Το καλοκαίρι σχεδόν έφτασε! 6+1 tips για να διακοσμήσεις ένα μικρό μπαλκόνι!

Το καλοκαίρι σχεδόν έφτασε! 6+1 tips για να διακοσμήσεις ένα μικρό μπαλκόνι!

Αν ζείτε σε κάποιο διαμέρισμα στην πόλη, τότε είναι αρκετά πιθανόν να έχετε μικρό μπαλκόνι. Δεν φημίζονται όλα τα αστικά διαμερίσματα για τα ευρύχωρα μπαλκόνια τους, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τον μικρό αυτό χώρο.

Μπορεί να έχετε περιορισμούς και να μην μπορείτε να βάλετε μεγάλα έπιπλα, σίγουρα όμως υπάρχουν πολλές ιδέες που αν τις αξιοποιήσετε θα δημιουργήσετε έναν όμορφο και άνετο υπαίθριο χώρο. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Κάντε την μπανιέρα σας σαν καινούργια! Αυτά είναι η σπιτική συνταγή που θα σας «λύσει» τα χέρια!

Βάλτε μια χρυσή πινελιά Χρειάζεστε κάτι που θα κάνει το μπαλκόνι σας ξεχωριστό και ένα χρυσό διακοσμητικό αντικείμενο είναι μια πολύ καλή λύση. Αν το συνδυάσετε μάλιστα με κάποιο έντονο χρώμα είναι σχεδόν σίγουρο πως το μπαλκόνι σας θα πάρει αμέσως «ζωή» και θα δημιουργηθεί ένα περιβάλλον με πολλή θετική ενέργεια.

Χρειάζεστε κάτι που θα κάνει το μπαλκόνι σας ξεχωριστό.

Αξιοποιήστε και το τελευταίο εκατοστό Θέλετε να δημιουργήσετε ένα όμορφο μπαλκόνι αλλά σκέφτεστε ότι δεν έχετε αρκετό χώρο; Κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια. Πραγματικά, υπάρχουν τρόποι να αξιοποιήσετε ακόμα και τα μικρότερα μπαλκόνια, αρκεί να βρείτε τα κατάλληλα για εσάς έπιπλα. Προμηθευτείτε καρέκλες που κλείνουν όταν δεν τις χρησιμοποιείτε και το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με ένα τραπεζάκι. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο στην αρχή αλλά μόλις βρείτε τα πράγματα που ταιριάζουν στο δικό σας μπαλκόνι θα το δείτε να μεταμορφώνεται.

Μόλις βρείτε τα πράγματα που ταιριάζουν στο δικό σας μπαλκόνι θα το δείτε να μεταμορφώνεται.

Βάλτε μια αιώρα! Μπορεί να σας ακουστεί παράξενο, αλλά οι αιώρας μπορούν να μπουν σχεδόν σε οποιοδήποτε χώρο. Και είναι πολύ πιο εύκολο να φανταστείτε πως βρίσκεστε σε μόνιμες… διακοπές όταν ξαπλώνετε πάνω σε μια αιώρα – ακόμα κι αν αυτή βρίσκεται στο μπαλκόνι σας. Το σχήμα τους προσαρμόζεται στις διαστάσεις του κάθε μπαλκονιού γι αυτό βάλτε την στον χώρο σας χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οι αιώρας μπορούν να μπουν σχεδόν σε οποιοδήποτε χώρο.

Αγκαλιάστε την μπιστρό αισθητική Οι Παριζιάνοι ξέρουν πολύ καλά πώς να προσθέτουν πολυτέλεια στους πολύ μικρούς χώρους. Θα το έχετε παρατηρήσει, βέβαια, στα μικρά τους café. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι μπορείτε να κάνετε ακριβώς το ίδιο στο μπαλκόνι σας. Χρησιμοποιήστε μίνιμαλ καρέκλες και τραπεζάκια, συνδυάστε τα με λουλούδια και μικρά διακοσμητικά και δημιουργήστε το δικό σας εξωτερικό… café!

Δείτε ακόμη: Πώς να διακοσμήσετε το Πασχαλινό τραπέζι! Οι εύκολες ιδέες που κάνουν την διαφορά! Από την Σταματίνα Τσιμτσιλή...

Οι Παριζιάνοι ξέρουν πολύ καλά πώς να προσθέτουν πολυτέλεια στους πολύ μικρούς χώρους.

Μεγαλώστε φυτά Κανένας εξωτερικός χώρος δεν είναι ολοκληρωμένος χωρίς φυτά. Έχετε πολλές επιλογές, γι αυτό δοκιμάστε τι σας ταιριάζει: μικρές και μεγάλες γλάστρες, ζαρντινιέρες, πέργκολες και κρεμαστά φυτά είναι λίγα μόνο από τα πολλά που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε ένα καταπράσινο μπαλκόνι.

Κανένας εξωτερικός χώρος δεν είναι ολοκληρωμένος χωρίς φυτά.

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο του γωνιακού καναπέ Η αλήθεια είναι πως όσο και αν το θέλετε ο χώρος σας δεν θα γίνει μεγαλύτερος απ’ ότι είναι. Όμως μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τη γεωμετρία προς όφελός σας, ειδικά αν το μπαλκόνι σας είναι στενό. Οι καναπέδες σε σχήμα L είναι πολύ κομψοί και καταλαμβάνουν πραγματικά το μικρότερο δυνατό χώρο, αφήνοντας τον υπόλοιπο ελεύθερο. Μη διστάσετε να τους δοκιμάσετε.

Οι καναπέδες σε σχήμα L είναι πολύ κομψοί.
Μην παραλείψετε τα διακοσμητικά μαξιλάρια Τα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι προικισμένα με πολλά θετικά: δίνουν στυλ και κομψότητα, φέρνουν χρώμα και είναι ιδιαίτερα άνετα. Μην παραλείψετε, λοιπόν, να τα χρησιμοποιήσετε ως την τελευταία πινελιά στη διακόσμηση ενός μικρού μπαλκονιού!

Τα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι προικισμένα με πολλά θετικά.

Πηγή: spirossoulis.com