Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί κορυφαίο νηστίσιμο προϊόν!

Σίγουρα το έχετε αν νηστεύετε... Πετάξτε το αμέσως!

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί κορυφαίο νηστίσιμο προϊόν!

Τη διακίνηση νηστίσιμου τυριού το οποίο βρέθηκε να περιέχει γάλα διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ και προχωρά στην ανάκληση/απόσυρση συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, το γάλα έστω και σε ίχνη συνιστά αλλεργιογόνο παράγοντα και μπορεί να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό. Διαβάστε παρακάτω....

Πρόκειται για το προϊόν: «Νηστίσιμο, ιδανικό για vegan», ελληνικής προέλευσης σε συσκευασία προστατευμένης ατμόσφαιρας των 200 γρ., τυρί κομμένο σε φέτες.Το προϊόν έχει κωδικό παραγωγής Lot: 70058.162.65 και ημερομηνία παραγωγής: 22/11/2018, ημερομηνία συσκευασίας: 06/03/2019 και ημερομηνία ανάλωσης: 21/08/2019.

Δείτε εικόνες:

Αυτό είναι το νηστίσιμο τυρί που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ
Αυτό είναι το νηστίσιμο τυρί που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Προσοχή! Κατασχέσεις 11 τόνων προϊόντων σε σκόνη και σε νιφάδες από τον ΕΦΕΤ!

Απίστευτο! Μόλυνε με απορρυπαντικό τρόφιμα σε βρεφονηπιακό σταθμό!

Δεν το χωρά ανθρώπου νους! Άγνωστος μόλυνε σκόπιμα τρόφιμα σε βρεφονηπιακό σταθμό του Λεβερκούζεν με απορρυπαντικό, αλλά για καλή τύχη των παιδιών η μυρωδιά ήταν έντονη και τα τρόφιμα δεν καταναλώθηκαν!

Στον συγκεκριμένο βρεφονηπιακό σταθμό φιλοξενούνται καθημερινά 60 παιδιά, ηλικίας 2 έως 5 ετών. Για «θρασύτατη επιμόλυνση» τροφίμων έκανε λόγο η Εκκλησία του Λεβερκούζεν, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η οποία είναι χορηγός του σταθμού.

Όταν εντοπίστηκε αρχικά το πρόβλημα, θεωρήθηκε ότι υπεύθυνος είναι ο προμηθευτής του φαγητού. Όμως οι έλεγχοι που έγιναν απέκλεισαν αυτή την εκδοχή. Στη συνέχεια, όταν προέκυψε δεύτερο κρούσμα, το δείγμα ελέγχθηκε, για να εντοπιστούν ίχνη απορρυπαντικού, για το οποίο μάλιστα είχε χρησιμοποιηθεί σπρέι.

Παιδικός σταθμόςΦωτογραφία Reuters

Η Εκκλησία έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ έχει διαταχθεί έρευνα σε βάρος μιας γυναίκας, η οποία εργαζόταν στην κουζίνα του σταθμού, ήταν παρούσα και στα δύο περιστατικά και δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα, αν και είχε ειδοποιηθεί, ενώ πλέον δεν εργάζεται στον παιδικό σταθμό.

Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία, οι έρευνες διεξάγονται προς κάθε κατεύθυνση και τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν περισσότερα δείγματα φαγητού και θα σταλούν για ανάλυση.

Σύμφωνα με τη Bild, είναι άγνωστο πόσο σοβαρό πρόβλημα θα μπορούσε να προκαλέσει στα παιδιά η ενδεχόμενη κατανάλωση των μολυσμένων τροφίμων. Καθώς ο δράστης παραμένει άγνωστος, κάποιοι γονείς επέλεξαν να αναζητήσουν άλλον παιδικό σταθμό, εγκαταλείποντας τον συγκεκριμένο.

Δείτε περισσότερα θέματα υγείας στο Youweekly.gr

TAGS