Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί αγαπημένο τρόφιμο!

Αν το έχετε πετάξτε το αμέσως!

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί αγαπημένο τρόφιμο!

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ μόλις «έσκασε», ο οποίος ανακαλεί αγαπημένο τρόφιμο!

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο της διενέργειας τακτικών ελέγχων, διαπίστωσε ότι στην επισήμανση του προϊόντος «sandiemi – Bran sticks χωρίς ζάχαρη (all bran)», δεν αναγράφεται ότι το προϊόν περιέχει γλουτένη και μπορεί να περιέχει σόγια, γάλα και ίχνη ξηρών καρπών.
Σημειώνεται ότι η γλουτένη με τα ύπουλα συμπτώματα, η σόγια, το γάλα και οι ξηροί καρποί είναι συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία ή δυσανεξία και να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτά.

Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ! Ποια τρόφιμα απαγορεύονται στα σχολεία;

ΕΦΕΤ: Αμεση ανάκληση

Πρόκειται για τρόφιμο με την εμπορική ονομασία «sandiemi – Bran sticks χωρίς ζάχαρη (all bran)», το οποίο διακινείται στην Ελλάδα σε συσκευασίες των 250 γρ., από την επιχείρηση «Το Υγιεινό μας Σπίτι» (Οδός Κοιμήσεως Θεοτόκου 62, Άγιος Στέφανος Αττικής).

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί αγαπημένο τρόφιμο!

Αυτό είναι το τρόφιμο που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του εν λόγω προϊόντος με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31.08.2020 ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, εφόσον έχουν δυσανεξία σε τρόφιμα όπως γλουτένη, στη σόγια, στο γάλα και τους ξηρούς καρπούς να μην το καταναλώσουν.

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Προληπτική ανάκληση γνωστού τυριού!

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Προέβη σε προληπτική ανάκληση γνωστού τυριού!

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με την προληπτική ανάκληση τυριού ροκφόρ, λόγω πιθανής παρουσίας του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο λόγος γίνεται για το τυρί ροκφόρ Γαλλικής προέλευσης με εμπορική ονομασία «SOCIETE ROQUEFORT» 100g+25g free, με αριθμό παρτίδας 3177C και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03.11.2019. Το εν λόγω προϊόν διατέθηκε στην Ελληνική αγορά από την εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος μετά τις 18.07.2019 και μέχρι τις 02.08.2019.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος να μην το καταναλώσουν.

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ κάνει συστάσεις για την αποφυγή επικίνδυνων μικροβίων στα αλλαντικά!

Πηγή: protothema.gr

Μεγάλη προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σετ από σκεύη που έχουμε όλοι σπίτι μας!

Μεγάλη προσοχή από τον ΕΦΕΤ, ο οποίος ανακαλεί σετ από σκεύη που έχουμε όλοι στο σπίτι μας! Δεν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε!

Επίσημη δειγματοληψία σε σετ αντικολλητικών σκευών της εταιρείας Kitchenaid διενήργησε ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας.

Πρόκειται για το σετ «Kitchenaid σετ 3 τεμαχίων», αντικολλητική φόρμα ψωμιού, ορθογώνια φόρμα κέικ και λαμαρίνα για μπισκότα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, το δείγμα βρέθηκε Μη Κανονικό, διότι παρά την επισήμανση επί της συσκευασίας ότι είναι κατάλληλο για συγκεκριμένη χρήση, στο φυλλάδιο οδηγιών που εσωκλείεται, δηλώνεται ότι είναι κατάλληλο και για άλλες χρήσεις όπως ψήσιμο κρέατος και άλλων φαγητών. Όμως κατά τους εργαστηριακούς ελέγχους προέκυψε ότι δεν είναι κατάλληλο για επαφή με όξινα τρόφιμα (πχ χυμός λεμονιού , ντομάτας), καθώς οδηγεί σε μετανάστευση αλουμινίου στο τρόφιμο και αποκόλληση της επίστρωσης. Συνεπώς δεν υπάρχει σαφής προειδοποίηση για την ασφαλή και ορθή χρήση του προϊόντος.

Μεγάλη προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σετ από σκεύη που έχουμε όλοι σπίτι μας!

Συγκεκριμένα πρόκειται για σετ αντικολλητικών σκευών, με εμπορική ονομασία «KITCHENAID ΣΕΤ 3 ΤΕΜΑΧΙΩΝ – ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΨΩΜΙΟΥ, ΟΡΘΟΓΩΝΙΑ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ, ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ», με εγχάρακτο αριθμό παρτίδας 3178, κινεζικής προέλευσης. Η εν λόγω παρτίδα προϊόντος εισήχθη στην Ελλάδα από την επιχείρηση «BERSON-ΑΦΟΙ Κ. ΣΑΡΑΦΙΔΗ ΑΕΒΕ», Αγ. Αναστασίας & Λαέρτου, Πυλαία Θεσσαλονίκης και διατέθηκε στην αγορά από την εταιρεία «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.».

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του εν λόγω προϊόντος να μην το χρησιμοποιήσουν για επαφή με όξινα τρόφιμα.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από τις εν λόγω επιχειρήσεις να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί πασίγνωστο καφέ!

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλείται πασίγνωστος καφές!

Υπάρχει σχεδόν σε όλα τα σπίτια και πρέπει να πεταχτεί αμέσως από την κουζίνα μας!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, διαπίστωσε, μετά από δειγματοληψία και εργαστηριακή ανάλυση που διενεργήθηκε σε εξειδικευμένο εργαστήριο δοκιμών στη Γαλλία, ότι το προϊόν "Καφές espresso αλεσμένος 100% Arabica Gold, συσκευασμένος, με εμπορική ονομασία Danesi Caffe Espresso Italiano Gold Quality, βάρους 250 g, αριθμού παρτίδας L12, ημερομηνίας λήξης 19/12/2020, προέλευσης Ιταλίας, εταιρείας παραγωγής και συσκευασίας DANESI CAFFE SPA – ROMA", είναι νοθευμένο σε υψηλό ποσοστό με καφέ ποικιλίας Robusta. Μεγάλη προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πλαστική κουτάλα που έχουμε πολλοί στην κουζίνα μας!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από τις εμπλεκόμενες στην διακίνηση του προϊόντος επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση / απόσυρση της ανωτέρω παρτίδας L12, ημερομηνίας λήξης 19/12/2020, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο εν λόγω έλεγχος που αφορούσε στην αυθεντικότητα – γνησιότητα καφέ ποικιλίας Arabica εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό ελέγχων του ΕΦΕΤ για την καταπολέμηση δόλιων πρακτικών και νοθείας στα τρόφιμα με γνώμονα πάντα την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών.

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί πασίγνωστο καφέ!

Πηγή: protothema.gr

TAGS