Πώς να καθαρίσεις την καφετιέρα από τα άλατα!

Δες τον τρόπο!

Πώς να καθαρίσεις την καφετιέρα από τα άλατα!

Τι καλύτερο από ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ φίλτρου με τέτοιο καιρό;

Βέβαια η καθημερινή χρήση σε συνδυασμό με τη σκληρότητα του νερού, έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζει η καφετιέρα άλατα, που επηρεάζουν και τη γεύση του καφέ. Κανένα πρόβλημα ωστόσο, αφού μπορείτε να την κάνετε σαν καινούργια με ένα απλό κόλπο. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Open tv: Δείτε το trailer για το δυνατό χαρτί του καναλιού!

Θα χρειαστείτε μόνο νερό και λευκό ξίδι. Όσο για τη διαδικασία, είναι εξίσου απλή:

* Αδειάζετε την καφετιέρα από καφέ και νερό και απομακρύνετε τα υπολείμματα καφέ, όπως και τους μικρούς κόκκους που ίσως έχουν πέσει στο φίλτρο ή στο δοχείο νερού.

* Γεμίζετε την καράφα μέχρι το ανώτερο όριο με ίση ποσότητα νερού και ξιδιού.

* Αδειάζετε το περιεχόμενο της καράφας στο δοχείο νερού και τη βάζετε στη θέση της, σαν να πρόκειται να ετοιμάσετε καφέ.

Δείτε ακόμη: Τόνια Σωτηροπούλου: Το απίστευτο παλτό της το βρήκαμε στα H&M!

* Βάζετε την καφετιέρα σε λειτουργία και όταν έχει πέσει η μισή ποσότητα νερού, κλείνετε την καφετιέρα και την αφήνετε έτσι -με το μισό νερό στην καράφα και το άλλο μισό στο δοχείο νερού-, για 1 ώρα. (Σημειώνεται ότι θα αφήσετε σίγουρα το νερό για 1 ώρα την πρώτη φορά που καθαρίζετε την καφετιέρα. Τις επόμενες φορές και όσο πιο συχνά επαναλαμβάνετε, μπορείτε να παραλείπετε την αναμονή)

* Μετά από 1 ώρα βάζετε ξανά σε λειτουργία την καφετιέρα, για να πέσει και το υπόλοιπο νερό στην καράφα. Πετάτε το νερό με το ξίδι και ξεπλένετε την καράφα.

* Για να ξεπλύνετε και το δοχείο νερού, απλά το γεμίζετε με καθαρό νερό μέχρι το ανώτερο όριο, βάζετε σε λειτουργία την καφετιέρα και όταν πέσει όλο το νερό, το πετάτε.

* Για να είναι απολύτως σίγουρο ότι δεν θα μείνει μυρωδιά ή γεύση ξιδιού στην καφετιέρα, επαναλαμβάνετε το προηγούμενο βήμα άλλες δύο φορές, αφού έχετε πρώτα αφήσει την καφετιέρα να κρυώσει ελαφρώς.