Μεγάλη προσοχή: Τα παγάκια που σερβίρουν στα μπαρ μπορεί να... δηλητηριάσουν!

Αποκάλυψη βόμβα! Τι πρέπει να προσέχετε!

Μεγάλη προσοχή: Τα παγάκια που σερβίρουν στα μπαρ μπορεί να... δηλητηριάσουν!

Τα παγάκια που σερβίρουν στα μπαρ μπορεί να... δηλητηριάσουν! Μεγάλη προσοχή για την υγεία σας!

Ο περισσότερος κόσμος απολαμβάνει το ποτό του με πάγο. Αυτό που δεν γνωρίζει όμως είναι το πόσο βρώμικες είναι οι μηχανές πάγου των εστιατορίων και των μπαρ.

Τουλάχιστον 30 bartenders ρωτήθηκαν από το Bussiness Insider για τα «άπλυτα» των επιχειρήσεων, ωστόσο ένας μόνο εξ αυτών κατάφερε να σοκάρει πραγματικά.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως κανένα σχεδόν εστιατόριο ή μπαρ δεν καθαρίζει τις μηχανές πάγου όσο συχνά θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος βρωμιάς, μούχλας και μικροβίων.

Μεγάλη προσοχή: Τα παγάκια που σερβίρουν στα μπαρ μπορεί να... δηλητηριάσουν!

Αυτό συμβαίνει στις ΗΠΑ, όπου υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη και βαριές κυρώσεις για όσους δεν πειθαρχούν… Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 100.000 δολάρια υπό κανονικές συνθήκες ή και 250.000 δολάρια για άτομα και 500.000 για επιχειρήσεις σε σοβαρές δηλητηριάσεις που μπορεί να επιφέρουν ακόμα και θάνατο.

Η τροφική δηλητηρίαση από τα βρώμικα αυτά μηχανήματα δεν είναι κάτι σπάνιο. Για παράδειγμα, πριν 9 χρόνια, μολυσμένος πάγος προκάλεσε την ασθένεια δύο νεόνυμφων και περίπου 70 καλεσμένων τους στο γαμήλιο πάρτι τους.

Το 2011, σε μελέτη που έγινε στο Λας Βέγκας, διαπιστώθηκε ότι το 1/3 των μηχανών πάγου ήταν εστίες αναπαραγωγής βακτηρίων. Κι αν δεν έχεις “φρικάρει” ακόμα, ακου και αυτό: Το 2013 αποκαλύφθηκε ότι σε εστιατόρια αλυσίδας στην Κίνα, τα παγάκια είχαν 13 φορές περισσότερα βακτήρια από το νερό τουαλέτας.

To απόλυτο κόλπο για να μην νερώνει ο παγωμένος καφές σου!

Το καλοκαίρι τα παγάκια λιώνουν γρήγορα και ο παγωμένος καφές σας γίνεται... νεροζούμι; Με αυτό το απίστευτο κόλπο δεν θα νερώσει ποτέ ξανά!

Η λύση που ψάχνατε τόσο καιρό είναι εδώ!

Για τις λάτρεις του καφέ δεν υπάρχει χειρότερο από τον υπερβολικό πάγο που νερώνει τον παγωμένο εσπρέσσο. Ποιο είναι το κόλπο για να το αποφύγεις;

Εάν φτιάχνεις στο σπίτι καφέ freddo, υπάρχει το απόλυτο τρικ για να τον απολαμβάνεις χωρίς να καταντάει σκέτο... καφέ νερό.

Δες εδώ πώς:

Φτιάχνεις κανονικά τον ζεστό εσπρέσο σου, είτε με καψουλίτσες μιας δόσης είτε χύμα με την παραδοσιακή εσπρεσιέρα.

Αφήνεις για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει.

Γεμίζεις με αυτόν παγοθήκες και τις βάζεις στην κατάψυξη.

Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις καφέ και θα θέλεις να τον κάνεις freddo, θα βάλεις μέσα τα παγάκια του καφέ.