Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Θα πάθεις σοκ: Το κόκκινο υγρό στη μπριζόλα δεν είναι αίμα, αλλά...

Δεν το ήξερες!

Θα πάθεις σοκ: Το κόκκινο υγρό στη μπριζόλα δεν είναι αίμα, αλλά...
FOOD NEWS 15.06.2019 19:54

Σοκ πάθετε μόλις μάθετε τι είναι το κόκκινο υγρό στη μπριζόλα! Δεν είναι αίμα!

Όλοι μας νομίζαμε το αντίθετο, όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική!

Τι είναι το κόκκινο υγρό που έχει μέσα η συσκευασία της μπριζόλας; Και για να προλάβουμε την απάντηση που λογικά θα δώσεις, όχι δεν είναι αίμα!

Και τι είναι δηλαδή; Δεν θα το πιστέψεις, αλλά πρόκειται για πρωτεΐνη! Ονομάζεται μυοσφαιρίνη και είναι μια σχετικά μικρή πρωτεΐνη που αποτελείται από μια πολυπεπτιδική αλυσίδα 153 αμινοξέων και τυχαίνει να έχει το ίδιο χρώμα με το αίμα. Στο μόριο της περιέχει σίδηρο και την προσθετική ομάδα της αίμης παρόμοια με αυτή της αιμοσφαιρίνης. Αποστολή της είναι να αποθηκεύει οξυγόνο στα μυϊκά κύτταρα, ενώ παράλληλα χαρίζει στο κρέας το γνωστό κόκκινο χρώμα του. Αυτό βέβαια αλλάζει κατά το μαγείρεμα, αφού η μυοσφαιρίνη χάνει το κόκκινό της χρώμα, με αποτέλεσμα το κρέας να γίνεται, όπως ξέρεις, καφέ.

Τι μαθαίνει κανείς…

Πηγή: olivemagazine.gr

Μεγάλη προσοχή! Το λάθος που κάνουμε στο νερό από τα μακαρόνια και κοστίζει ακριβά!

Δείξτε μεγάλη προσοχή! Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε στο νερό από τα μακαρόνια και πιστέψτε μας κοστίζει ακριβά!

Δείτε τι πραγματικά συμβαίνει...

Βράζεις τα μακαρόνια και μετά τα σουρώνεις σωστά; Ναι, έτσι κάνεις. Έλα που είναι λάθος όμως αυτό που κάνουμε.

Εντάξει δεν πρόκειται για κάποιο σοβαρό... ατόπημα, ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις με το βρασμένο νερό, το οποίο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο, ελέω των ζυμαρικών.

Συγκεκριμένα, το νερό που μένει στην κατσαρόλα σου μπορεί να σε βοηθήσει ούτως ώστε να ολοκληρώσεις κάποια μικρά και καθημερινά πράγματα που κάνεις στο σπίτι σου.

Το «δέσιμο» σάλτσας και στο ριζότο: Αμφότερες οι μαγειρικές παρασκευές μπορούν να έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα με μία πιο κρεμώδη υφή αν προσθέσεις λίγο από το νερό που έχει μείνει από τα μακαρόνια.

Μαλακώνουν τα όσπρια: Αν κρατήσεις το νερό και βάλεις μέσα του όσπρια θα παρατηρήσεις πως θα γίνει πιο γρήγορη η προετοιμασία για το επόμενο βήμα που είναι ο βρασμός.

Υγιεινή μαγειρική λαχανικών: Όσο το νερό από τα ζυμαρικά είναι ακόμα καυτό, βάλε ένα καλάθι ατμού και ρίξε μέσα τα λαχανικά.

Πότισε τα λουλούδια: Η υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο βοηθά σε σημαντικό βαθμό τα φυτά. Έτσι, περίμενε να κρυώσει τελείως το νερό και πότισε τα λουλούδια.

Μούλιασε βρώμικα σκεύη: Εδώ θα πρέπει το νερό να είναι καυτό. Αν το ρίξεις σε ταψιά και κατσαρόλες με υπολείμματα, ο καθαρισμός θα γίνει... παιχνίδι.

TAGS
Share