Έπεσε σοκολάτα σε λευκό; Το κόλπο για να αφαιρέσεις τον λεκέ σε 4 βήματα!

Εύκολα και γρήγορα!

Έπεσε σοκολάτα σε λευκό; Το κόλπο για να αφαιρέσεις τον λεκέ σε 4 βήματα!

Δεν υπάρχει χειρότερος εφιάλτης από τη σοκολάτα στα λευκά ρούχα και αυτό είναι γεγονός!

Είτε έχεις παιδιά στο σπίτι είτε όχι, όλο και κάποιον λεκέ θα είχες κάποια στιγμή στο ολόλευκο ρούχο σου. Το Youweekly.gr είναι εδώ και σου δείχνει πως να απομακρύνεις τα ανεπιθύμητα στίγματα από σοκολάτα με 4 απλά βήματα! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: 4+1 must have αντικείμενα από το Zara για το απόλυτο γυναικείο δωμάτιο!

Τι θα χρειαστείτε

  • Μαχαίρι βουτύρου ή κουτάλι
  • Υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου ή σαπούνι πιάτων
  • Τζελ ή σπρέι αφαίρεσης κηλίδων

Η μέθοδος που πρέπει να ακολουθήσετε

Δείτε ακόμη: 10 τρόποι για να δροσιστείτε... χωρίς κλιματιστικό!

Αφαιρέστε την σοκολάτα που περισσεύει

Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι βουτύρου ή ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε τυχόν κομμάτια σοκολάτας από το ύφασμα. Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τίποτα αιχμηρά που θα μπορούσε να κόψει ή να βλάψει το ύφασμα. Κάντε το προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν εξαπλώνετε τη σοκολάτα για να καθαρίσετε τα μέρη των ενδυμάτων. Εάν η σοκολάτα έχει ήδη στεγνώσει και σκληρύνει πάνω στο ύφασμα, μπορεί να είναι δύσκολο να αποκολληθεί χωρίς να καταστραφούν οι ίνες του υφάσματος.

Ξεπλύνετε με κρύο νερό

Χρησιμοποιώντας κρύο νερό, ξεπλύνετε το πίσω μέρος της λεκιασμένης περιοχής. Αυτό επιτρέπει στο λεκέ να ταξιδέψει πίσω μέσα από το ελάχιστο δυνατό ύφασμα. Είναι δελεαστικό να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό, αλλά αυτό θα θέσει πραγματικά το πρωτεϊνικό τμήμα του λεκέ. Η σοκολάτα έχει επίσης ένα συστατικό λεκέ με βάση το λάδι, οπότε χρησιμοποιώντας κρύο νερό μπορεί να φαίνεται αντιπαραγωγικό, αλλά μην το φοβάστε καθόλου!

Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η λύση για αστραφτερούς καθρέφτες!

Τρίψτε το σε κάποιο υγρό απορρυπαντικό ρούχων

Γυρίστε απαλά το υγρό απορρυπαντικό στην κηλίδα σοκολάτας. Εάν δεν έχετε ή χρησιμοποιείτε υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων, μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα σαπούνι με υγρά πιάτα, αλλά μην χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό που προορίζεται για το πλυντήριο πιάτων. Το σαπούνι ή το σαπούνι πιάτων θα σας βοηθήσει να σπάσετε το λεκέ στις ίνες. Αφήστε τα ρούχα να καθίσουν για 5 λεπτά. Μη ξεπλύνετε. Στη συνέχεια, βυθίστε τα ρούχα για 15 λεπτά σε κρύο νερό. Κάθε 3 έως 5 λεπτά, τρίψτε απαλά τη λεκιασμένη περιοχή μεταξύ των δακτύλων σας και του αντίχειρα για να χαλαρώσετε το λεκέ. Ξεπλύνετε προσεκτικά. Συνεχίστε μέχρι να μην υπάρχει πλέον ο λεκές. Ξεπλύνετε πλήρως τη λεκιασμένη περιοχή.

Δοκιμάστε αφαιρετή λεκέδων

Εάν παραμείνει μια ελαιώδης κηλίδα, προσθέστε ένα gel αφαίρεσης λεκέδων ή ένα σπρέι. Περιποιηθείτε και τις δύο πλευρές του λεκέ ώστε να διεισδύσει πλήρως. Πλύνετε κανονικά τα ρούχα στο πλυντήριο ρούχων. Πριν από την ξήρανση, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι η λεκέ έχει πάει τελείως. Αρχικά στεγνώστε τον αέρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει υπαινιγμός για τη λεκέ. Επαναλάβετε τα βήματα εάν η κηλίδα εξακολουθεί να υπάρχει.