Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Το καλάθι του νοικοκυριού των Lidl: Η λίστα με τα προϊόντα και οι τιμές τους

Τελικά συμφέρει;

Το καλάθι του νοικοκυριού των Lidl: Η λίστα με τα προϊόντα και οι τιμές τους
FOOD NEWS 08.11.2022 11:14
Από Youweekly Team

Συνολικά στη δράση «καλάθι του νοικοκυριού» συμμετέχουν μέχρι στιγμής 13 επιχειρήσεις: Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος (δείτε εδώ τα 74 προϊόντα που έχει εντάξει), Lidl, Μy Market, Μασούτης, Γαλαξίας, Κρητικός, Bazaar, Market In, ΣΥΝΚΑ, Χαλκιαδάκης, Discount Markt και e-fresh.gr.

Οι επιχειρήσεις επέλεξαν σε αρκετές περιπτώσεις να εντάξουν στο «καλάθι» περισσότερους κωδικούς από κάθε μία από τις 51 κατηγορίες, φτάνοντας ακόμη και τα 103 προϊόντα, όπως έπραξε η αλυσίδα Bazaar. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αλυσίδα έχει διαφοροποιήσει το «καλάθι» της ανάλογα με την περιοχή δραστηριοποίησής της, δηλαδή δεν προσφέρει το ίδιο «καλάθι» πανελλαδικά.

Εκτός των hard και soft discounters, όπως η Lidl και η Market In, αλλά και η Discount Markt των οποίων το καλάθι περιέχει κυρίως προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, μεγάλη είναι η συμμετοχή της κατηγορίας στα «καλάθια» της ΑΒ (το 69% των προϊόντων είναι ιδιωτικής ετικέτας), αλλά και της Σκλαβενίτης (περίπου το 35%). Πολύ λιγότερα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας επέλεξαν οι αλυσίδες Γαλαξίας (22%), Μασούτης (34%) και My Market (23%).

Οι περισσότερες αλυσίδες επέλεξαν στις πλέον δημοφιλείς κατηγορίες, όπως αυτή του γάλακτος, του ψωμιού για τοστ, των χαρτιών υγείας, των χλωροκαθαριστικών να βάλουν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Τα επώνυμα κυριάρχησαν ως επιλογές κυρίως στις κατηγορίες των ειδών ατομικής υγιεινής και φροντίδας (σερβιέτες, σαμπουάν, αντισηπτικά, σαπούνια) και στις βρεφικές – παιδικές τροφές.

Το εύρος της συνολικής αξίας των καλαθιών κυμαίνεται από τα 129,35 ευρώ έως τα 191 ευρώ με τη μέση αξία να διαμορφώνεται στα 155 ευρώ. Ωστόσο, η αξία αυτή προκύπτει από τις τιμές των κωδικών που έχει εντάξει η αλυσίδα και όχι από την τιμή μονάδας. Έτσι, για παράδειγμα μια αλυσίδα εμφανίζεται να πουλά φθηνότερο το ρύζι από όλες τις υπόλοιπες, όμως αυτό συμβαίνει διότι έχει εντάξει στο «καλάθι» τη συσκευασία του μισού κιλού και όχι του ενός κιλού. Για τον λόγο αυτό οι καταναλωτές θα πρέπει να ελέγχουν και την τιμή μονάδας, η οποία αναγράφεται τόσο στα ράφια των σούπερ μάρκετ όσο και στα «καλάθια» τα οποία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα e-katanalotis.gov.gr.

Τι υπάρχει μέσα στο καλάθι του νοικοκυριού της Lidl

καλαθι του νοικοκυριου lidl

Συνολικά 51 προϊόντα, όσες και οι κατηγορίες τις οποίες πρέπει να περιέχει, περιλαμβάνει το καλάθι του νοικοκυριού της αλυσίδας Lidl. Το «καλάθι» έχει αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο της αλυσίδας και περιέχει κατά συντριπτική πλειονότητα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Μεταξύ αυτών το γάλα ΑΛΠΟ πλήρες και light, η τιμή λίτρου των οποίων είναι στο 1,12 ευρώ και στα 2,1 ευρώ το γάλα Advance της ΔΕΛΤΑ.

Το νωπό κοτόπουλο του ενός κιλού πωλείται προς 3,69 ευρώ το κιλό και η χοιρινή τηγανιά προς 2,75 ευρώ τα 500 γρμ. Η λευκή ζάχαρη του 1 κιλού κάνει 1,15 ευρώ, στα 9,96 ευρώ είναι η τιμή των 400 γρμ. του γάλακτος 2ης βρεφικής ηλικίας σε σκόνη της Γιώτης και στα 3,23 ευρώ η συσκευασία των 16 τεμαχίων των ταμπόν ob.

Το Sanola ηλιέλαιο 1 λίτρου είναι στα 3,30 ευρώ και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Ευ στα 5,59 ευρώ το λίτρο.

Δείτε εδώ όλα τα προϊόντα.

Να σημειωθεί πως αρκετές πάντως από τις αλυσίδες αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να ανανεώσουν τα «καλάθια» τους με βάση αφενός την ανταπόκριση που θα έχουν από το κοινό και αφετέρου τις συμφωνίες που έχουν με τους προμηθευτές.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αν το αγοράσατε πετάξτε το αμέσως - Ο ΕΦΕΤ το ανακαλεί εκτάκτως από τα σούπερ μάρκετ

Ανακοίνωση Σκλαβενίτη: "Η επιχείρησή μας δεν..."

Share