Η γνωριμία μου με τον Κώστα Χαρδαβέλλα, έγινε όταν παρουσίαζε στο Star το 1995 την πολύ επιτυχημένη εκπομπή του “Ρεπορτάζ στην Ομίχλη” και ενώ μόλις είχε φύγει από κοντά του η Αγγελική Νικολούλη. Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής αναζητήσεων, ήταν πολύ εκνευρισμένος με την απόφαση αυτή της “μαθήτριάς” του, όπως την αποκαλούσε, πραγματικά το φυσούσε και δεν κρύωνε που τον είχε αφήσει και μετά είχε πάει για να κάνει την δική της εκπομπή στον ΣΚΑΙ.

Μου είχε παραχωρήσει τότε μια συνέντευξη και είχε καταφερθεί εναντίον της, είχε μιλήσει για την αχαριστία της να τον εγκαταλείψει, μετά είχα αναζητήσει και την Αγγελική Νικολούλη. Εκείνη στην αρχή είχε διστάσει να απαντήσει στα λεγόμενά του, στην συνέχεια όμως με είχε πάρει μόνη της τηλέφωνο και μου είχε μιλήσει για την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Όταν αμέσως μετά, από έναν μήνα περίπου εκείνη ξεκίνησε την δική της εκπομπή στον ΣΚΑΙ “Φως στο τούνελ” που ήταν ίδια με του Χαρδαβέλλα, είχε αρχίσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ τους.

Ο Χαρδαβέλλας την κατηγορούσε ότι του είχε κλέψει την εκπομπή και εκείνη του απαντούσε ότι με την δουλειά της τα είχε καταφέρει όλα. Οι δύο αυτοί άνθρωποι δεν ξαναμίλησαν για πολλά χρόνια μεταξύ τους και όποτε ρωτούσες τον έναν για τον άλλον σταματούσαν την συζήτηση. Δες την παρθενική εμφάνιση της Αγγελικής Νικολούλη στον ΣΚΑΙ με το Φως στο τούνελ το 1995:

Η γνωριμία τους έγινε όταν εκείνη, που ήταν μια από τις καλύτερες αστυνομικές ρεπόρτερ στο ΕΘΝΟΣ πήγε και τον βρήκε στα ΝΕΑ που δούλευε και του ζήτησε να κάνει κάτι ακόμα στην τηλεόραση. Την πήρε κοντά του και μαζί μεγαλούργησαν, εκείνος είχε βρει πραγματικά έναν δικό του άνθρωπο, το δεξί του χέρι που έτρεχε παντού, οποιαδήποτε μέρα και ώρα χωρίς να παίρνει ανάσα, ουσιαστικά τον ξεκούραζε από το βαρύ επαγγελματικό φορτίο που κουβαλούσε και εκείνος, γιατί ο Χαρδαβέλλας εκείνη την εποχή δεν ήταν μόνο επιτυχημένος, ήταν σταρ, περπατούσε στο δρόμο και τον σταματούσε ο κόσμος για να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει, να τον συγχαρεί για τις επιτυχίες του. 

Χαρδαβέλλας – Νικολούλη: Τι τους έδενε τι τους χώρισε

Η αλήθεια είναι ότι η Αγγελική Νικολούλη είχε πάθος με την δουλειά της, ο Κώστας Χαρδαβέλλας όταν την πήρε στην εκπομπή του κατάλαβε αμέσως τις φωτιές που έβγαζαν τα μάτια της για το ρεπορτάζ και έδεσαν αμέσως ο ένας με τον άλλον, την έκανε βασική ρεπόρτερ του, εκείνη έτρεχε στις περισσότερες αναζητήσεις και ταξίδευε παντού για να βρει τους αγνοούμενους. Ξημεροβραδιαζόντουσαν μαζί για να βρουν τα στοιχεία και να τα βγάλουν στην δημοσιότητα για αυτό και το “Ρεπορτάζ στην Ομίχλη” έσκιζε σε τηλεθέαση, υπήρχαν μέρες που έκανε και 60%…Δες την εμφάνιση της Αγγελικής Νικολούλη ως ρεπόρτερ:

Μετά από έναν χοντρό τσακωμό που έγινε ανάμεσά τους η Αγγελική Νικολούλη έφυγε από την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα. Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που τσακωνόντουσαν, όμως η δημόσια κόντρα τους μπροστά στα μάτια και των υπόλοιπων συναδέλφων τους, την είχε πειράξει πολύ, το ποτήρι για εκείνη είχε ξεχειλίσει. Αποφάσισε να τα μαζέψει και να φύγει και πραγματικά κανένας τότε δεν το πίστευε. Ούτε ακόμα και ο ίδιος ο Χαρδαβέλλας… Πόσω μάλλον όταν εκείνος μετά από έναν μήνα, πληροφορήθηκε ότι θα κάνει δική της εκπομπή.

Η συνάντηση αυτή των δυο ανθρώπων, αν συνεχιζόταν θα έβγαζε μαργαριτάρια στην τηλεόραση, ήταν όμως και οι δυο τόσο έντονες προσωπικότητες που ο καθένας ήθελε να επιβάλλει την άποψή του, γεγονός που τους έφερνε πολλές φορές αντιμέτωπους. Ο δημοσιογράφος στην εκπομπή “Πρωινό Σου σου” σε μια συνέντευξη που είχε δώσει πέρυσι λίγο πριν τα Χριστούγεννα στην Ελένη Τσολάκη είχε παραδεχτεί:

“Έχω κάνει το λάθος της αυτοαναφορικότητας στην τηλεόραση με την Αγγελική Νικολούλη. Κουβέντα στην κουβέντα παρασυρθήκαμε και οι δυο σε έναν καβγά τηλεοπτικό που ήταν τόσο ανόητος και τόσο χαζός. Γίναμε τώρα φίλοι με την Αγγελική τα είπαμε… Ένιωσα τότε οργισμένος, προδομένος. Ο καρκίνος μου έκανε και καλό, να βλέπω τα πράγματα από άλλη πίστα, όταν πλησιάζεις τον θάνατο τόσο πολύ αφήνεις τις κακίες και την μικροπρέπεια”. Δες τι είπε για την Νικολούλη από 5:34 έως το 6:25

13 χρόνια πριν, στην παρουσίαση του βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη “Ονειρεύτηκα τον δολοφόνο σου”, σε ένα κατάμεστο Politia tennis club στην Εκάλη, η παρουσία του Κώστα Χαρδαβέλλα έκανε σε όλους τους παρευρισκόμενους την μεγαλύτερη εντύπωση, ιδιαίτερα την στιγμή που τους είδαν, να φωτογραφίζονται αγκαλιά. Την πρώτη κίνηση συμφιλίωσης μέσω τηλεφώνου, την είχε κάνει η Αγγελική Νικολούλη και ο δάσκαλός της άνοιξε την αγκαλιά του και μαζί ξέχασαν τα παλιά…Μάλιστα τότε εκείνος σε δηλώσεις που είχε κάνει για την Αγγελική Νικολούλη είχε πει:

“Δεν διστάζω ακόμη και να πω και δημόσια ότι κάνει πολύ καλύτερα την εκπομπή της από ότι έκανα παλιότερα εγώ τη δική μου. Εμείς οι παλιοί όταν κάποιοι νεότεροι κάνουν καλύτερα πράγματα από εμάς ακόμα και αν είναι μαθητές μας πρέπει να το λέμε και να τους επιβραβεύουμε. Είναι μικροψυχία να λες ότι το έκανα εγώ και δεν μπορεί να το κάνει κανένας άλλος”

Το βράδυ της Τρίτης αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του με συγκινητικά λόγια η μαθήτριά του Αγγελική Νικολούλη αποχαιρέτησε τον Κώστα Χαρδαβέλλα δημοσιεύοντας μία φωτογραφία στην οποία ο Κώστας Χαρδαβέλλας χορεύει ζεϊμπέκικο (δείτε την ανάρτησή της εδώ).