Έρευνα σοκ: Σε κάθε γεύμα καταπίνουμε 114 κομμάτια από...

Τα φαγητά και η έρευνα...

Έρευνα σοκ: Σε κάθε γεύμα καταπίνουμε 114 κομμάτια από...

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ανθρώπινη υγεία

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Άθελά μας καταπίνουμε 114 κομμάτια πλαστικού με κάθε γεύμα.
Η σκόνη από τις οικοσυσκευές εμπεριέχει συνθετικές ίνες οι οποίες πέφτουν στο πιάτο μας και άθελά μας τις τρώμε.
Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Heriot-Watt στο Εδιμβούργο διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι,ο μέσος άνθρωπος καταπίνει μέχρι και 68.415 επικίνδυνες πλαστικές ίνες το χρόνο. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Γιατί την Κυριακή των Βαΐων τρώμε ψάρι ενώ είναι... αρτύσιμο φαγητό;

Οι ερευνητές κατέληξαν στο ιδιαίτερα ανησυχητικό συμπέρασμα για την ανθρώπινη υγεία τοποθετώντας κολλώδεις παγίδες σκόνης στο τραπέζι δίπλα σε πιάτα σε τρία σπίτια κατά τη διάρκεια των γευμάτων.


Η μελέτη των Σκοτσέζων ερευνητών επιβεβαίωσε την ανησυχητική διάδοση πλαστικών σωματιδίων μέσω του αέρα,όπως είχε προκύψει από έρευνα που είχε δημοσιευτεί στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» στις αρχές Μαρτίου.
Η μελέτη της βρετανικής εφημερίδας,που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας υπό τον τίτλο: "Το Turn The Tide on Plastic", είχε αποκαλύψει ότι, τα φιλέτα φρέσκου ψαριού σε μεγάλα σούπερ μάρκετ περιέχουν μέχρι 139 κομμάτια πλαστικού ανά 240 γραμμάρια.
Οι ειδικοί προειδοποιούν πάντως, ότι η κατάποση πλαστικών σωματιδίων μπορεί να βλάψει τους πνεύμονες, να δηλητηριάσει τους νεφρούς κάνοντας επίσης άνω-κάτω τις ορμόνες.

Οι περισσότερες έρευνες που είχαν δημοσιευτεί παλαιότερα έδειχναν ότι, ο κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία,κατά κύριο λόγο,προερχόταν από την κατανάλωση ψαριών,μολυσμένων από τα πλαστικά απόβλητα στους ωκεανούς.

Πηγή: Protothema.gr