Survivor 5: «Η Ναυσικά έχει...» - Η Μαρία Καλάβρια αποκαλύπτει το πρόβλημα υγείας της

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Survivor 5: «Η Ναυσικά έχει...» - Η Μαρία Καλάβρια αποκαλύπτει το πρόβλημα υγείας της

Η Μαρία Καλάβρια μιλώντας στην κάμερα του Happy Day, την Τρίτη 17/5, αποκάλυψε όλο το παρασκήνιο για την έκτακτη αποχώρηση της Ναυσικάς Παναγιωτακοπούλου από το Survivor 5, η οποία έφερε δραστικές αλλαγές στις δύο ομάδες του παιχνιδιού.

Η ίδια εξήγησε πως η πρώην παίκτρια είχε πρόβλημα με το έντερό της εξαιτίας της συχνής κατανάλωσης καρύδας. Οι εξετάσεις που έπρεπε να πραγματοποιηθούν δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν στον Άγιο Δομίνικο και γι' αυτό αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα της.Μάλιστα, επισήμανε πως η Ναυσικά και ο σύντροφός της, Κώστας Πηλαδάκης ετοιμάζονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Οι αποκαλύψεις της Καλάβρια για την αποχώρηση της Ναυσικάς από το Survivor 5

«Έχει ένα θέμα με το έντερό της η Ναυσικά και εκεί που βρισκόντουσαν ήταν δύσκολο να κάνει τις κατάλληλες εξετάσεις που έπρεπε να κάνει. Και αυτό της το προκάλεσε η καρύδα που έτρωγε. Η καρύδα της ξύπνησε το πρόβλημα που έχει, έχει σπαστική κολίτιδα. Της δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα», ειπε η επιχειρηματίας, ενώ συμπλήρωσε μάλιστα στο τέλος: «Έρχεται σήμερα, της έχουμε ετοιμάσει έκπληξη»

Τι είναι η σπαστική κολίτιδα

To σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου ή σπαστική κολίτιδα, είναι μια από τις πιο συχνές καταστάσεις για την οποία οι άνθρωποι επισκέπτονται το γιατρό. Τα πιο κοινά συμπτώματα συμπεριλαμβάνουν κοιλιακό πόνο, φούσκωμα, αέρια, διάρροια, δυσκοιλιότητα και βλέννη στα κόπρανα.

Πρόκειται για μια χρόνια υποτροπιάζουσα πάθηση, που ενώ δεν είναι απειλητική για τη ζωή, ωστόσο επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ατόμων που την εμφανίζουν. Οι βασικοί παράγοντες που συμμετέχουν στην ανάπτυξη των συμπτωμάτων του ευερέθιστου εντέρου είναι:

  • Αλλαγή στη σύσταση του εντερικού μικροβιώματος.
  • Κατανάλωση τροφών που προκαλούν ζυμώσεις και αυξημένη παραγωγή αερίων.
  • Ανάπτυξη τοπικής φλεγμονής στο εντερικό τοίχωμα.
  • Διαταραχή της φυσιολογικής κινητικότητα του εντέρου με εμφάνιση συσπάσεων, διάρροιας ή δυσκοιλιότητας, κοιλιακής διάτασης και πόνου.

Τα άτομα που εμφανίζουν τα παραπάνω συμπτώματα μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο, ώστε να αποκλειστούν άλλες παθολογικές καταστάσεις, στην πλειοψηφία όμως των περιπτώσεων δεν εντοπίζεται συγκεκριμένη νόσος. Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, δεν προκαλεί αλλαγές στους εντερικούς ιστούς και δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ένα σημαντικό μέρος των συμπτωμάτων, μπορεί να ελεγχθεί με ιατρική παρέμβαση στη διαχείριση της διατροφής, του τρόπου ζωής και συγκεκριμένων ελλείψεων του οργανισμού. Ένα μικρό ποσοστό περιπτώσεων, που παρουσιάζει πιο έντονα συμπτώματα, μπορεί να χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Tο σύνδρομο ευερέθιστου έντερου οφείλεται σε πολλαπλούς παράγοντες. Ένας όμως από αυτούς θεωρείται κυρίαρχος στην ανάπτυξη του μεγαλύτερου μέρους των συμπτωμάτων. Πρόκειται για μια διαταραχή στη λειτουργία των κυττάρων που επικαλύπτουν το εσωτερικό του εντέρου.