Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Αποσύρονται από την αγορά συμπληρώματα διατροφής!

Σας αφορά όλους!

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Αποσύρονται από την αγορά συμπληρώματα διατροφής!
FOOD NEWS 22.08.2018 18:16

Την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης των συμπληρωμάτων διατροφής BOXED HARD MAN, BOXED GOLD MAX PINK, BIG BANG, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ειδικότερα, το BOXED ΗARD MAN (χρήση: στυτική δυσλειτουργία) περιέχει την φαρμακευτική ουσία Tadalafil και τα BOXED GOLD MAX PINK και BIG BANG (χρήση: στυτική δυσλειτουργία) περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες Tadalafil και Sildenafil Citrate οι οποίες δεν δηλώνονται στην επισήμανση, ούτε δικαιολογείται η παρουσία τους στα συμπληρώματα διατροφής. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: ΕΟΦ: Σας αφορά όλους! Αποσύρονται τα συγκεκριμένα φάρμακα!

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, τα προϊόντα αυτά παρουσιάζονται ως συμπληρώματα διατροφής με φυτικές ύλες. «Η χρήση των παραπάνω μη εγκεκριμένων προϊόντων ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την δημόσια υγεία», επισημαίνει ο ΕΟΦ και εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τις υπηρεσίες του Οργανισμού.

Δείτε ακόμη: Έκτακτη προειδοποίηση από τον ΕΦΕΤ! Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε αβγά!

Υπογραμμίζει επίσης, ότι η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Πηγή: Αthensmagazine.gr

Share