Πτώση στην τιμή του μπακαλιάρου μια μέρα πριν την 25η Μαρτίου - Τρελές πωλήσεις ο Σκλαβενίτης

Κίνηση ματ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πτώση στην τιμή του μπακαλιάρου μια μέρα πριν την 25η Μαρτίου - Τρελές πωλήσεις ο Σκλαβενίτης

25η Μαρτίου και ο μπακαλιάρος έχει την τιμητική του στο τραπέζι του Έλληνα σε όποιο μέρος του κόσμου και αν ζει! Μπορεί κάποιοι να έχουν κάνει ήδη την κράτησή τους σε κάποια ταβέρνα, μιας και ο καιρός το τριήμερο θα είναι πολύ καλός, υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που έχουν κανονίσει μάζωξη στο σπίτι με μαγείρεμα!

Γι' αυτούς τους ανθρώπους, λοιπόν, τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης έχουν φροντίσει να χαμηλώσουν την τιμή στο site τους, έτσι ώστε να το χαρούν περισσότερο αυτό το γεύμα, μιας και τον τελευταίο καιρό η ακρίβεια πάει σύννεφο!

Πόσο κοστίζει ο μπακαλιάρος στον Σκλαβενίτη πια

Σκλαβενίτης μπακαλιάρος τιμή 25η Μαρτίου

Το μυστικό για να βγει τραγανή η κρούστα του μπακαλιάρου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν μοιράζεται μαζί μας το μυστικό για μια τραγανή κρούστα.

Υλικά Συνταγής

  • Για το μπακαλιάρο
  • 2 φύλλα ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο
  • 150 γραµ χωριάτικο αλεύρι
  • 150 γραµ καλαμποκάλευρο
  • 1 /2 κ.γλ. αλάτι ψιλό
  • λάδι για τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά

  • 6 πατάτες(1 κιλό)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 3 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1 ½ φλ. ελαιόλαδο και ηλιέλαιο ανάμεικτο
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση & προετοιμασία

  • Αφού κάνουμε όλη την διαδικασία για να φύγει το αλάτι από τον παστό μπακαλιάρο πρέπει να τον ξεπλύνουμε σε καθαρό νερό.
  • Είναι πολύ βασικό να στεγνώσουμε πολύ καλά τον μπακαλιάρο σε χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχει ίχνος υγρασίας.
  • Κόβουμε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ο μπακαλιάρος κόβεται πιο σωστά σε μερίδες όταν τον παγώσουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Μπακαλιάρος σκορδαλιά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Για το πανάρισμα

  • Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε το χωριάτικο αλεύρι και το καλαμποκάλευρο. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά.
  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το τηγάνι και ρίχνουμε το λάδι. Το λάδι στο τηγάνι πρέπει να μισοσκεπάζει τον μπακαλιάρο.
  • Βουτάμε ένα ένα κομμάτι ψάρι στο αλεύρι και το τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Τον βάζουμε στο καυτό τηγάνι και τηγανίζουμε.
  • Αφήνουμε να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
  • Γυρίζουμε το μπακαλιάρο να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά για 2´ μέχρι να ροδίσει.
  • Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί τον μπακαλιάρο να στραγγίσει το περιττό λάδι.
  • Τηγανίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια μπακαλιάρου ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία στο τηγάνι.
  • Για να γίνει τραγανή η κρούστα από το αλεύρι στον μπακαλιάρο, πρέπει η θερμοκρασία του λαδιού στο τηγάνι να είναι σταθερή.

Argiro.gr