Βαριέσαι το σιδέρωμα; Όχι πια! Τα μυστικά που θα σου «λύσουν» τα χέρια!

Piece of cake!

Βαριέσαι το σιδέρωμα; Όχι πια! Τα μυστικά  που θα σου «λύσουν» τα χέρια!

Η χειρότερη στιγμή της ημέρας είναι αυτή του σιδερώματος- όταν βλέπεις τα ρούχα στοιβαγμένα μέσα στο καλάθι!

Η συγγραφέας του βιβλίου "The Joy of Green Cleaning", Leslie Reichert εξηγεί όλα τα μυστικά που πρέπει να ξέρεις για να μην ξαναπιάσεις στα χέρια του το σίδερο! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Κάνε γενική στο σπίτι σου σε μόλις...1 ώρα! Tips που θα σου λύσουν τα χέρια!

H μέθοδος «στεγνωτήριο»

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μουλιάσεις μια πετσέτα μπάνιου σε νερό, να την τινάξεις και να την βάλεις στο στεγνωτήριο σου μαζί με όλα τα ζαρωμένα ρούχα σου για 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και τα ρούχα σου θα βγουν χωρίς καμία απολύτως τσάκιση. Αυτό συμβαίνει διότι το νερό στη πετσέτα μετατρέπεται σε ατμό και αυτή η υγρασία σε συνδυασμό με την κίνηση του στεγνωτηρίου, απομακρύνει όλες τις ζάρες από τα ρούχα σου, εξηγεί η Reichert.

Δείτε ακόμη: 4+1 λάθη που κάνεις με το πλυντήριο ρούχων! Πως να το καθαρίσεις σωστά!

Όσο πιο υψηλή και ζεστή είναι η θερμοκρασία, τόσο πιο γρήγορα θα εξαφανιστούν οι τσακίσεις των ρούχων. Και όσο πιο λίγα ρούχα τοποθετήσεις στο στεγνωτήριο σου, τόσο πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματική θα γίνει η όλη διαδικασία.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα βρεγμένα ρούχα από το πλυντήριο. Αν παραγεμίσεις ένα στεγνωτήριο ή ένα πλυντήριο δεν θα έχει την ίδια απόδοση, διότι τα ρούχα σου δεν θα έχουν αρκετά ελεύθερο χώρο για να κινηθούν και να χάσουν τις τσακίσεις τους. Αντίθετα θα βγουν περισσότερο ζαρωμένα απ΄ ότι αν τα έβαζες σε δυο δόσεις από την πρώτη αρχή.