Έτσι θα απολυμάνετε το σφουγγαράκι των πιάτων χωρίς καθόλου χρήματα!

Εύκολα και απλά!

Έτσι θα απολυμάνετε το σφουγγαράκι των πιάτων χωρίς καθόλου χρήματα!

Αυτό το εύκολο tip θα ξεφορτωθεί τα μικρόβια που παραμονεύουν στο σφουγγάρι της κουζίνας, θα προφυλάξει την υγεία σας και θα δώσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε αυτό!

Σύμφωνα με έρευνες, το σφουγγάρι για τα πιάτα, πέρα από πιστός σύμμαχος σας στο καθάρισμα, είναι και κρυφή πηγή μολύνσεων μιας και από την επιφάνειά του περνούν πάνω από 10 εκατομμύρια βακτήρια! Και μπορεί αυτή η πληροφορία να σας φαίνεται απίστευτη αλλά αν αναλογιστείτε ότι χρησιμοποιείτε καθημερινά το ίδιο σφουγγάρι για να καθαρίσετε τα βρώμικα πιάτα, τους πάγκους της κουζίνας, τις ηλεκτρικές συσκευές και για να διατηρείτε λαμπερά και φρέσκα τα ντουλάπια της, θα καταλάβετε καλύτερα! Διαβάστε παρακάτω...

Το σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε καθημερινά για να πλένετε τα πιάτα σας μαζεύει πολλά μικρόβια μέρα με τη μέρα.
Για να διατηρήσετε την πίστη στο σφουγγάρι σας ακλόνητη και να εξοικονομήσετε τα χρήματα που θα απαιτούσε η συνεχής αντικατάστασή του, δεν έχετε παρά να ακολουθείτε την εξής απλή διαδικασία αποστείρωσης: κατ’ αρχάς, ξεπλύνετε καλά το σφουγγάρι με κρύο νερό και απορρυπαντικό πιάτων.

Στη συνέχεια, στραγγίξτε το καλά και βάλτε το σε ένα μπολ το οποίο προηγουμένως έχετε γεμίσει με κρύο νερό. Τοποθετήστε το μπολ σε υψηλή θερμοκρασία στο φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε το εκεί για 2-3 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε να εξολοθρεύσετε τα μικρόβια μιας και η θερμότητα αποτελεί ορκισμένο εχθρό τους.

Τέλος, αφαιρέστε το μπολ από το φούρνο φορώντας ειδικά γάντια και περιμένετε μέχρι το νερό να κρυώσει καλά προτού βγάλετε το αποστειρωμένο πλέον σφουγγάρι σας από το μπολ.