Δεν ξέρετε τι δώρο να κάνετε το Πάσχα; Αυτό είναι το διακοσμητικό χειροποίητο κερί που θα εντυπωσιάσει τους φίλους σας!

Δεν ξέρετε τι δώρο να κάνετε το Πάσχα; Αυτό είναι το διακοσμητικό χειροποίητο κερί που θα εντυπωσιάσει τους φίλους σας!

Τα αρωματικά κεριά είναι η οικονομική πρόταση για να στολίσεις το σαλόνι σου και το Πάσχα!

Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και κάντε μοναδικά χειροποίητα δώρα στους αγαπημένους σας. Διαβάστε παρακάτω...

Τα βήματα για να φτιάξετε ένα DIY αρωματικό κερί

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: Παραφίνη (σε ταμπλέτες ή τρίμματα), φιτίλι, μπεν μαρί, ξύλινη κουτάλα, μολύβι, αιθέρια έλαια, άρωμα, καλούπι, σπορέλαιο.

– Βάλτε λίγο νερό μέσα στην κατσαρόλα και σε ένα άλλο πιο μικρό την παραφίνη. Τοποθετήστε το ένα μέσα στο άλλο σαν να είναι μπεν μαρί. Μόλις δείτε ότι η παραφίνη αρχίζει να λιώνει, ρίξτε μέσα όσα υπολείμματα κεριών υπάρχουν στο σπίτι σας, αφού πρώτα τα έχετε κόψει μικρά κομματάκια. Ανακατέψτε καλά με την ξύλινη κουτάλα, έχοντας στο μυαλό σας ότι η τέλεια θερμοκρασία για την παραφίνη είναι οι 140°C.

Δείτε ακόμη: Νοικοκυρές δώστε βάση: Αυτά είναι τα ρούχα που δεν πρέπει να πλένονται με μαλακτικό!

– Όταν δείτε ότι έχει λιώσει εντελώς το μείγμα, ήρθε η ώρα να ρίξετε μέσα τα αρωματικά, όπως είναι μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων ή εναλλακτικά λίγη κανέλα και βανίλια. Έτσι, όταν ανάψετε το φιτίλι, το κερί θα βγάζει τα αρώματα της επιλογής σας!

– Στη συνέχεια, αλείψτε τα καλούπια με σπορέλαιο ή σπρέι σιλικόνης, ώστε όταν κρυώσει το κερί να βγει με ευκολία, και ρίξτε μέσα το μείγμα. Προσοχή! Μην γεμίσετε το δοχείο μέχρι επάνω.

– Με το που βάλετε το μείγμα, η παραφίνη θα αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται πιο σκληρή. Γι’ αυτό, μην αργήσετε να βάλετε το φιτίλι του κεριού! Πιο συγκεκριμένα, δέστε τη μια άκρη του πάνω στη μέση ενός μολυβιού και αφήστε την άλλη άκρη να πέσει στο κέντρο του καλουπιού. Τοποθετήστε το μολύβι στο χείλος του καλουπιού… μέχρι να στεγνώσει το κερί.

– Για να τελειώσει η διαδικασία, πρέπει να αφήσετε το κερί να κρυώσει για 24 ώρες. Αφού περάσει αυτό το διάστημα, λύστε την άκρη του μολυβιού και αναποδογυρίστε το καλούπι. Να είστε σίγουροι ότι λόγω του σπορέλαιου, το κερί θα βγεί χωρίς καμία δυσκολία.

*Εναλλακτικά, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε αντί για καλούπι ένα βάζο π.χ. από σάλτσες ή ακόμα και ένα δοχείο για μαρμελάδα, είτε να λιώσετε την παραφίνη σε χάρτινα ποτηράκια μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων. Εάν θέλετε να παραμείνει το κερί στο δοχείο, μην ρίξετε καθόλου σπορέλαιο.

Δείτε ακόμη: Ανανέωσε το καθιστικό σου: Δώσε Έθνικ χαρακτήρα στο σαλόνι σου με λίγες κινήσεις!

Δημιουργήστε prints πάνω στα κεριά… και κάντε τα δώρο!

Τι χρειάζεστε: κερί, λεπτό χαρτί (σιγαρόχαρτο), χαρτί Α4, κόλλα (όχι υγρή), πιστολάκι μαλλιών.

– Κολλήστε με σελοτέιπ τις τέσσερις άκρες του σιγαρόχαρτου πάνω σε ένα χαρτί Α4.

– Βάλτε το χαρτί στον printer και εκτυπώστε το αγαπημένο σας σχέδιο. Ύστερα ξεκολλήστε το λεπτό χαρτί από το χαρτί Α4 και κόψτε το ακριβώς στο μέγεθος του κεριού.

– Βάλτε λίγη κόλλα στις τέσσερις άκρες του σιγαρόχαρτου και τυλίξτε το πάνω στο κερί. Φροντίστε να το κολλήσετε λίγο πιο κάτω από την κορυφή του κεριού, ώστε να μην προεξέχει.

– Στη συνέχεια, πάρτε στα χέρια σας ένα πιστολάκι μαλλιών και βάλτε το κοντά στο κερί για λίγα λεπτά, ώστε να «ενσωματωθεί» το κερί με το σιγαρόχαρτο. Στο τέλος, εάν θέλετε προσθέστε σπάγκους και κορδέλες…