Κάνε τις τηγανιτές πατάτες λαχταριστές! Αυτό είναι το μυστικό των Fast food!

Για να μην είσαι αδιάβαστη!

Κάνε τις τηγανιτές πατάτες λαχταριστές! Αυτό είναι το μυστικό των Fast food!

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις πατάτες τηγανιτές και ειδικά σε αυτές των fast food, ειδικά που τώρα μπορείς να τις κάνεις μόνος σου;

Πεντανόστιμες και γεμάτες συντηρητικά είναι... λαχταριστές!

Τα fast food και ειδικά τα μπεργκεράδικα έχουν όμως το δικό τους μυστικό για πεντανόστιμες τηγανιτές πατάτες! Δεν παει ο νους σας ποιο είναι αυτό!

Κάνε τις τηγανιτές πατάτες σου λαχταριστές

Και όμως είναι το.. μοσχαρίσιο λίπος που υπάρχει μεταξύ των συστατικών του και τις κάνεις τόσο ξεχωριστές και... φυσικά ανθυγιεινές!

Το συγκεκριμένο συστατικό προέκυψε από ένα λάθος! Στην αρχή της γνωστής εταιρείας μπεργκεράδικων η εταιρία που την προμήθευε με πατάτες, δεν μπορούσε να υδρογονώσει το λάδι (για οικονομικούς λόγους) και έτσι δοκίμασε να προσθέσει μοσχαρίσιο λίπος.

Το αποτέλεσμα; Αυτό που φτάνει μέχρι και τώρα στο πιάτο μας!

Τηγανιτές πατάτες οι λατρεμένες! Τα 6 tips του Έκτορα Μποτρίνι για να γίνουν σούπερ τραγανές!

Αν έχεις το χρόνο, βύθισε τις πατάτες (κομμένες και ωμές) για τουλάχιστον μισή ώρα σε κρύο, αλατισμένο νερό, για να αποβάλουν μια ποσότητα του αμύλου τους.


Tip: Το ελαιόλαδο αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες τηγανίσματος και είναι η πιο υγιεινή επιλογή.


1. Όσο πιο σφιχτές, τόσο το καλύτερο. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι η σωστή διαλογή τους από τον πάγκο του μανάβικου. Σημασία έχει επίσης η προέλευση: δύο καλές επιλογές είναι οι πατάτες Νάξου και Κύπρου.

2. Κόψε τις σε ισομεγέθεις φέτες/λωρίδες. Έτσι, θα τηγανιστούν ομοιόμορφα. Ιδανικά, να μην είναι ούτε υπερβολικά λεπτές ούτε πολύ χοντροκομμένες. Ένα καλό πάχος είναι τουλάχιστον 3 χιλιοστά, αν τις θέλεις τραγανές και ταυτόχρονα με σάρκα.

3. Δοκίμασε το προβράσιμο, αν έχεις χρόνο. Μπορεί να σου ακούγεται παράξενο, αλλά με αυτό τον τρόπο φουσκώνει το άμυλο στο εσωτερικό τους ώστε, όταν τις ρίξεις αργότερα σε καυτό λάδι, να εκραγεί και να μεταμορφωθεί σε ένα τραγανό περίβλημα. Μην τις αφήσεις όμως να βράσουν μέχρι να λιώσουν: θέλεις να γίνουν αρκετά μαλακές για να μπορείς να τις τρυπήσεις με ένα πιρούνι αλλά ταυτόχρονα να παραμείνουν σκληρές σαν μια φέτα αγγουριού.

4. Στράγγισέ τις καλά. Μετά το προβράσιμο, άφησέ τις να αποβάλουν την υγρασία τους απλωμένες πάνω σε χαρτί κουζίνας. Έστω και ελάχιστο νερό στις πατάτες αρκεί για να γίνουν όχι τηγανιτές αλλά… στον ατμό.

5. Ρίξε τις σε καυτό τηγάνι. Ή, ακόμα καλύτερα, σε βαθιά κατσαρόλα ή ηλεκτρική φριτέζα, ώστε να τηγανιστούν γρήγορα, ομοιόμορφα και με το ελάχιστο ανακάτεμα (μία φορά αρκεί).

6. Επένδυσε στο διπλό τηγάνισμα. Αντί να τις προβράσεις, μπορείς να τις τηγανίσεις σε δύο φάσεις, σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Στο πρώτο στάδιο τις τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά (γύρω στους 150 βαθμούς Κελσίου), προτού δηλαδή το λάδι αρχίσει να κοχλάζει, για να ψηθούν καλά στο εσωτερικό αλλά όχι να ροδίσουν. Αμέσως μετά, ή μερικές ώρες αργότερα (αφού τις στραγγίσεις σε χαρτί κουζίνας) τις τηγανίζεις σε δυνατή φωτιά, δηλαδή σε λάδι που κοχλάζει, για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, αναφέρει ο Έκτορας Μποτρίνι στο botrini.gr