Βάλτε μαγειρική σόδα στο κοτόπουλο πριν το ρίξετε στην κατσαρόλα! Το μυστικό που δεν λένε οι γιαγιάδες!

Δεν θα κάνεις άλλη συνταγή!

Βάλτε μαγειρική σόδα στο κοτόπουλο πριν το ρίξετε στην κατσαρόλα! Το μυστικό που δεν λένε οι γιαγιάδες!

Το μυστικό που δεν λένε οι γιαγιάδες θα το μάθετε στο Youweekly.gr! Βάλτε μαγειρική σόδα στο κοτόπουλο πριν το ρίξετε στην κατσαρόλα σας και θα μας θυμηθείτε...

Η μαγειρική σόδα, μας έχει δείξει άπειρες φορές πως "ταιριάζει" στα πάντα, είτε πρόκειται για καθάρισμα είτε για κάποιο τρόφιμο.

Μια από τις πολλές χρήσεις της, έχει να κάνει και με το κοτόπουλο. Αυτό το κολπάκι σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια.

Συγκεκριμένα, όταν βράζουμε ένα κοτόπουλο, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο νερό. Αποτέλεσμα αυτού; Η σάρκα θα είναι καθαρή και λευκή.

Βέβαια, η νούμερα ένα συνταγή είναι μπιφτέκια με μαγειρική σόδα! Θα πάθετε πλάκα...

Βάλτε μαγειρική σόδα στα καλαμαράκια και θα σας πέσει το σαγόνι! Το μυστικό που πρέπει να γνωρίζετε!

Απίστευτο! Βάλτε μαγειρική σόδα στα καλαμαράκια και θα σας πέσε το σαγόνι με το αποτέλεσμα. Το μυστικό που πρέπει να γνωρίζετε.

Όπως έχουμε δει αρκετές φορές, η μαγειρική σόδα έχει πάρα πολλές χρήσεις. Μάλιστα, μάθαμε πως μαγειρική σόδα μπαίνει και στα καλαμαράκια.

Μάλιστα, δεν μπαίνει μόνο σε καλαμαράκι, αλλά και στο κρέας. Βάλτε λίγο πάνω του λίγο πριν το μαγειρέψετε και με το αποτέλεσμα θα μείνετε έκπληκτοι.

Όσον αφορά τα καλαμαράκια, η μαγειρική σόδα τα κάνει πιο αφράτα και νόστιμα.

Το μυστικό που δεν αποκαλύπτει κανείς! Βάλτε μαγειρική σόδα στους κουραμπιέδες και το αποτέλεσμα θα σας «στείλει»!

Βάλτε μαγειρική σόδα στους κουραμπιέδες σας και το αποτέλεσμα απλά θα σας «στείλει» αδιάβαστους! Ανακαλύψτε το μυστικό που κανείς δεν αποκαλύπτει μέχρι σήμερα!

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι κοντά και γιορτές χωρίς κουραμπιέδες δεν γίνονται! Έτσι, σας δίνουμε μια υπέροχη συνταγή για τα παραδοσιακά μελομακάρονα με αλεύρι.

Υλικά:

320 γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδος ή 100 γρ. φρέσκο βούτυρο και 220 γρ. μαργαρίνη

330 γρ αμύγδαλα ωμά με το φλούδι χοντροκομμένα

140 γρ ζάχαρη

50 ml κονιάκ

¼ κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κρόκος αυγού

370 – 400 γρ αλεύρι μαλακό

άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Την μαγειρική σόδα την βάζουμε μαζί με αμμωνία, ώστε οι κουραμπιέδες να είναι μαλακοί και πιο αφράτοι.

Δείτε επίσης το μυστικό της γιαγιάς που δεν αποκαλύπτει για τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά!

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μπολάκι βάζω το βούτυρο να λιώσει σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις βράσει το βγάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

Απλώνω τα αμύγδαλα πάνω στο ταψί και τα ψήνω στους 180 βαθμούς C για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους και να μυρίσουν. Τα βγάζω και τα βάζω σε μια zip σακούλα, τα τεμαχίζω χτυπώντας με τον πλάστη ή στο γουδί. Τα μεγαλύτερα κομμάτια που δεν έχουν τεμαχιστεί τα κόβω με το μαχαίρι.

Χτυπάω το βούτυρο στο μίξερ για 5 λεπτά ν’ αφρατέψει.

Έπειτα προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη και αφού διαλύσω τη σόδα στο κονιάκ το ρίχνω κι αυτό μέσα στο μείγμα.

Προσθέτω των κρόκο του αυγού και στη συνέχεια τα αμύγδαλα.

Βγάζω τον κάδο από το μίξερ και θ’ αρχίσω να βάζω το αλεύρι ρίχνοντας πρώτα την μισή ποσότητα και ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Το υπόλοιπο αλεύρι το προσθέτω σταδιακά αναμιγνύοντας με το χέρι, προσεκτικά, δοκιμάζοντας μέχρι να μπορεί να πλαστεί ο κουραμπιές. Το τελικό μείγμα πρέπει να είναι αφράτο και βουτυράτο, να πλάθεται εύκολα χωρίς να θρυμματίζεται.

Πλάθω με τα χέρια μπαλίτσες και στην κορυφή με το δάκτυλο δημιουργώ μια εσοχή που βοηθάει να «κάτσει» καλύτερα η άχνη στον κουραμπιέ. Τοποθετώ τους κουραμπιέδες στο ταψί και ψήνω στους 180*C στις αντιστάσεις για 15 - 20 λεπτά. Βγάζω και αφήνω να κρυώσουν τελείως.

Γεμίζω το μισό ενός μικρού μπολ με άχνη ζάχαρη και βάζω τον κάθε κουραμπιέ μέσα γεμίζοντας τον με τα χέρια ζάχαρη. Μετά πάνω από ένα πιάτο τον πασπαλίζω με μια κ.γ. άχνη κοσκινισμένη να τον καλύψει παντού και τον τοποθετώ στην πιατέλα. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία με όλους τους κουραμπιέδες.

Αν το γλυκό δεν καταναλωθεί άμεσα πρέπει να αποθηκευτεί σε καλά κλεισμένο τάπερ.

Πηγή: athensmagazine.gr