6+1 φαγητά που δεν θα κατανάλωνε ποτέ ένας σεφ σε εστιατόριο!

Ποια είναι τα φαγητά;

6+1 φαγητά που δεν θα κατανάλωνε ποτέ ένας σεφ σε εστιατόριο!

Τι δεν θα παρήγγελνε ποτέ ένας σεφ σε ένα εστιατόριο το οποίο έχει επισκεφθεί ως πελάτης;

Οι απορίες λύνονται παρακάτω: Διαβάστε παρακάτω...

Λένε όχι στο πιάτο ημέρας
Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι οι μετρ των εστιατορίων πάντα προωθούν το σπέσιαλ πιάτο της ημέρας; Οι λόγοι τους μπορεί να είναι περισσότερο οικονομικοί παρά μαγειρικοί. «Όταν βγαίνω για φαγητό σε άλλα εστιατόρια, δεν παραγγέλλω ποτέ το σπέσιαλ μενού ή πιάτο της ημέρας», λέει ο σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου στις ΗΠΑ. «Ορισμένα εστιατόρια αποφασίζουν ποιο θα είναι το πιάτο της ημέρας με βάση το τι πρόκειται να λήξει ή με βάση το τι θέλουν να τελειώνει νωρίτερα από τις προμήθειες». Αντίθετα, ζητά από τον σερβιτόρο να του συστήσει ένα πιάτο που γίνεται με τοπικά προϊόντα ή με ότι πιο φρέσκο υπάρχει ​εκείνη την ημέρα.

Λένε όχι στο κοτόπουλο
«Τρώω τα πάντα όταν βγαίνω έξω αλλά ποτέ δεν τρώω κοτόπουλο, επειδή συνήθως είναι υπερβολικά ψημένο», τονίζει ένας άλλος σεφ. Επίσης, οι μάγειρες συνήθως αποφεύγουν να τρώνε κοτόπουλο σε εστιατόριο λόγω του ότι είναι πολύ ακριβό για αυτό που είναι, γιατί συνήθως δεν το μαγειρεύουν με πρωτότυπες συνταγές. Το κοτόπουλο είναι ένα από τα φαγητά τα οποία οι σεφ προτιμούν να μαγειρεύουν μόνοι, στο σπίτι τους.

Δείτε ακόμη: My Style Rocks 2: Μοιάζουν; Κόρη πασίγνωστου μπασκετμπολίστα η καινούρια παίκτρια, Πατρίτσια! (βίντεο)

Στρείδια
Αν το εστιατόριο δεν είναι πάνω στο κύμα, δύσκολα ένας σεφ ως πελάτης σε άλλο εστιατόριο θα παράγγελνε ψάρι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ακόμη και στο εστιατόριο πάνω στο κύμα, ποτέ ένας σεφ δεν θα παράγγελνε στρείδια. «Αν τα χειριστούν και τα αποθηκεύσουν λάθος, τότε τα στρείδια μπορούν να σε σκοτώσουν», υποστηρίζει σεφ.

Αλυσίδες εστιατορίων
Τα εστιατόρια αλυσίδων ή αυτά με τα τεράστια μενού, μπορεί να μειώσουν τις διαφωνίες γύρω από το οικογενειακό τραπέζι, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για τη φρεσκότητα των προϊόντων. Εάν θέλετε φαγητό φτιαγμένο από νωπά, τοπικά προϊόντα θα πρέπει μάλλον να αποφύγετε τέτοια καταστήματα. «Αποφεύγω τις αλυσίδες εστιατορίων γιατί τα πάντα είναι κατεψυγμένα. Αποφεύγω επίσης τα εστιατόρια με τεράστιο μενού γιατί για να μπορεί ένα εστιατόριο να ανταποκρίνεται σε τεράστια μενού σημαίνει ότι διατηρεί τεράστιες ποσότητες πρώτων υλών.

Δείτε ακόμη: Δύσκολες ώρες! Πέθανε ο Γιάννης Φασούλας!

Ψωμί
Είναι λαχταριστό, σερβίρεται με κάποιο ντιπ και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Ο λόγος για το ψωμί στο οποίο... ενδίδουν όλοι με το που κάτσουν σε ένα εστιατόριο. Ωστόσο, ποτέ δεν θα δείτε έναν σεφ να την... πέφτει στο ψωμί. Και αυτό γιατί γνωρίζουν ότι μπορεί να κατεψυγμένο, μπορεί να είναι ξαναζεσταμένο, μπορεί να είναι αυτό που περίσσεψε από το τραπέζι του διπλανού. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν με χιούμορ ότι αν δεν γίνει... έλεγχος δαχτυλικών αποτυπωμάτων, δεν το βάζουν στο στόμα τους.

Σαλάτες
Οι σεφ συνήθως δεν παραγγέλνουν σαλάτες όταν επισκέπτονται ως πελάτες ένα εστιατόριο. Και αυτό γιατί θέλουν να τσεκάρουν τη δημιουργικότητα του σεφ και προσπερνούν γρήγορα στον κατάλογο το τμήμα με τις σαλάτες.

«Προτιμώ να δοκιμάσω κάτι ξεχωριστό, ένα πιάτο φτιαγμένο από εποχικά προϊόντα σε ιδιαίτερους συνδυασμούς. Θέλω να δοκιμάζω συναρπαστικά πιάτα όταν επισκέπτομαι ένα εστιατόριο όχι κάτι που θα βρω παντού.

Ξηρούς καρπούς και πατατάκια
Ακόμη και αν ένας σεφ λιμοκτονεί θα αποφύγει να δοκιμάσει τα συνοδευτικά του κοκτέιλ που απολαμβάνει πριν το δείπνο του. Εκτός από τα δικά σας δάκτυλα στο μπολάκι έχουν βυθιστεί πολλά άλλα δάκτυλα. Ετσι, δεν τα τρώνε αφενός γιατί δεν θέλουν να τους κοπεί η όρεξη πριν ξεκινήσουν το δείπνο τους, αφετέρου γιατί δεν θέλουν να κολλήσουν γρίπη.

Πηγή: Iefimerida.gr