Το λάθος που κάνουμε όλοι στο ψήσιμο της μπριζόλας: Πώς να βγαίνουν ζουμερές και όχι "πέτρα"

Έτσι θα είναι νόστιμες και καλοψημένες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Το λάθος που κάνουμε όλοι στο ψήσιμο της μπριζόλας: Πώς να βγαίνουν ζουμερές και όχι

Ξέρετε ποιο είναι το λάθος που κάνετε στο ψήσιμο της μπριζόλας; Ο Άντονι Μπουρντέν εξηγεί το Νο 1 λάθος που κάνουν όλοι. Ζηλεύετε τις τέλεια ψημένες μπριζόλες των εστιατορίων και απορείτε γιατί δε μπορείτε ποτέ να πετύχετε κάτι ανάλογο όποτε προσπαθείτε στον φούρνο ή στο μπάρμπεκιου;

O σεφ Άντονι Μπούρντεν ξέρει τι φταίει και δε μπορείτε να πετύχετε τη σωστά ψημένη μπριζόλα. Όπως εξηγεί, οι περισσότεροι συνηθίζουν να ψήνουν τη μπριζόλα πολύ, κάτι το οποίο είναι λάθος, ωστόσο, το ακόμη μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλοι είναι ότι τρυπάνε και "πειράζουν" το κρέας διαρκώς καθώς το ψήνουν, προσπαθώντας να δουν αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό του. Το γυρίζουν διαρκώς και στη συνέχεια το κόβουν αμέσως μόλις το βγάλουν από τη φωτιά.

Όπως τονίζει ο σεφ, το Νο 1 μυστικό για ζουμερή μπριζόλα είναι το... διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr