Γιώργος Μαζωνάκης: Η αλήθεια για την σχέση με τους γονείς και τις αδερφές του - Το ψυχιατρείο και η λαμπρή καριέρα

Η ζωή του πολυαγαπημένου τραγουδιστή και πράγματα που δεν γνωρίζαμε γι' αυτήν

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
NDP/INSTAGRAM
NDP/INSTAGRAM

Το όνομά του πρωταγωνιστεί τα τελευταία 24ωρα σε φυλλάδες περιοδικών, εφημερίδων αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές λόγω του οικονομικού σκανδάλου που έχει ξεσπάσει μεταξύ αυτού και κοντινού - άλλοτε αγαπημένου του - προσώπου. Τι πραγματικά γνωρίζουμε, όμως, για την ζωή του Γιώργου Μαζωνάκη;

Ποιος είναι ο Γιώργος Μαζωνάκης

Ο Γιώργος Μαζωνάκης με τις αδερφές του σε παιδική ηλικία
Ο Γιώργος Μαζωνάκης με τις αδερφές του σε παιδική ηλικία/IG @vasomazonaki

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονιά της Νίκαιας. Μεγάλωσε ακούγοντας κλασικά λαϊκά τραγούδια από φωνές σαν του Στράτου Διονυσίου, του Γιάννη Πάριου, της Μαρινέλλας, της Χάρις Αλεξίου αλλά και πολύ ξένο ροκ. Πολύ γρήγορα, σε ηλικία μόλις 15 χρόνων, συνειδητοποίησε ότι εκείνο που πραγματικά ήθελε ήταν να γίνει επαγγελματίας τραγουδιστής.

Γιώργος Μαζωνάκης με τις αδερφές του, Βάσω & Μαρία
20-10-2014 Rex-Επίσημη πρεμιέρα "Rocky Horror Show".Γιώργος Μαζωνάκης με τις αδερφές του, Βάσω και Μαρία

Έχει δυο αδερφές - Βάσω και Μαρία Μαζωνάκη - ενώ με τους γονείς του, Γιώργο και Κλειώ, είναι πάρα μα πάρα πολύ δεμένος. Σε παλιότερη τηλεοπτική συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή Τικ Τοκ, μάλιστα είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ θέλω να πω σε αυτούς τους ανθρώπους που με έφεραν στη γη και ένα ευχαριστώ στο Θεό που με κρατάει έτσι. Είμαστε πολύ δεμένη οικογένεια και είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είμαστε μια οικογένεια που ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μας, σε κανέναν, το γεγονός να είναι εις βάρος των άλλων ή να κάνει κακό ο ένας στον άλλον. Ποτέ»

Μαζωνάκης γονείς
Κατράκειο Θέατρο-Συναυλία Γιώργου Μαζωνάκη 21/06/2023 - Οι γονείς του τραγουδιστή ποζάρουν στην αγκαλιά του

Αφορμή για τις παραπάνω δηλώσεις του ήταν ένα απόσπασμα που είχε προβληθεί στην τηλεοπτική εκείνη εκπομπή με την μητέρα του να μιλά γι' αυτόν λέγοντας «Η πρώτη λέξη του Γιώργου ήταν μαμ. Ήσυχο παιδί. Φορούσε κοστούμι, γραβάτα… Δεν ήθελε κανείς να του πειράζει τα ρούχα του, να του τα χαλάει… Το πρώτο τραγούδι που είπε ήταν όταν ήταν πέντε ετών και είπε το “Υπάρχω” του Καζαντζίδη, είχε πάρει ένα στυλ μεγάλου, δεν το περιμέναμε. Τότε καταλάβαμε ότι θα γίνει τραγουδιστής. Πήγαινε στο Λύκειο και δούλευε, τον άφηναν στο πίσω θρανίο να κοιμάται… Έφυγε από μικρός στις επαρχίες μόνος του. Με τις αδερφές του δεν τσακώθηκε ποτέ, τις πρόσεχε. Του εύχομαι να είναι πάντα ο ίδιος, να μην αλλάξει ποτέ, να είναι πάντα όπως ήταν από παιδί μέχρι το τέλος»

«Ο Γιώργος Μαζωνάκης εύχεται καλό μήνα σε ένα βίντεο με τους γονείς τους»


Η δύσκολη περίοδος που βίωσε ως φαντάρος

Επίσης, στην πορεία της τότε συζήτησης με τον Αντώνη Σρόιτερ, ο Γιώργος Μαζωνάκης αφηγήθηκε την δύσκολη περίοδο που βίωσε όντας φαντάρος και αποκάλυψε ότι πέρασε εννιά μέρες στο ψυχιατρείο, προκειμένου να μπορέσει να πάρει αναβολή από το στρατό.

«Με παίρνουν φαντάρο. Παρουσιάζομαι. Τις πρώτες εννέα ημέρες τις περνάω στο 414 στο ψυχιατρείο της Πεντέλης, που καταλαβαίνεις ότι όλοι ήταν στο δικό μου δωμάτιο. Εγώ εκείνη την εποχή τους είχα πει ότι έχω μια μεγάλη αγοραφοβία και αυτό που με τρόμαζε περισσότερο είναι το πώς θα αντιμετώπισα τον εαυτό μου με ξένους ανθρώπους τριγύρω. Αυτό τους εξήγησα εγώ. Εκείνοι με έβαλαν εκεί μήπως και πάρω την αναβολή.

Η ιστορία δεν είχε καλό τέλος, γιατί δεν πήρα την αναβολή και μπήκα στο στρατόπεδο. Μου είπαν ότι είμαι μια χαρά και να μου φύγει η αγοραφοβία. Πέρασα δύσκολα στο στρατό γιατί δεν είχαμε πιρούνια, ήμουν μέσα σε κάγκελα, είχα συγκεκριμένες ώρες επισκεπτηρίου, δεν ήταν η καλύτερη εμπειρία».

H σχέση του με τον Θεό

«Από μικρό παιδί είμαι κοντά στην Εκκλησία. Μου δίνει δύναμη και είναι από τις μεγαλύτερες αξίες που έχω στη ζωή μου. Έχω πνευματικό και το θεωρώ πολύ σημαντικό. Έχω δουλέψει και από τις δυο πλευρές με ψυχαναλυτές και πνευματικούς. Θα έλεγα στους ανθρώπους να μην χάνουν την πίστη τους, δεν υπάρχουν άπιστοι άνθρωποι, υπάρχουν δύσπιστοι», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής για τη μεγάλη πίστη που έχει στο Θεό.

Η πορεία της καριέρας του

Ο Γιώργος Μαζωνάκης τραγούδησε για πρώτη φορά σε νυχτερινό κέντρο της Πάτρας, εκεί όπου το καλοκαίρι του 1992 τον ανακάλυψε η Universal Music (τότε Polygram). Με το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο του, τη ξεχωριστή ερμηνεία του και τις πρωτοποριακές απόψεις του, άλλαξε τον τρόπο της νυχτερινής διασκέδασης, με τις ιδιαίτερα πετυχημένες εμφανίσεις του σε γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας.

Δέσποινα Βανδή-Γιώργος Μαζωνάκης
02-12-2005 Έναρξη Rex.Δέσποινα Βανδή-Γιώργος Μαζωνάκης

Παράλληλα, ο Γιώργος Μαζωνάκης έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γερμανία, την Αυστραλία, αλλά και σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, όπως: Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ, Ατλάντικ Σίτυ και Σικάγο. Επίσης ένα best με μεγάλες επιτυχίες του κυκλοφόρησε στην Ιταλία με αφορμή την επιτυχία που έκανε εκεί το τραγούδι «Μου λείπεις» σε διαφημιστικό αυτοκινήτου. Το 2002, τραγούδησε δύο τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη στο soundtrack της ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου», τα «Καμικάζι» και «Ξημερώνει πάλι». O Γιώργος Μαζωνάκης είναι γνωστός για την πορεία αλλαγών στο στυλ και στο ρεπερτόριο.

Γιώργος Μαζωνάκης
28-02-2010 Άνοδος.Γιώργος Μαζωνάκης

Ο πρώτος δίσκος του Γιώργου Μαζωνάκη κυκλοφορεί το 1993, το “Μεσάνυχτα και κάτι”. Την επόμενη χρονιά το άλμπουμ “Με τα μάτια να το λες” που τον έστειλε στην κορυφή των charts με τις επιτυχίες “3 το πρωί”, “Ανήκω σε μένα” και “Μη μου ζητάς”. Το 1996 βγαίνει το single “Μου λείπεις”, το οποίο έγινε χρυσό. Ακολουθούν πολλά cd singles και albums, όπως το “Παιδί της Νύχτας” το 1997 που έγινε πλατινένιο, το single “Θέλω να γυρίσω” σε στίχους Νίκου Βουρλιώτη κ.α. Έτσι, σιγά-σιγά πολλοί είναι οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες που ζητούν να συνεργαστούν μαζί του.

Οι συνεργασίες του Γιώργου Μαζωνάκη είναι πολλές και ιδιαίτερα σημαντικές. Ποιός δε θυμάται τις εμφανίσεις του με τον Σταμάτη Γονίδη, τους Goin’ Through, τον Νότη Σφακιανάκη, αλλά και τη Μαίρη Λίντα, η οποία τραγούδησε για το album του “Μπροστά σ’ ένα Μικρόφωνο”, το τραγούδι “Δεν θέλω πια να ξαναρθείς”. Επίσης, η συνεργασία του με το Σταμάτη Κραουνάκη το 2002 για το soundtrack της ταινίας “Κουράστηκα να σκοτώνω του αγαπητικούς σου” του σκηνοθέτη Νίκου Παναγιωτόπουλου σημειώνει μεγάλη επιτυχία και αγαπιέται αμέσως από το κοινό.

Ο χορογράφος Κωνσταντίνος Ρήγος πείθει τον Μαζωνάκη να αλλάξει το σκηνικό του μαγαζιού όπου τραγουδά και βάζει τους θαμώνες του νυχτερινού κέντρου σε καναπέδες. Το επόμενο βήμα του επιτυχημένου τραγουδιστή είναι η εμφάνισή του με φούστες και πλατφόρμες, κάτι που έκανε κοινό και κριτικούς να μιλούν για πολύ καιρό γι’ αυτή του την απόφαση. Τέλος, στο Φωταέριο, ο Γιώργος Μαζωνάκης και η Καίτη Γαρμπή – η οποία εμφανίζεται έπειτα από μεγάλη αποχή- έβαλαν φωτιά στη νυχτερινή διασκέδαση. Τα τραγούδια “Λείπει πάλι ο Θεός” και “Καλώς σας βρήκα φίλοι” γίνονται μεγάλες επιτυχίες.

Γιώργος Μαζωνάκης φούστα
18-02-2012 Νάιτ.Γιώργος Μαζωνάκης