Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Προτειμάτε λευκό ή κόκκινο κρασί; Δείτε τι προσφέρει το καθένα στην υγεία σας

Υπάρχουν διαφορές!

Προτειμάτε λευκό ή κόκκινο κρασί; Δείτε τι προσφέρει το καθένα στην υγεία σας
FOOD NEWS 14.03.2019 21:00

Οι περισσότεροι λάτρεις του κρασιού έχουν τις προτιμήσεις τους στο κόκκινο και το λευκό κρασί και αυτές ως επί το πλείστον βασίζονται στην γεύση.

Ωστόσο, αν θέλετε να επιλέξετε βάσει της καλύτερης επιλογής για την υγεία σας, θα πρέπει να λάβετε τις θρεπτικές αξίες του κάθε είδους υπόψη. Διαβάστε παρακάτω...

Το κύριο συστατικό στο λευκό κρασί είναι τα λευκά σταφύλια, από τα οποία έχουν αφαιρεθεί σπόροι και φλούδα. Τα περισσότερα λευκά κρασιά έχουν μια ελαφριά και φρουτώδη γεύση, αλλά υπάρχουν ορισμένες ποικιλίες που έχουν μια πιο πλούσια γεύση.

Από την άλλη πλευρά, τα κόκκινα κρασιά γίνονται με σκούρο κόκκινο και μαύρο σταφύλι. Η κύρια διαφορά μεταξύ κόκκινων και λευκών κρασιών είναι ότι τα κόκκινα κρασιά παράγονται με ολόκληρα σταφύλια, συμπεριλαμβανομένης της φλούδας. Οι φλούδες προσθέτει χρώμα και γεύση στο κόκκινο κρασί και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα κρασιά έχουν μια πιο πλούσια γεύση. Τα κόκκινα κρασιά είναι ο προτιμώμενος τύπος στις μεγάλες οινοπαραγωγικές χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

Οφέλη για την υγεία των λευκών και των κόκκινων κρασιών
Τόσο τα λευκά, όσο και τα κόκκινα κρασιά είναι καλά για την υγεία σας. Παρόλο που γίνονται με σταφύλια, δεν παρέχουν τα ίδια οφέλη για την υγεία, όπως τα φρούτα. Αφού περάσουν από τη ζύμωση, τα σταφύλια χάνουν μερικές από τις αρχικές τους διατροφικές αξίες, αλλά αποκτούν νέα οφέλη για την υγεία. Ένα από τα κύρια οφέλη των λευκών κρασιών είναι ότι μπορούν να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς και να συμβάλλουν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Επίσης, είναι αποτελεσματικά για την προώθηση της υγείας των πνευμόνων.

Τα κόκκινα κρασιά έχουν περισσότερα οφέλη για την υγεία σας σε σύγκριση με τα λευκά. Επειδή περιέχουν και τις φλούδες των σταφυλιών, τα κόκκινα κρασιά έχουν ένα ισχυρό είδος αντιοξειδωτικών που ονομάζεται ρεσβερατρόλη. Αυτή προσφέρει εξαιρετική προστασία για τα αιμοφόρα αγγεία σας και μπορεί να εξουδετερώσει τους θρόμβους στο αίμα. Επίσης είναι αποτελεσματική στην αναστολή των δραστηριοτήτων των ενζύμων που διεγείρουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και να επιβραδύνουν την ανοσοαπόκριση. Τα κόκκινα κρασιά περιέχουν επίσης πολυφαινόλες, οι οποίες είναι πολύ καλά αντιοξειδωτικά, που βοηθούν ποικιλοτρόπως, όπως η μείωση της πίεσης του αίματος, ο έλεγχος των επιπέδων χοληστερόλης, η βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος, η καταπολέμηση εναντίον επιβλαβών βακτηρίων και η πρόληψη του καρκίνου. Τα κόκκινα κρασιά έχουν και σημαντική ποσότητα φλαβονοειδών, τα οποία είναι επίσης αντιοξειδωτικές ουσίες που είναι γνωστό ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου.

Συμπέρασμα
Σε γενικές γραμμές, το κόκκινο κρασί θεωρείται μια πιο υγιεινή επιλογή από το λευκό κρασί.

5 σπουδαίοι λόγοι για να πιεις κόκκινο κρασί απόψε!

ίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου...

Δε ξέρω για τα άλλα δύο, αλλά για το κρασί μπορώ να εγγυηθώ τα καλύτερα. Ειδικά για το κόκκινο κρασί που φαίνεται να είναι σημαντικά ευεργετικό για την υγεία!

Ήξερες ότι 1-2 ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα:

1.Κάνουν καλό στην καρδιά: το κρασί είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά που κάνουν καλό στην καρδιά και μειώνουν την κακή χοληστερίνη.Έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθούν στη μείωση των καρδιακών παθήσεων.

2.Μειώνουν την κατάθλιψη: σε αντίθεση με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ που επιβαρύνει ψυχολογικά τον άνθρωπο.

3.Μπορεί να βοηθήσουν το έντερο: αυξάνει τα καλά βακτήρια του εντέρου και βοηθάει στη σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα.

4.Βελτιώνει τη μνήμη: οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στο κρασί βελτιώνουν τη μνήμη και μειώνουν τον κίνδυνο για νόσο Alzheimer.

5.Βοηθούν να κάψετε λίπος: το κόκκινο κρασί περιέχει μια ουσία που αποτρέπει το σχηματισμό λιπωδών κυττάρων και έρευνες δείχνουν ότι βοηθάει στο αδυνάτισμα.

TAGS
Share