Πώς να γυαλίσεις τα ασημικά εύκολα και αποτελεσματικά!

Ο πιο εύκολος τρόπος!

Πώς να γυαλίσεις τα ασημικά εύκολα και αποτελεσματικά!

Κάνε ξανά λαμπερά τα ασημικά της γιαγιάς σου ή φρέσκαρε το καλό σετ μαχαιροπίρουνα, με τον πιο φυσικό τρόπο και απλά υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Πριν από κάθε επίσημο τραπέζι στο σπίτι, συνηθίζετε να ελέγχουμε τα καλά ασημένια μαχαιροπίρουνα, μήπως έχουν μαυρίσει και χρειάζονται γυάλισμα. Διαβάστε παρακάτω...

Για να αποφύγεις τα χημικά, μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις αλάτι, σόδα, ξίδι και ένα αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσεως.

Δείτε ακόμη: Δημήτρης Ουγγαρέζος: "Δύο μέρες πριν την Πρωτοχρονιά, κάναμε μια συζήτηση εφ'όλης της ύλης και χωρίσαμε..."

Παίρνεις ένα μεγάλο αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσεως και ρίχνεις μέσα 1 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα και 1 κουτ. σούπας θαλασσινό αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτεις ½ φλιτζάνι λευκό ξίδι και 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Μετά τοποθετείς προσεχτικά τα μαχαιροπίρουνα σε μονή στρώση στο ταψάκι και ρίχνεις επιπλέον βραστό νερό, να καλυφθούν. Τα αφήνεις να μουλιάσουν για 30 λεπτά τουλάχιστον και στη συνέχεια, τα τρίβεις με καθαρή πετσέτα, τα στεγνώνεις και έτοιμα!

Δείτε ακόμη: Γουλανδρή - Λαιμός: Δεν φαντάζεστε ποιος σχεδίασε το δαχτυλίδι των αρραβώνων τους!

Extra tip: Αν τα ασημικά σου είναι πολύ μαυρισμένα, ίσως χρειάζεται να παραμείνουν μέσα στο αλουμινένιο ταψάκι για περισσότερο χρόνο.

Πηγή: Olivemagazine.gr