Κυριακή, 09 Μαΐου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πάσχα: Μην βάφετε φρέσκα αυγά! Τα σούπερ μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Το σωστό βράσιμο για να μην βγουν στόκος

Πάσχα: Μην βάφετε φρέσκα αυγά! Τα σούπερ μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
FOOD NEWS 27.04.2021 09:01
Από Youweekly Team

Κάθε Πάσχα παραδοσιακά τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα κόκκινα αυγά. Η κορυφαία μαγείρισσα, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά για το σωστό βάψιμο των αυγών, το βράσιμο και το γυάλισμα, για να έχετε στο Πασχαλινό σας τραπέζι τα ωραιότερα Πασχαλινά αυγά.

Μυστικά για τέλεια κόκκινα πασχαλινά αυγά

  • Τα λευκά αυγά παίρνουν έντονο κόκκινο χρώμα από τη βαφή. Ενώ τα μπεζ αυγά παίρνουν έντονο βαθύ, σαν βυσσινί χρώμα.
  • Μην βάφετε φρέσκα αυγά και αυτό γιατί όταν είναι φρέσκα δεν ξεφλουδίζουν εύκολα. Αγοράστε αυγά 7-10 ημερών.
  • Τα αυγά που θα βάψετε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα έχετε στο ψυγείο, βγάλτε τα και δώστε τους χρόνο να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έτσι, θα αποφύγουμε τις έντονες και απότομες αλλαγές θερμοκρασίας και δεν θα σπάσουν κατά το βράσιμο.
  • Εξετάστε τα ένα ένα για τυχόν εξογκώματα και ρωγμές και καθαρίστε τα με ένα νωπό πανί επιμελώς για να απομακρυνθεί οποιαδήποτε βρωμιά.
  • Καθαρίστε τα πολύ καλά πριν τα βράσετε.

Πασχαλινά αυγά Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πώς βράζουμε τα πασχαλινά αυγά

  • Βάλτε σε μια μεγάλη, με χοντρό πάτο, κατσαρόλα κρύο νερό. Στρώστε στον πάτο της κατσαρόλας ομοιόμορφα ένα μαλακό βαμβακερό πανάκι. Το πανί θα βοηθήσει στο να μην σπάσουν κάποια αυγά.
  • Τοποθετήστε τα αυγά το ένα δίπλα στο άλλο, σε μία στρώση και όχι πολύ στριμωγμένα.
  • Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι, σε δυνατή φωτιά και σκεπάστε με το καπάκι. Βράστε για 10′.
  • Το βράσιμο με τον τρόπο που σας λέω είναι πιο σωστό γιατί το αυγό κρατάει τρυφερό το βρασμένο ασπράδι και διατηρεί πιο ωραία υφή αφού βράσει έτσι. Κανονικά τα βραστά σφιχτά αυγά θέλουν 10′ βράσιμο.
  • Μπορείτε να βράσετε τα Πασχαλινά αυγά από τη Μεγάλη Τετάρτη και απλά να τα βάψετε τη Μ. Πέμπτη κατά το έθιμο.

Πώς βάφουμε αυγά

  • Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίξτε μέσα μία κουταλιά ξύδι και σβήστε το μάτι. Αφήστε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι σκεπασμένη για 20 λεπτά για να γίνουν τα αυγά σφιχτά.
  • Βγάλτε ένα ένα τα βρασμένα αυγά από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τα σε μία πετσέτα να στεγνώσουν καλά και να κρυώσουν.
  • Αν χρησιμοποιείτε έτοιμη βαφή όπου στις οδηγίες της ζητάει να χρωματίσετε τα Πασχαλινά αυγά όσο αυτά βράζουν, τηρείστε τους χρόνους που σας ζητάει. Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη βαφή που χρησιμοποιείτε, αφήστε τα μέσα σε αυτή όσο χρειάζεται.
  • Φορέστε οπωσδήποτε γάντια γιατί βάφουν τα αυγά και θα ποτίσουν με χρώμα τα χέρια σας.

Πώς γυαλίζουμε τα αυγά

  • Στη συνέχεια βγάλτε προσεχτικά τα βαμμένα κόκκινα αυγά με ένα μεγάλο κουτάλι, αφήνοντας τα να στεγνώσουν πάνω σε χαρτόνι ή εφημερίδα.
  • Αφού στεγνώσουν καλά, με ένα κομμάτι βαμβάκι ή ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα βουτηγμένο σε ελαιόλαδο, γυαλίζουμε τα κόκκινα αυγά ένα ένα. Φορέστε γάντια και σε αυτό το στάδιο γιατί βγάζουν χρώμα.

Εδώ, επίσης, μπορείτε να βρείτε την καλύτερη συνταγή για σπιτικό τσουρέκι!

Διαβάστε περισσότερα στο Argiro.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Λαχταριστά κάστανα στιφάδο με γίγαντες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πανεύκολο και υγιεινό κέικ μπανάνα - σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Share