Survivor 4 - Μαργαρίτη: "Δεν μπορείς να ζήσεις δύο παιδιά όταν έχεις μισθό 600€ και δεν υπάρχει διατροφή"

"υπήρχε περίοδος που οι γονείς μου κι εγώ τρώγαμε κάθε μέρα τραχανά ή μακαρόνια, αλλά τα παιδιά είχαν πάντα το γάλα τους και το μοσχάρι τους"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Survivor 4 - Μαργαρίτη:

Το τσαγανό της πολλοί θα ζήλευαν... Από μικρή πήρε τη ζωή στα χέρια της και βγήκε στο μεροκάματο, σε σκληρές δουλειές, δείχνοντας μεγαλύτερη πυγμή από άντρες συνομήλικους και συναδέλφους της. Μπορεί να αποχώρησε απ' το Survivor μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό στο πόδι της, αλλά μιλώντας στο YOU η Σοφία Μαργαρίτη υψώνει ανάστημα εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Μετά το Survivor επέστρεψε στους δικούς της ανθρώπους. Ο τραυματισμός της στο πόδι, αλλά και η καραντίνα που επικρατεί δεν της επιτρέπουν να απομακρυνθεί απ' τα Τρίκαλα, κάτι όμως που δεν επιδίωξε ποτέ κι εκείνη. «Στο χωριό μου και στους δικούς μου ανθρώπους θα γυρνούσα ούτως ή άλλως», δηλώνει και απ' τον τόπο της ξεκινάμε τη δική μας κουβέντα.

Από τον Γιώργο Κακόγιαννη για το περιοδικό You

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Σοφίας Μαργαρίτη μετά το Survivor

Δυσκολεύτηκες ποτέ να βγάλεις το μήνα σου;

Ναι, ειδικά όταν ήρθαν τα παιδιά και αυξήθηκαν δραματικά τα έξοδα. Είχα και τους γονείς μου που έπρεπε να συντηρώ, αλλά δεν απελπίστηκα, πάντα έβρισκα λύσεις. Ήταν πολύ δύσκολο, μπορεί να έχω πεινάσει και υπήρχε περίοδος που οι γονείς μου κι εγώ τρώγαμε κάθε μέρα τραχανά ή μακαρόνια, αλλά τα παιδιά είχαν πάντα το γάλα τους και το μοσχάρι τους, δεν τους έχει λείψει τίποτα.

Διαβάζω στο βιογραφικό σου, ότι δεν άσκησες το επάγγελμα που σπούδασες, γιατί έμεινες έγκυος...

Ισχύει αυτό. Τα παιδιά μου μεταξύ τους έχουν 1,5 χρόνο διαφορά και το πρώτο διάστημα με είχαν απόλυτη ανάγκη, γι' αυτό και τα 3 πρώτα χρόνια μου ήταν αδύνατο να εξασκήσω οποιοδήποτε επάγγελμα.

Ο γάμος σου παρόλα αυτά δεν είχε αίσιο τέλος, αλλά υπήρχε μία αντιδικία με τον πρώην σύζυγό σου...

Λόγω χαρακτήρα, και επειδή είμαι μητέρα, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, γιατί θέλω μόνο να προστατέψω τα παιδιά μου που μεγαλώνουν σε μία κλειστή κοινωνία. Βέβαια, έχει ειπωθεί η μισή αλήθεια και δεν υπήρχε αντίλογος, γιατί ήμουν στο παιχνίδι και δεν μπορούσα να αμυνθώ. Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις διαζυγίων, αυτές που τραβάνε το ζόρι είναι οι μαμάδες. Είναι πολύ δύσκολο να διεκδικείς διατροφή και χρειάζονται πολλά χρήματα για να απαντάς δικαστικά -αν δεν απαντήσεις με αυτόν τον τρόπο, χάνεις το δίκιο σου.

Εκτός απ' τα χρήματα για το σούπερ μάρκετ και τη ΔΕΗ, έπρεπε να κρατάω ένα συγκεκριμένο ποσό για δικηγόρους, ενώ η οικονομική μου κατάσταση ήταν ήδη επιβαρυμένη. Είχα να συντηρήσω δύο νοικοκυριά και έπρεπε παράλληλα να καλύψω τα κενά που άφηνε ο μπαμπάς τους, που δεν εμφανιζόταν τις συμφωνημένες ώρες επικοινωνίας, για ένα μεγάλο διάστημα.

Μαργαρίτη Survivor 4 περιοδικό You

Το διαζύγιό σας ήταν συναινετικό;

Ναι, και αφού εκδόθηκε το διαζύγιο μετακομίσαμε στο πατρικό και ξεκινήσαμε καινούρια ζωή με τα παιδιά μου. Ευτυχώς είχα τους γονείς μου όλο αυτό το διάστημα, που με βοηθούσαν όσο έλειπα στη δουλειά μου. Από ένα σημείο και μετά, δυστυχώς, σταμάτησε να καταβάλλεται η διατροφή απ' τον πρώην σύζυγό μου και μου ήταν αδύνατο να καλύψω τα καθημερινά μας έξοδα. Αυτός ήταν ο πιο σημαντικός λόγος που εξαναγκάστηκα να του παραχωρήσω την επιμέλεια φέτος τον Αύγουστο.

Γιατί; Δυσκολευόσουν οικονομικά;

Δεν μπορείς να ζήσεις δύο παιδιά όταν έχεις μισθό 600€ και δεν υπάρχει διατροφή. Οι γονείς μου κι εγώ μπορούμε να αντέξουμε, όμως δεν μπορείς να έχεις τα παιδιά σε ένα σπίτι με κομμένο ρεύμα. Προτίμησα να πάνε σε ένα περιβάλλον που ήταν πιο ασφαλές οικονομικά εκείνη την περίοδο, γιατί ο πρώην σύζυγός μου μπορεί να τους παρέχει ό,τι χρειάζονται. Κατόπιν συμφωνίας θα αναλάμβανε τα παιδιά μας, μέχρι να ορθοποδήσω ξανά.

Διατηρούσες επαφή μαζί τους; Εκείνος ισχυρίστηκε ότι δεν εμφανιζόσουν...

Υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό, που συντάχθηκε και υπογράφηκε από συμβολαιογράφο, με τις ώρες και μέρες επικοινωνίας. Έβλεπα τα παιδιά δύο φορές την εβδομάδα τις καθημερινές, και από Παρασκευή ως Κυριακή. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι τη μέρα που με ειδοποίησαν ότι πηγαίνω στο Survivor.

Στις 21 Δεκεμβρίου του κοινοποίησες εξώδικο, στο οποίο του γνωστοποιείς ότι πας στο Survivor. Τότε, όμως, είχες ήδη φύγει. Τον είχες ενημερώσει από πριν;

Σαφώς είχε ειδοποιηθεί, το ήξερε, και δεν μου έφερε κάποια αντίρρηση. Κινήθηκα σκεφτόμενη μόνο το συμφέρον των παιδιών, σκοπός μου ήταν να δουλέψω στο Survivor, γιατί σαν δουλειά το είδα, να εξοικονομήσω ένα ποσό και να πάρω τη ζωή μου πίσω. Ήξερε τα πάντα, όπως και όλοι οι συγγενείς μου, απλά έπρεπε να του κοινοποιηθεί και με εξώδικο.

Μου λες πως ήσουν ξεκάθαρη στις εξηγήσεις σου. Αλλά εκείνος σε δηλώσεις του είπε μεταξύ άλλων: «Χρησιμοποιεί τα παιδιά μας» και «Παίζει ένα θέατρο του παραλόγου». Πώς εξηγείται αυτή η κατάσταση;

Δεν ξέρω πώς φάνηκε στον κόσμο, αλλά δεν χρησιμοποίησα τα παιδιά μου. Έχω πει αρκετές φορές ότι μπήκα στο Survivor για εκείνα και δεν ξέρω αν ενοχλούσε κάποιους αυτό, αλλά δεν το έκανα με αυτήν την πρόθεση. Καταλαβαίνω την ανάγκη του να επωφεληθεί απ' την δημοσιότητα που πήρα, αλλά δεν τον τιμά. Η επιχειρηματολογία του καταρρίφθηκε, εφόσον εξαναγκάστηκε η μάνα μου να δημοσιοποιήσει το εξώδικο.

Υπήρχε αγωγή απ' τον προηγούμενο χρόνο που διεκδικούσα ποσό διατροφής, το οποίο δεν κατέβαλε. Αυτός ήταν ο λόγος που έγιναν όλα αυτά και με γνωρίσατε απ' το Survivor. Δεν θα δήλωνα συμμετοχή και δεν θα άφηνα τα κορίτσια μου για να πάω στην άλλη άκρη του κόσμου, αν ήταν συνεπής στη διατροφή του και είχαμε μία ωραία συνεννόηση.

Περισσότερα στο νέο τεύχος του You που κυκλοφορεί