«Ο Αλέξανδρος Ρήγας είναι κακότροπος», ήταν κάποια από τα λόγια του Χρήστου Βαλαβανίδη σε τηλεοπτική του συνέντευξη, που προβλήθηκε εχθές. «Δεν έχει τρόπους, είναι κακότροπος άνθρωπος. Δε σέβεται στοιχειωδώς τους ηθοποιούς του δικού μου βεληνεκούς. Δε μας σέβεται αυτός μία, δεν τον σεβόμαστε εμείς δέκα. Δεν έχουμε συναντηθεί και ούτε πρόκειται, δεν θα το επιδιώξουμε. Τώρα αν τύχει, φυσικά θα πω ένα “γεια” αλλά δε θα συζητήσω μαζί του. Είναι κακότροπος. Γιατί να το μετανιώσω; Είμαι σε μία ηλικία που μπορώ να λέω ό,τι θέλω. Είμαι 80!», πρόσθεσε επίσης χαρακτηριστικά.
Με αφορμή τις καταιγιστικές αυτές δηλώσεις, λοιπόν, το Youweekly.gr κάνει μια αναδρομή στην ζωή του Αλέξανδρου Ρήγα. Ποιος είναι πραγματικά; Ποιες οι άγνωστες – μέχρι σήμερα – πτυχές της ζωής του.
Αλέξανδρος Ρήγας: Ο άνθρωπος πίσω από τις θρυλικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης
Ο Αλέξανδρος Ρήγας θεωρείται από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους του είδους του, αφού καταφέρνει πάντα με τα έξυπνα σενάρια και την σωστή επιλογή ηθοποιών να δημιουργεί ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος γνωστός ακόμη και στα νέα παιδιά και κάθε του δουλειά σημειώνει τεράστια επιτυχία.
Ο Αλέξανδρος Ρήγας κατάγεται από την Ελλάδα και έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Η ημερομηνία της γέννησής του είναι 5 Μαΐου του 1965 και το πραγματικό του όνομα, που λίγοι γνωρίζουν, Γιώργος. Ο Αλέξανδρος Ρήγας από πολύ μικρή ηλικία είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του γύρω από την υποκριτική και ήταν εμφανές το ταλέντο του. Έτσι, αφότου τελείωσε το σχολείο έκανε σπουδές στη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών, ενώ το 1989 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου. Έκτοτε ξεκίνησε σιγά – σιγά να χτίζει την καριέρα του.
Μερικές από τις πιο γνωστές δουλειές του τόσο στο θέατρο όσο και την τηλεόραση είναι οι: “Ντόλτσε Βίτα”, “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή”, “Το αμάρτημα της μητρός μου”, “Τρίχες”, “Παρακαλώ ας μείνει μεταξύ μας”, “Πυγμαλίων-Ωραία μου κυρία”, “Εκκλησιάζουσες“, “Χωρίζουμε λέμε” κι άλλες. Επιπλέον έχει παίξει και ο ίδιος σε πολλές από αυτές όπως: “Οι τρεις Χάριτες“, “Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη” και πολλές άλλες ακόμη.
Η προσωπική του ζωή
Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που συνειδητά διατηρεί την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Αλέξανδρος Ρήγας επιθυμεί να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μόνο οι δουλειές του και όχι τα προσωπικά του. Μάλιστα, είχε εξομολογηθεί στο People μεταξύ άλλων:
«Τα υπόλοιπα τα έχω αφήσει συνειδητά στην άκρη. Αυτό που λέμε «προσωπική ζωή». Όλες τις μάχες που έδωσα στον έρωτα, γιατί ο έρωτας είναι ένας πόλεμος σκληρός και ανελέητος, τις έχασα ή έτσι αισθανόμουν. Μέχρι τα 48 μου λειτουργούσα στα κόκκινα. Και τα ένσημα -βαρέα και ανθυγιεινά- μαζεύονται. Εκεί κατάλαβα ότι δεν με παίρνει άλλο το παιχνίδι των σχέσεων. Και δεν το λέω με παράπονο ή πίκρα. Συνειδητοποιώ πια ότι μπορώ να είμαι ήρεμος χωρίς να αποζητώ οποιαδήποτε αγαπησιάρικη σχέση για να υπάρχω και να «σταμπιλάρομαι» ως κοινωνικό όν. Αισθάνομαι γενικά ότι έκλεισε ένας κύκλος για μένα. Μαζί και μια ολόκληρη εποχή. Αναζητώ άλλα πράγματα, ακόμη και στη δουλειά μου».
Το εγκεφαλικό επεισόδιο
Ο Αλέξανδρος Ρήγας στα 48 του έτη πέρασε ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος καθώς είχε δηλώσει: «Πράγματι, στα 48 μου πέρασα ένα άγριο, σκληρό εγκεφαλικό. Έμεινα τότε έξι μήνες off και αναθεώρησα πολλά. Στις 5 Μαϊου κλείνω τα 54. Άρα ζωηρά χρόνια -ακόμη και αν είμαι απόλυτα υγιής- δεν έχω πολλά. Γι΄ αυτό θέλω να προλάβω να κάνω πράγματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω απωθημένα».
Ο θάνατος που… του πήρε την ζωή!
Ο Αλέξανδρος Ρήγας είναι ένας άνθρωπος που έχουμε απολαύσει τόσο σε ρόλο ηθοποιού, όσο και σε ρόλο σκηνοθέτη και σεναριογράφου. Με τεράστια επιτυχία φέρνει εις πέρας κάθε δουλειά που αναλαμβάνει, ενώ η δημιουργικότητα και η αγάπη για την δουλειά του είναι ο βασικότερος λόγος που είναι τόσο επιτυχημένος. Μάλιστα, όντας τόσα χρόνια στον χώρο έχει κάνει και πολλές σημαντικές φιλίες με την πιο γνωστή εξ αυτών να είναι η φιλία με τον Νίκο Σεργιανόπουλο. Ήταν αρκετά δεμένοι και ο ένας στήριζε πάντα τον άλλον και όπως είναι λογικό ο θάνατός του, του άφησε μεγάλο κενό.
Η διαθήκη του
Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, ένα χρόνο πριν αποκάλυψε πως έχει ήδη φτιάξει την διαθήκη του για πρακτικούς λόγους και μάλιστα στην απόφαση αυτή έπαιξε ρόλο τόσο η δική του ασθένεια όσο και ο θάνατος του Νίκου Σεργιανόπουλου.
«Ήταν πρακτικό. Γιατί αντιμετωπίζουμε τον θάνατο ως μακάβριο; Γιατί είναι μακάβριο να κάνεις τη διαθήκη σου; Ναι, την έχω κάνει. Δεν υπάρχει και καμία περιουσία. Το θεωρώ πρακτικό γιατί το ατύχημα, ο θάνατος, το συμβάν μπορεί να καραδοκεί ανά πάσα στιγμή. Έπαιξε ρόλο η δική μου ασθένεια. Ο θάνατος κάποιων ανθρώπων που έχουν υπάρξει κοντινά στη ζωή σου, σε επηρεάζει έτσι κι αλλιώς. Σίγουρα σου υπενθυμίζει ότι το τρένο μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή χωρίς να σε ρωτήσει.
Άρα, το να προετοιμάζεσαι δεν είναι κακό, ούτε μακάβριο. Ίσως μερικές φορές μπορεί να είναι απελευθερωτικό γιατί μπορεί να θυμάσαι κάθε μέρα ότι πρέπει να κάνεις πράγματα που αγαπάς, που σου αρέσουν. Τώρα δεν φοβάμαι τον θάνατο, είμαι θυμωμένος. Γιατί να πρέπει να πεθαίνουμε; Ότι θα υπάρχει η ζωή χωρίς εσένα δεν έχει έναν θυμό;»