Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 | Επικοινωνία

Μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και θάνατο - Μη δώσεις ποτέ στον σκύλο σου αυτές τις 3 τροφές

Μεγάλη προσοχή, ανάμεσά τους και το λεμόνι

Μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και θάνατο - Μη δώσεις ποτέ στον σκύλο σου αυτές τις 3 τροφές
FOOD NEWS 28.01.2022 08:02
Από Youweekly Team

Ο σκύλος είναι θηλαστικό ζώο του γένους Κύων. Η καταγωγή του προέρχεται από τον κοινό λύκο. Ο σκύλος αποτελεί ένα από τα κοινότερα κατοικίδια ζώα.

Η σχέση του με τον άνθρωπο χρονολογείται από τα πολύ παλιά χρόνια. Έχει υμνηθεί και δοξαστεί πολλές φορές κυρίως για την (έμφυτη) τάση του να δέχεται τον άνθρωπο ως ηγετικό μέλος της αγέλης και να δένεται μαζί του ιδιαίτερα στενά. Έτσι, έχουν υπάρξει περιπτώσεις σκύλων που θυσιάστηκαν για το "αφεντικό" τους, στην προσπάθειά τους να το σώσουν ή να το προστατεύσουν. Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Θα κάνει τα πάντα για την οικογένεια γι' αυτό πρέπει να κάνετε τα πάντα κι εσείς γι' αυτόν...

Τα σκυλάκια - ειδικά τα μικρόσωμα- δεν πρέπει να τρώνε ό,τι και οι άνθρωποι. Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι του κάνεις καλό όταν του δίνεις λιχουδιές για να σταματήσει να κλαψουρίζει, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς. Υπάρχουν 3 συγκεκριμένες τροφές που μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και θάνατο και μάλιστα μια από αυτές είναι το λεμόνι!

Τα λένε οι κτηνίατροι, αλλά κάποιοι επιμένουν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Οι απαγορευμένες τροφές για τον σκύλο σου

  • Λεμόνια: Αν τον δεις να μασουλάει λεμονάκι που το ‘χει περάσει για μπαλίτσα, πάρ’του το άμεσα. Τα όξινα προκαλούν στομαχική διαταραχή στα ζωντανά και βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα, λόγω του κιτρικού οξέος. Δεν χρειάζεται να πιει λεμόνι, φτάνει και περισσεύει να φάει τη φλούδα για να γίνει η ζημιά.
  • Μανιτάρια: Οι μύκητες μπορεί να προκαλέσουν μη αναστρέψιμη επιπλοκή στο ζωάκι σου.
  • Γαλακτοκομικά: Όπως οι άνθρωποι έτσι και τα ζώα έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Αν εντοπίσεις πως ο σκύλος σου έχει διάρροια, αέρια ή κάνει εμετούς, ίσως φταίει το γάλα που του δίνεις κάθε πρωί.

Πώς θα πείτε στα παιδιά σας πως πέθανε το κατοικίδιο σας

Όποιος θεωρεί το ζωάκι του, το σκύλο ή την γάτα, έναν αγαπημένο φίλο, σύντροφο ή ακόμα και μέλος της οικογένειας, σίγουρα νιώθει έντονο πόνο όταν το χάνει, όταν πεθαίνει. Ερωτήματα κατακλύζουν το μυαλό και προσπαθείς να ξεπεράσεις την θλίψη.

Ένα από τα πιο εύλογα, είναι πώς θα το εξηγήσετε στα παιδιά σας, χωρίς να σας πάρουν τα ζουμιά και κυρίως, χωρίς να τα στεναχωρήσετε πολύ. Εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο στο animal-cemetery.gr.

Αν είστε γονιός, είστε ο μόνος κατάλληλος να κρίνει τι πληροφορίες θα δώσετε στα παιδιά σας για το θάνατο και την απώλεια του ζώου. Μην τα υποτιμήσετε όμως. Μπορεί να δείτε ότι αν είστε ειλικρινείς με τα παιδιά σας, θα μπορέσουν να καταλάβουν το θάνατο, τις φοβίες τους γι αυτόν και το τι σημαίνει.

Η ειλικρίνεια είναι σημαντική. Αν πείτε ότι το ζώο σας «κοιμήθηκε», πρέπει να τους δώσετε να καταλάβουν την διαφορά από τον κανονικό, καθημερινό ύπνο.

Μην πείτε ποτέ ότι το ζώο έφυγε ή χάθηκε, γιατί τα παιδιά μπορεί να νιώθουν ενοχές ότι του έκαναν κάτι που δεν έπρεπε και θα περιμένουν με αγωνία να γυρίσει κάποτε. Αυτό επίσης θα δυσκολέψει τα παιδιά να δεχτούν ένα νέο ζώο, αν πάρετε. Κάντε σαφές ότι το ζωάκι αυτό δεν θα ξαναγυρίσει αλλά είναι ευτυχισμένο εκεί που είναι και δεν πονά...

Διαβάστε τη συνέχεια για το πώς θα πείτε στο παιδί σας ότι το κατοικίδιό σας πέθανε στο thebody.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

8+1 σκυλιά διάσημων Ελλήνων που θα σας κλέψουν την καρδιά - Του Σάκη Ρουβά είναι για φάγωμα

Προσοχή! Ο σκύλος σας πρέπει να τρώει κάθε μέρα ελαιόλαδο αν δεν θέλετε να πάθει αυτό!

Share