Συναγερμός από την ΕΦΕΤ: Βρέθηκαν έντομα σε αυτά τα σνακ της LIDL!

Άμεση ανάκληση!

Συναγερμός από την ΕΦΕΤ: Βρέθηκαν έντομα σε αυτά τα σνακ της LIDL!

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σνακ με καλαμπόκι και φιστίκια και σημάνει συναγερμός! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τα σνακ της LIDL στα οποία βρέθηκαν έντομα!

Προσοχή! Πρέπει να σταματήσετε να τρώτε αυτό το προϊόν!

«Βόμβα» από τον ΕΦΕΤ! «Έριξε» πρόστιμα σε τέσσερις επιχειρήσεις τροφίμων!

Για τη διακίνηση σνακ με καλαμπόκι και φιστίκια, το οποίο ενδέχεται να περιέχει ξένα σώματα (πιθανή παρουσία προνυμφών εντόμου) ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Πρόκειται για το προϊόν «Peanut & Corn Flake Clusters», με εμπορική ονομασία «McEnnedy», γερμανικής προέλευσης, σε συσκευασία των 200 γρ, με αριθμό παρτίδας L2107573 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 30.10.2020.

Το εν λόγω προϊόν διατέθηκε στην ελληνική αγορά από την εταιρεία «Lidl Hellas».

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε προληπτικά την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος, να μην το καταναλώσουν.

Έκτακτο από τον ΕΦΕΤ! «Κλείνει» εργαστήριο προϊόντων ζύμης!

Έκτακτο ανακοινωθέν από τον ΕΦΕΤ, ο οποίος «κλείνει» εργαστήριο προϊόντων ζύμης!

Πιο συγκεκριμένα, στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της εγκατάστασης παραγωγής προϊόντων ζύμης (πίτσες, τυρόπιτες, σφολιατοειδή, κλπ) και ειδών ζαχαροπλαστικής με βάση το γάλα, με έδρα στην περιοχή του Λαγκαδά, Μ.Ε. Θεσσαλονίκης προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Ο ΕΦΕΤ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προχώρησαν στην αναστολή προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των καταναλωτών, μέχρι την αποκατάσταση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν.

Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ! Ποια τρόφιμα απαγορεύονται στα σχολεία;

Όπως ανακοινώθηκε, ελεγκτές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ, που πρόσφατα ανακάλεσε φύλλο κρούστας διαπίστωσαν ότι από τη λειτουργία της επιχείρησης και τις τηρούμενες συνθήκες υγιεινής, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η δημόσια υγεία και παρίσταται ανάγκη αποτροπής του κινδύνου.

Για την εφαρμογή της αναστολής ενημερώθηκαν άμεσα η Αδειοδοτούσα Αρχή και η Ελληνική Αστυνομία και ξεκινάει η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων (προστίμου).


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συγκεκριμένη επιχείρηση είχαν διαπιστωθεί και σε προηγούμενους ελέγχους, παραβάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, ορισμένες καθ' υποτροπή, για τις οποίες έχουν ήδη επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα).

TAGS