11 ανθεκτικά φυτά στον ήλιο θα δώσουν χρώμα στο μπαλκόνι σου!

11 ανθεκτικά φυτά στον ήλιο θα δώσουν χρώμα στο μπαλκόνι σου!
Είναι όμορφα τα ηλιόλουστα μπαλκόνια και ιδανικά για να απολαμβάνεις τον πρωινό καφέ στον φιλόξενο χώρο τους. Για να είναι το περιβάλλον τους όσο το δυνατόν περισσότερο ελκυστικό, καλό είναι να υπάρχουν ολόγυρα τους λουλούδια και φυτά.

Για να δημιουργήσεις μια μικρή, πράσινη όαση που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στον δυνατό ήλιο του καλοκαιριού, καλό είναι να επιλέξεις ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες φυτά.
Από ένα ελληνικό μπαλκόνι, δε θα πρέπει να λείπει μια μπουκαμβίλια. Εξαιρετικά ανθεκτική στον ήλιο και γενναιόδωρη στα άνθη της, η μπουκαμβίλια υπάρχει σε πολλά χρώματα και όταν αναπτυχθεί μπορεί να προσφέρει και όμορφη σκιά.

louloudi

Ένα ακόμα λουλούδι που αντέχει στον ήλιο και μπορεί να καλύψει κάποιον τοίχο ομορφαίνοντας ακόμα περισσότερο τον χώρο είναι η αναρριχωμένη τριανταφυλλιά.

30

Το ριχόσπερμα είναι, επίσης, μια πολύ καλή επιλογή για ένα ηλιόλουστο μπαλκόνι. Αναπτύσσεται γρήγορα, έχει λεπτό, υπέροχο άρωμα και δεν έχει πολλές απαιτήσεις.

rixo

Για τις ζαρντινιέρες σου, μια κλασική επιλογή είναι τα γεράνια τα οποία και αυτά μπορείς να τα βρεις σε πολλά χρώματα.

gerani

Ένα ακόμα λουλούδι που μπορείς να βάλεις άνετα στις ζαρντινιέρες σου είναι οι πετούνιες. Διάλεξε τις ποικιλίες νάνους και φρόντισε πριν το χώμα να ρίξεις αρκετό χαλίκι στις γλάστρες για νααποστραγγίζεται εύκολα το νερό. Οι πετούνιες δίνουν άνθη όλο το καλοκαίρι και έχουν τέλεια χρώματα.

nanoi

Μην ξεχάσεις στο μπαλκόνι σου να βάλεις τουλάχιστον μια ελιά. Μπορείς να την φυτέψεις σε μια μεγάλη γλάστρα και να την αφήσεις να αναπτυχθεί κλαδεύοντας την συχνά. Η ελιά είναι ένα πολύ δυνατό φυτό και έχει θετική ενέργεια. Εξαιρετικές είναι και οι μικρές ελιές που μοιάζουν με μπονσάι και μπορούν να τοποθετηθούν και σαν κεντρικό στοιχείο ενός τραπεζιού.

elia

Εξαιρετικά εντυπωσιακοί οι ηλίανθοι αγαπούν τον ήλιο και προσφέρουν τα υπέροχα άνθη τους όλη την διάρκεια του καλοκαιριού μέχρι μέσα Οκτώβρη. Απόφυγε απλώς να τους τοποθετήσεις σε σημεία που υπάρχει αέρας.

hlios

Εξαιρετικά όμορφο λουλούδι είναι και οι κατιφές. Μπορεί να τον τοποθετήσεις και αυτόν σε ζαρντινιέρες ή σε γλάστρες μπροστά από τα υψηλά φυτά σου.

kati

Τα παχύφυτα είναι, επίσης, πολύ ανθεκτικά στον ήλιο και την ζέστη. Η αλόη είναι μια πολύ καλή επιλογή για μπαλκόνι και επιπλέον το gel της είναι θεραπευτικό.

paxu

Τέλος, θα σου πρότεινα να προσθέσεις στο μπαλκόνι σου μερικές λεβάντες. Έχουν υπέροχο άρωμα αλλά και την ικανότητα να απομακρύνουν τα κουνούπια.

Κάτι που σίγουρα θα σε ενδιαφέρει τα βράδια του καλοκαιριού που θα χαλαρώνεις στο μπαλκονάκι σου.

levanta

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Κλασσική πολυτέλεια! Δείτε το εντυπωσιακότατο σπίτι του Πάνου Καλίδη στη Γλυφάδα και θα ξετρελαθείτε

Έχετε τραπέζι; Στολίστε την τραπεζαρία για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας

3 απλοί κανόνες για να απαλλαγούμε από τα έντομα οριστικά!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Ήταν όλοι εκεί! Σύσσωμη η showbiz στην πρεμιέρα της παράστασης του Νίκου Μουτσινά

Αποχώρηση-βόμβα από την εκπομπή της Μενεγάκη -Το μήνυμα στο Facebook

Τρομάξαμε! Δείτε πως ήταν η Ζήνα Κουτσελίνη στα νιάτα της και θα πάθετε σοκ