Τρομερές προσφορές στα Lidl - Θα φτιάξεις σπιτικό σουβλάκι με λιγότερο από 5 ευρώ

Τρέξε να προλάβεις!

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Τρομερές προσφορές στα Lidl - Θα φτιάξεις σπιτικό σουβλάκι με λιγότερο από 5 ευρώ

Τρομερές προσφορές στα Lidl, αφού θα φτιάξεις σπιτικό σουβλάκι με λιγότερο από 5 ευρώ. Αυτή τη φορά, λοιπόν, από την 1/6 και για λίγες ημέρες ακόμα έχουν βγάλει σε μειωμένη τιμή ένα από τα πιο λαχταριστά είδη για το σπίτι μας.

Αυτός είναι ο γύρος που έχουν σε απίστευτη προσφορά στα Lidl

Lidl προσφορές γύρος

Ωστόσο ρίξτε μια ματιά και σε αυτή την προσφορά που έχουν βγάλει σε λεμόνια.

Πώς θα φτιάξετε και εσείς σουβλάκια στο σπίτι

  • Κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια για σουβλάκια (κομμάτια κοτόπουλου ή χοιρινού χωρίς πολύ λίπος)
  • Πίτες (μπορούν να επιλεγούν και άλλα είδη εκτός από την κλασσική, όπως πίτα σίκαλης, ολικής άλεσης ή αραβική πίτα)
  • Σάλτσα: γιαούρτι στραγγιστό ή σπιτικό τζατζίκι ή σπιτική σάλτσα μουστάρδας
  • Ντομάτα- κρεμμύδι και προαιρετικά άλλα λαχανικά: καρότο τριμμένο, μαρούλι, λάχανο
  • Πατάτες

Εκτέλεση:

Μπορείτε να αγοράσετε το κρέας (χοιρινό ή κοτόπουλο) έτοιμο, κομμένο και περασμένο σε καλαμάκια. Περίπου ½ κιλό αρκεί για 5-6 σουβλάκια. Εναλλακτικά, μπορείτε να το περάσετε εσείς σε καλαμάκια, προσθέτοντας ανάμεσα και λαχανικά όπως πιπεριά, ντομάτα και κρεμμύδι. Λαδώνετε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε μπαχαρικά, όπως ρίγανη, λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι. Μπορείτε επίσης να το μαρινάρετε επιπλέον και με λίγη μουστάρδα. Ψήνετε τα καλαμάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στη σχάρα του φούρνου με θέρμανση πάνω-κάτω για περίπου 15-20 λεπτά στους 180 °C.

Για τις πίτες:

Τις πίτες μπορείτε να τις θερμάνετε, ψήνοντάς τες για περίπου 1 λεπτό από την κάθε μεριά, στη σχάρα του φούρνου στο grill ή σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε τοστιέρα.

Η σάλτσα:

Μια απλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ως σάλτσα σκέτο στραγγιστό γιαούρτι (μπορείτε και χαμηλό σε λιπαρά) ή να φτιάξετε τζατζίκι. Επιπλέον, για τα σουβλάκια με κοτόπουλο, μπορείτε να παρασκευάσετε μια απλή σάλτσα μουστάρδας- γιαουρτιού.

Για τις πατάτες:

Συνήθως τα σουβλάκια είτε περιέχουν είτε συνοδεύονται με τηγανητές πατάτες. Μπορείτε να τηγανίσετε πατάτες σε ελαιόλαδο, καθώς η ποιότητα τους θα είναι σαφώς ανώτερη από αυτές που αγοράζετε απ' έξω. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε νόστιμες πατάτες στον φούρνο, που μοιάζουν σαν "τηγανητές" και θα περιέχουν λιγότερες θερμίδες και λιπαρά

TAGS