ποτέ θέμα με τον Νίκο Καρβέλα. Ίσα ίσα τον αγαπούσα και τον αγαπώ ακόμη. Τον εκτιμώ πάρα πολύ και θεωρώ ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ελληνική μουσική» είπε στην Ελένη Μενεγάκη ο συνθέτης και στιχουργός πολλών επιτυχιών.

Οι καλά γνωρίζοντες βέβαια τα καλλιτεχνικά δρώμενα των δυο συνθετών θυμούνται πολύ καλά ότι το πάλαι ποτέ έτος 2001, ο Νίκος Καρβέλας καταφερόταν εναντίον του Φοίβου για το τραγούδι του Γιώργου Λεμπέση “Μύτη” που είχε γράψει, και έλεγε ότι ήταν πιστή αντιγραφή του δικού του “Μαύρα, τα πρόστυχα εσώρουχα”. Λέγεται μάλιστα ότι τότε ο Καρβέλας μόλις το άκουσε εκνευρίστηκε ιδιαίτερα, καθώς θεώρησε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που τον είχε κλέψει ο νεαρός και ανερχόμενος Φοίβος. Το ίδιο είχε συμβεί και με άλλα τραγούδια δικά του που θεωρούσε ο Καρβέλας ότι πατούσε επάνω τους ο Φοίβος για να κάνει επιτυχίες.