Εξαφανίστε τυχόν κορωνοϊό από φρούτα και λαχανικά με μαγειρική σόδα - Αυτός είναι ο σωτήριος τρόπος

Το βίντεο που θα σας βοηθήσει να τα καταφέρετε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εξαφανίστε τυχόν κορωνοϊό από φρούτα και λαχανικά με μαγειρική σόδα - Αυτός είναι ο σωτήριος τρόπος

Αν φοβάστε τον κορωνοϊό στα προϊόντα του σούπερ μάρκετ όπως φρούτα και λαχανικά και ψάχνετε κάποιον εύκολο τρόπο να τα καθαρίσετε, τότε υπάρχει ένα μοναδικό κόλπο με τη μαγειρική σόδα, το οποίο μπορεί να σας σώσει.

Το εν λόγω υλικό μπορεί να αποβεί χρήσιμο σε ουκ ολίγες περιπτώσεις κυρίως σε δουλειές του σπιτιού. Μία από αυτές λοιπόν είναι και να καθαρίσετε τα τρόφιμα σας.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry, άλλωστε, η μαγειρική σόδα αφαιρεί τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων από λαχανικά και φρούτα, ενώ φυσικά μπορεί να βοηθήσει στο να απομακρύνουμε ιικό φορτιο.

Γεμίζουμε τον καθαρό νεροχύτη με νερό και προσθέτουμε τέσσερις μικρές κουταλιές σόδας. Μουλιάζουμε τα λαχανικά και φρούτα για πέντε λεπτά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Εξαφανίστε κάθε είδος μικροβίου και από το αυτοκίνητο σας με μαγειρική σόδα.

Πηγή: athensmagazine.gr

Ρίξε λίγη μαγειρική σόδα στα έπιπλα - Το αποτέλεσμα θα σου πάρει το μυαλό αφού θα εξαφανίσει μέχρι και τον... κορωνοϊό

Όλοι ξέρουμε, ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα στην καθαριότητα πολλών σημείων του σπιτιού. Εκτός όμως από την καθαριότητα, η μαγειρική σόδα κάνει εξαιρετική δουλειά και στην καταπολέμηση των δυσάρεστων οσμών, που μπορούμε να συναντήσουμε στο νεροχύτη της κουζίνας. Ωστόσο, τι μπορεί να κάνει στον καναπέ και τα λοιπά έπιπλα του σπιτιού;

Αρκετές νοικοκυρές ρωτάνε για το πώς θα απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές από τους καναπέδες, τις καρέκλες ή τις πολυθρονες. Κάποια σπίτια μυρίζουν άσχημα εξαιτίας επίπλων που είτε είναι παλιά, είτε έχουν λεκέδες από τρόφιμα. Έτσι για να διώξετε αυτές τις οσμές, θα χρειαστείτε μόνο μαγειρική σόδα.

Αφού καθαρίσετε τα έπιπλά σας για να φύγουν οι λεκέδες, ακολουθήστε το εξής τρικ για να διώξετε και τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Έχουμε και ένα ακόμα απίστευτο κόλπο με μαγειρική σόδα για τα γυαλιά μυωπίας. Δείτε το εδώ και θα σας σώσει!

Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στον έπιπλο και αφήστε την να μείνει πάνω στην επιφάνεια για αρκετές ώρες. Μην τσιγκουνευτείτε την ποσότητα.

Στη συνέχεια, και εφόσον περάσουν 5-6 ώρες χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψετε τη μαγειρική σόδα. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

Πηγή: athensmagazine.gr