Tεράστια προσοχή: Αυτά τα 7+1 τρόφιμα είναι πιο καρκινογόνα τρόφιμα!

Πρέπει να τα γνωρίζετε!

Tεράστια προσοχή: Αυτά τα 7+1 τρόφιμα είναι πιο καρκινογόνα τρόφιμα!

Ορισμένα τρόφιμα είναι ένοχα για τον καρκίνο και ειδικά 8 από αυτά χαρακτηρίζονται ως τα πιο επικίνδυνα!

Δυστυχώς, δεκατέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο. Διαβάστε παρακάτω...

Πολλές φορές η συγκεκριμένη ασθένεια είναι κληρονομική, ενώ σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, τις περισσότερες φορές οφείλεται στην κακή διατροφή και στις άκρως επεξεργασμένες τροφές που καταναλώνουμε. Το περίεργο είναι ότι οι περισσότερες από αυτές πιθανόν να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κουζίνα σου! Μάθε ποιες είναι και προσπάθησε να τις απομακρύνεις όσο μπορείς από τη διατροφή σου…

Επεξεργασμένα κρέατα

Τα «προϊόντα» κρέατος, όπως τα λουκάνικα και τα σαλαμάκια, είναι ίσως τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα που μπορείς να καταναλώσεις λόγω των χημικών συντηρητικών που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές τους για να τα κάνουν να δείχνουν πιο φρέσκα, ζουμερά και ελκυστικά. Πιο συγκεκριμένα, το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο, που περιέχουν, αυξάνουν τον κίνδυνο για πολλές μορφές καρκίνου, όπως του παχέος εντέρου.

Αναψυκτικα

Όχι μόνο είναι ιδιαίτερα παχυντικά λόγω των μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης που περιέχουν, αλλά το καραμελόχρωμα, που δίνει το χαρακτηριστικό χρώμα πολλών γνωστών αναψυκτικών, και η 4-μεθυλιμιδαζόλη που περιέχουν έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

Ασπαρτάμη

Η ασπαρτάμη είναι από τις πιο γνωστές γλυκαντικές ουσίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται στα ζεστά ροφήματα ως υποκατάστατο της ζάχαρης, αλλά και σε πολλά από τα προϊόντα διαίτης. Μπορεί να νομίζεις πως καταναλώνοντάς την «γλιτώνεις» τις θερμίδες της ζάχαρης και έτσι αδυνατίζεις, αλλά στην πραγματικότητα κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό στην υγεία σου. Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, η ασπαρτάμη, αλλά και άλλες γλυκαντικές ουσίες όπως η σουκραλόζη και η σακχαρίνη, έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου. Δεν ξέρουμε τι λες εσύ αλλά εμείς προτιμάμε να βάλουμε στον καφέ μας ένα κουταλάκι ζάχαρη με 20 θερμίδες, παρά ένα δισκίο σακχαρίνης με 0 θερμίδες και να το ρισκάρουμε.

Σολωμός ιχθυοτροφείου

Σύμφωνα με τον Dr. David Carpenter, διευθυντή του Ινστιτούτου Υγείας και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Albany, ο συγκεκριμένος σολωμός παρουσιάζει έλλειψη βιταμίνης D, ενώ μολύνεται από καρκινογόνα χημικά, φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά, με αποτέλεσμα να θεωρείται ιδιαίτερα καρκινογόνος.

Ποπκόρν στο φούρνο μικροκυμάτων

Σύμφωνα με έρευνες, οι συγκεκριμένες σακουλίτσες ποπκόρν είναι γεμάτες χημικά που προκαλούν όχι μόνο στειρότητα, αλλά και καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του παγκρέατος. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ μάλιστα αναγνωρίζει το υπερφθοροκτανοϊκό οξύ που περιέχεται στα ποπκορν μικροκυμάτων ως “πιθανώς” καρκινογόνο, ενώ άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι το χημικό αυτό προκαλεί την ανάπτυξη καρκινικών όγκων. Παράλληλα, το χημικό διακετύλιο, που περιέχουν, σχετίζεται με βλάβες και καρκίνο των πνευμόνων. Μπορεί το συγκεκριμένο είδος ποπκόρν να σου φαίνεται πολύ πιο «βολικό» και γρήγορο, αλλά πραγματικά θα σου πάρει ακριβώς την ίδια ώρα να αγοράσεις το καλαμπόκι για ποπκορν που βρίσκεται στον ίδιο διάδρομο(!) του σούπερ μάρκετ με το επεξεργασμένο, και να το κάνεις ποπκόρν στην κατσαρόλα. Σου υποσχόμαστε πως θα έχει την ίδια (ή ακόμη καλύτερη) γεύση…

Τρόφιμα σε κονσέρβες

Οι κονσέρβες περιέχουν ένα χημικό που ονομάζεται ΒΡΑ (δισφαινόλη Α), το οποίο, σύμφωνα με έρευνες, παίζει σημαντικό ρόλο στην υπογονιμότητα, την καρδιοπάθεια και σε αρκετές άλλες ασθένειες. Μάλιστα λόγω της οξύτητάς τους, οι κονσέρβες με ντομάτες θεωρούνται οι πλέον επικίνδυνες καθώς το κόκκινο αυτό φρούτο απορροφά το συγκεκριμένο χημικό ευκολότερα από άλλες τροφές.

Υδρογονωμένα έλαια (ή αλλιώς trans λιπαρά)

Τα συγκεκριμένα έλαια χρησιμοποιούνται για να συντηρούν επεξεργασμένα τρόφιμα και να παρατείνουν το χρόνο τους στο ράφι. Μπορεί να έχουν θετικά αποτελέσματα για την τσέπη των επιχειρηματιών της βιομηχανίας τροφίμων, ωστόσο αυτό δεν ισχύει και για την υγεία των καταναλωτών, αφού έχουν την ιδιότητα να αλλάζουν τη δομή και την ευλυγισία της κυτταρικής μεμβράνης σε όλα τα κύτταρα του σώματος, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται πολλές ασθένειες, όπως ο καρκίνος. Γι’ αυτό το λόγο πολλοί κατασκευαστές τροφίμων έχουν σταματήσει τη χρήση τους και τα έχουν αντικαταστήσει με φοινικέλαιο, το οποίο όμως είναι εξίσου ανθυγιεινό, ενώ η παραγωγή του είναι ιδιαίτερα βλαβερή για το περιβάλλον. Ωστόσο, ακόμα μπορεί κανείς να συναντήσει υδρογονωμένα έλαια στις λίστες με τα συστατικά πολλών τροφίμων.

Σιρόπι φρουκτόζης καλαμποκιού

Βάζουμε στοίχημα πως εάν ρίξεις μια ματιά στο κουτί των πρωινών σου δημητριακών θα δεις το συγκεκριμένο σιρόπι να παρελαύνει σε κάποια από τις πρώτες θέσεις στη λίστα με τα συστατικά. Μπορείς επίσης να το βρεις σε πολλά μπισκότα, τούρτες, κέικ, αναψυκτικά, χυμούς και σάλτσες. Μην σε ξεγελά ο όρος «καλαμπόκι» και νομίζεις πως είναι κάτι υγιεινό. Το συγκεκριμένο σιρόπι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς αποτελεί ιδανική τροφή για τα καρκινικά κύτταρα και καλό θα ήταν να το αποφεύγεις όσο περισσότερο μπορείς.

Καρκίνος: Οι μύθοι και οι αλήθειες των τροφών που τον προκαλούν!

Αυτά είναι τα 7 τρόφιμα που δεν πρέπει να αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ! Κάποια προκαλούν καρκίνο!

Υπάρχουν 7 τρόφιμα που δεν θα πρέπει ποτέ να αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ, αν θέλετε το καλό της υγείας σας και να αποφύγετε τον καρκίνο!

Μια όμορφη συσκευασία μπορεί να κάνει κάθε προϊόν ελκυστικό στον πελάτη, όμως πόσο συχνά σκέφτεστε αν όλα αυτά τα τόσο λαχταριστά και φαινομενικά υγιηνά τρόφιμα που έχετε αγοράσει από τα ράφια του σούπερ μάρκετ, κάνουν όντως καλό στον οργανισμό σας;

1. Φρέσκες κομμένες σαλάτες:
Οι βακτηριολόγοι ειδοποιούν ότι πρόκειται για το πιο επικίνδυνο τρόφιμο. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι έτοιμες για κατανάλωση, περιέχουν βακτήρια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν άσχημα προβλήματα στον οργανισμό. Ο λόγος είναι ότι αυτά προέρχονται από το έδαφος που τα λαχανικά κόπηκαν και δεν έχουν εξαφανιστεί, διότι η σαλάτα δεν είναι επεξεργασμένη θερμικά. Για να είστε καλυμμένοι, πάντα να πλένετε πολύ καλά τα λαχανικά που αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ.

2. Λουκάνικα:
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι τα λουκάνικα, το μπέικον και γενικά τα αλλαντικά προκαλούν καρκίνο. Τα νιτρώδη στοιχεία που περιέχονται σε αυτά, μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες, ουσίες ισχυρά καρκινογόνες που βλάπτουν το έντερο. Επιπροσθέτως, το καπνιστό κρέας μπορεί να περιέχει και βενζοπυρένιο, μια άλλη καρκινογόνα ουσία. Γενικά είναι καλύτερο να αγοράσετε από τον κρεοπώλη σας ένα κομμάτι καλό κρέας και να το τρώτε σε σάντουιτς ή σαν συνοδευτικό.

3. Συσκευασμένο πράσινο τσάι:
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, το συσκευασμένο πράσινο τσάι στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με το εν λόγω ρόφημα. Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τα αντιοξειδωτικά που προσφέρει. Μάλιστα τα αντιοξειδωτικά μιας κούπας του, αντιστοιχούν σε 20 τέτοια μπουκάλια. Καλύτερα λοιπόν να βράζετε εσείς το τσάι.

4. Οι τροφές που περιέχουν φρούτα:
Τα γιαούρτια με φρούτα και μαρμελάδες μπορεί να φαίνονται πολύ λαχταριστά, όμως στην πραγματικότητα περιέχουν αντικατάστατα φρούτων που είναι φθηνά και εύκολα να παραχθούν. Άλλωστε, όπως θα δείτε και πάνω στις συσκευασίες αυτών των τροφίμων, αναφέρεται ότι μόνο 20-40% περιέχουν αληθινά φρούτα.

5. Μαγιονέζα:
Κανονικά αυτό το προϊόν αποτελείται από αυγά, ελαιόλαδο, ξύδι και καρυκεύματα. Η μαγιονέζα που πωλείται στο σούπερ μάρκετ εκτός από αυτά έχει πολλά συντηρητικά, χρωστικές ουσίες και σταθεροποιητές. Ακόμα και η ελαφριά έκδοση της, προκειμένου να διατηρήσει τη γεύση και τη σύσταση της, έχει περισσότερο άμυλο και ζάχαρη. Γενικά πρόκειται για ένα εντελώς ανθυγιεινό τρόφιμο, όμως αν σας αρέσει τόσο καλύτερα να τη φτιάξτε τη δική σας.

6. Αλεσμένα μπαχαρικά:
Ο λογος, διότι είναι πολύ εύκολο να αναμειχθούν με άλλες φθηνότερες ουσίες. Π.χ. πολύ συχνά αντί για κανέλα πουλούν κασία και κριθάρι αντί για σαφράν. Οπότε καλύτερα να τα παίρνετε στη φυσική τους μορφή και να τα αλέθετε οι ίδιοι.

7. Ψωμί:
Το ψωμί των σούπερ μάρκετ συνήθως παράγεται από χημικά επεξεργασμένο αλεύρι, που αντέχει στο χρόνο και είναι ασφαλές από τα έντομα, όμως στην πραγματικότητα δεν έχει απολύτως κανένα θρεπτικό συστατικό. Επομένως επιλέξτε να κάνετε τα ψώνια σας από το φούρνο της γειτονιάς