Οι σεφ ξέρουν: To μυστικό για να κάνεις το κοκκινιστό μοσχαράκι να λιώνει στο στόμα

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Οι σεφ ξέρουν: To μυστικό για να κάνεις το κοκκινιστό μοσχαράκι να λιώνει στο στόμα

Δεν είναι λίγες οι φορές που στον πάγκο του κρεοπωλείου αποφεύγουμε το μοσχαράκι επιλέγοντας άλλα είδη κρέατος που όταν μαγειρευτούν δεν θα μοιάζουν με τις σόλες των παπουτσιών μας.

Αν και λατρεύουμε το κοκκινιστό μοσχάρι σε όλες τις εκδοχές του, δύσκολα πετυχαίνουμε το κρέας, που συνήθως βγαίνει σκληρό και μπορεί να μας καταστρέψει ολόκληρο το γεύμα.

Το μοσχάρι είναι ένα ιδιαίτερο κρέας και χρειάζεται μια ακόμη πιο ιδιαίτερη μεταχείριση. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να απολαμβάνουμε στο πιάτο μας τρυφερό και ζουμερό το μοσχαράκι;

Αρχικά επιλέγουμε να βράσουμε το κρέας και όχι να το ψήσουμε, αφού το βράσιμο λιώνει τον συνδετικό ιστό του κρέατος και τον μετατρέπει σε ζελατίνα.

Έτσι το κρέας γίνεται αυτόματα πιο μαλακό. Για να πετύχουμε το απόλυτα ζουμερό και και τρυφερό βραστό μοσχάρι, το μυστικό είναι να... διαβάστε την συνέχεια εδώ.