Μήπως σκουπίζετε λάθος και δεν το ξέρετε;

Υπάρχει και καλύτερος τρόπος!

Μήπως σκουπίζετε λάθος και δεν το ξέρετε;

Μπορεί να το κάνει η μαμά σας, μπορεί να το έκανε και η γιαγιά σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και σωστό. Το σκούπισμα «μπρος-πίσω» με την ηλεκτρική σκούπα είναι μια λάθος τεχνική την οποία πρέπει να εγκαταλείψετε.

Ποιο είναι, όμως, ακριβώς το λάθος που κάνετε και ποια είναι η σωστή τεχνική; Διαβάστε παρακάτω...

Η κίνηση που κάνετε όταν σκουπίζετε είναι συνήθως σύντομη και μπρος-πίσω. Οι ειδικοί στην καθαριότητα, όμως, τονίζουν πως το σκούπισμα του σπιτιού πρέπει να γίνεται κατά σειρές και κάθε φορά προς μια μόνο κατεύθυνση.

Ξεκινάτε δηλαδή να σκουπίζετε πηγαίνοντας μόνο προς τα μπροστά και έπειτα κάνοντας στροφή 360 μοιρών προς τα πίσω.

Μην σκουπίζετε μπρος-πίσω. Είναι λάθος!
Όταν, για παράδειγμα, θέλετε να σκουπίσετε το πάτωμα του σαλονιού αρχίστε να σκουπίζετε μόνο προς τα μπροστά όλο το πάτωμα και έπειτα προς τα πίσω και πάλι όλο το πάτωμα. Έτσι, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αφήσετε ίχνος σκόνης ή σκουπιδιού σε καμιά επιφάνεια.

Το ίδιο πρέπει να κάνετε και τους χειμερινούς μήνες όταν σκουπίζετε τα χαλιά σας. Ξεκινήστε σκουπίζοντάς το πρώτα κόντρα στο πέλος του και έπειτα γυρίστε από την ανάποδη και σκουπίστε από την άλλη πλευρά για να επανέλθει και το πέλος στη θέση του.

Έξτρα tips:

1. Μην περιμένετε να γεμίζει η σακούλα της σκούπας σας για να την αδειάσετε ή να την αντικαταστήσετε. Κάποια στιγμή η σκούπα σας θα πάψει να είναι αποτελεσματική και τότε θα είναι αργά. Φροντίζετε να την τσεκάρετε συχνά και να την αλλάζετε όταν είναι γεμάτη κατά τα 2/3.

2. Μην καθαρίζετε με βρώμικο φίλτρο. Δεν χρειάζεται να αλλάζετε το φίλτρο όσο τακτικά αλλάζετε τη σακούλα της σκούπας αλλά αν το φίλτρο σας δείχνει πάρα πολύ βρώμικο μάλλον έχει έρθει η ώρα να το αντικαταστήσετε. Σε γενικές γραμμές αλλάζετε το φίλτρο κάθε 6 μήνες ή αφού αλλάξετε 6 σακούλες.

3. Μην αφήνετε το καλώδιο να μπει μόνο του στη θέση του μετά το τέλος του σκουπίσματος. Κρατάτε το στο χέρι σας μέχρι η σκούπα σας να το «ρουφήξει» εντελώς.