Ανακοίνωση ΕΦΕΤ: Γιατί ανακαλεί τρόφιμα από τα ράφια;

Aν τα έχετε στο σπίτι σας, πετάξτε τα αμέσως!

Ανακοίνωση ΕΦΕΤ: Γιατί ανακαλεί τρόφιμα από τα ράφια;

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, ο οργανισμός ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση προϊόντων «κύβοι λαχανικών» και «μίγματα λαχανικών», προέλευσης Αυστρίας, που ενδέχεται να περιέχουν σέλινο, χωρίς αυτό να αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών.

Το σέλινο είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό. Έτσι αποφασίστηκε η απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων. Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε ακόμη: Έσκασε τώρα! Αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz βαφτίζει το μωράκι του!

Δείτε ακόμη: Βικτώρια Καρύδα: Ραγίζει καρδιές! Οι νέες σπαρακτικές δηλώσεις μετά την δολοφονία του Γιάννη Μακρή! (Βίντεο)

Τα προϊόντα που ανακαλούνται από τη γερμανική εταιρεία «Dennree GmbH» είναι τα εξής:


Κύβοι λαχανικών χωρίς μαγιά με εμπορική ονομασία dennree Gemüsebrühwürfel –hefefrei – σε συσκευασία των 60 g ανά τεμάχιο.
Κύβοι λαχανικών με μαγιά dennree Gemüsebrühwürfel – mit Bio-Hefe– σε συσκευασία των 66 g ανά τεμάχιο.
Μίγμα λαχανικών χωρίς μαγιά με εμπορική ονομασία dennree Gemüsebrühe –hefefrei – σε συσκευασία των 130 g ανά τεμάχιο.
Μίγμα λαχανικών με μαγιά με εμπορική ονομασία dennree Gemüsebrühe Nachfüller – mit Bio-Hefe – σε συσκευασία των 250 g ανά τεμάχιο.
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων, αναξαρτήτως παρτίδας, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα αναφερόμενα προϊόντα εφόσον έχουν ευαισθησία στο σέλινο, να μην τα καταναλώσουν.