Μην χάσεις από τα Lidl τις πατάτες Κύπρου - Σε απίστευτη τιμή το κιλό

Πότε ξεκινάει η προσφορά;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μην χάσεις από τα Lidl τις πατάτες Κύπρου - Σε απίστευτη τιμή το κιλό

Αυτή την τιμή που ξεκινάει από αύριο, Δευτέρα 25 Μαϊου στα Lidl, δεν πρέπει να την χάσεις. Συγκεκριμένα, θα βρεις πατάτες Κύπρου το κιλό σε προσφορά που θα... ξεπουλήσει στο λεπτό. Το ανακοίνωσαν μέσα από το φυλλάδιο τους.

Τα super market, Lidl είναι γνωστά για την ποιότητα αλλά και για τις χαμηλές τους τιμές. Κάθε ημέρα, θα βρεις απίστευτες προσφορές σε προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σπίτι και όχι μόνο.

Όπως είπαμε λοιπόν, από Δευτέρα θα βρείτε τις πατάτες Κύπρου σε απίστευτη τιμή. Συγκεκριμένα, το κιλό θα κοστίζει μόνο 0,99 €.

Ωστόσο, σε μια ανακοίνωση προς όλους τους καταναλωτές της προέβη η ομάδα των σούπερ μάρκετ Lidl θέλοντας να επιστήσει την προσοχή τους ώστε να μην πέσουν στην παγίδα που κάποιοι έχουν ετοιμάσει χρησιμοποιώντας το όνομά τους. Δείτε εδώ τι συμβαίνει.

Απίστευτη η τιμή του κιλού στις πατάτες Κύπρου

Lidl πατάτες Κύπρου τιμή

Πόσα είδη πατάτας υπάρχουν και πως να διαλέξουμε τις σωστές

Έχετε παρατηρήσει που κάποιες σου δεν ψήνονται ποτέ στο τηγάνι, μαλακώνουν, δεν παίρνουν ποτέ χρώμα και διαλύονται; Ή πάλι άλλες που μαυρίζουν αμέσως στο λάδι; Αν διαλέγεις τις πατάτες ανάλογα με τη συνταγή είναι πολύ πιθανό να μην ξανά συμβεί κάτι τέτοιο.

Τα είδη πατάτας

Κίτρινη πατάτα: Λέγεται πως είναι και η πιο ποιοτική. Εσένα σε ενδιαφέρει να έχει πιο έντονο κίτρινο χρώμα αν θέλεις να κάνεις πατάτες στο τηγάνι, μουσακά ή ακόμη και ένα ογκρατέν με πατάτα για να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές. Διάλεξε λοιπόν τις πατάτες στο μανάβη ανάλογα. Επίσης καλό είναι η πατάτα να είναι σφιχτή, χωρίς ζάρες, πράγμα που δείχνει πως είναι φρέσκια και όχι πολύ γλυκιά αν δοκιμάσεις μια ακρούλα της ωμή. Η πολύ γλυκιά πατάτα, έχει πολλά σάκχαρα που μόλις έρθουν σε επαφή με το λάδι θα μαυρίσουν.

Smart Tip: Αν δεν είσαι σίγουρη πως η πατάτα είναι κίτρινη εσωτερικά, ξύσε λίγο σε μια ακρούλα και τσέκαρε.

Λευκή πατάτα: Από την άλλη η λευκόσαρκη πατάτα είναι πιο κατάλληλη για βραστή ή στο φούρνου. Εδώ μπορεί να σε βοηθήσουν και οι επιγραφές, που πολλές φορές αναγράφουν «φούρνου»! Μην τις εμπιστευτείς απόλυτα βέβαια. Τσέκαρε όσο μπορείς κι εσύ από μόνη σου για το χρώμα της σάρκας της πατάτας. Κι εδώ ισχύει το ίδιο… σφιχτή, γερή πατάτα χωρίς ζάρες είναι και φρέσκια πατάτα.

Shopping Tip: Κάνε κι αυτό… τις περισσότερες φορές οι πατάτες αναγράφουν την τοποθεσία προέλευσης. Άλλες είναι Νάξου, άλλες Θήβας ή Αμαλιάδας και πάει λέγοντας. Ανάλογα με την περιοχή λοιπόν, καλλιεργούνται και διαφορετικά είδη πατάτας που να ευδοκιμούν καλύτερα στο μικροκλίμα κάθε περιοχής. Αν λοιπόν παρατηρήσεις για παράδειγμα πως από κάποια περιοχή οι πατάτες είναι λευκόσαρκες, μπορείς να τις «σταμπάρεις» έτσι και να διαλέγεις αυτές για βράσιμο ή στο φούρνο.

TAGS