Παραψήθηκε το κρέας; Το θαυματουργό tip για να το σώσεις!

Παραψήθηκε το κρέας; Το θαυματουργό tip για να το σώσεις!

Είτε ξεχάστηκες με την ώρα, είτε από λάθος έψησες το κρέας σε μεγαλύτερη θερμοκρασία το σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα είναι αποκαρδιοτικό.

Όταν το κρέας παραψηθεί γίνεται σκληρό και σχοινιασμένο ενώ δε δίνει την καλύτερη εντύπωση κατά το σερβίρισμα. Επειδή όμως μαγειρικά λάθη πάντα γίνονται, το παν είναι να γνωρίζεις πως θα τα διορθώσεις για να σώσεις το φαγητό και να μην πάει χαμένο. Διαβάστε παρακάτω....

Λύσεις υπάρχουν διάφορες, μεταξύ των οποίων και η εξής:

Κόψε το κρέας σε μικρές λωρίδες, τοποθετησέ το σε μια ρηχή πιατελίτσα και από πάνω περίχυσε ντοματοπολτό ή ψιλοκομμένη ντοματούλα και κρεμμύδι. Από πάνω περίχυσε με λαδολέμονο ή καλύτερα λαδάκι με λάιμ, που έχει πιο γλυκιά γεύση και σέρβιρέ το.

Δείτε ακόμη: Μύγες στο πασχαλινό τραπέζι; 3 κόλπα για να τις αποφύγετε!

Το ζουμάκι από τη ντομάτα θα δώσει υγρασία και θα μαλακώσει ο το κρέας, ενώ το κρεμμύδι, το λαδάκι και το λάιμ θα δώσουν γεύση και κανείς δε θα αντιληφθεί τη μαγειρική καταστροφή.

Tip: Για ζουμερό ψητό φούρνου, καθώς ψήνεται το κρέας, τοποθέτησε μέσα στο φούρνο ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος με νερό. Η εξάτμιση του νερού θα εμποδίζει την πλήρη αφυδάτωση του κρέατος.

TAGS