Κιτρινισμένα καλώδια και πρίζες: Tips να γίνουν λευκά σαν καινούργια!

Δείτε το κόλπο!

Κιτρινισμένα καλώδια και πρίζες: Tips να γίνουν λευκά σαν καινούργια!


Όλα τα λευκά ηλεκτρικά καλώδια και οι πρίζες, είτε πρόκειται για τα φωτιστικά σας είτε για άλλες ηλεκτρικές συσκευές είναι φυσικό να χάσουν το χρώμα τους με την πάροδο του χρόνου και να κιτρινίσουν.

Η αλήθεια είναι πως τα καλώδια γενικά έρχονται σε πολλή επαφή με την σκόνη, σέρνονται στο πάτωμα και η αργά ή γρήγορα χάνουν τη… λάμψη τους. Παρακάτω θα βρείτε τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να επαναφέρεται την λευκή τους όψη. Διαβάστε παρακάτω...

Βγάλτε τη συσκευή από την πρίζα και ξεσκονίστε το καλώδιο με ένα στεγνό πανί για να απομακρύνετε τη σκόνη, τις τρίχες από κατοικίδια κλπ.

Φτιάξτε ένα διάλυμα με ζεστό νερό και υγρό πιάτων. Μην χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα ή χημικά καθαριστικά. Σκουπίστε κατά μήκος όλο το καλώδιο με το διάλυμα χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι. Στα σημεία που οι κιτρινίλες επιμένουν διπλώστε το καλώδιο στα δύο (με προσοχή για να μην δημιουργήσετε φθορές) και τρίψτε ελαφρά. Φτιάξτε ένα διάλυμα με ζεστό νερό και υγρό πιάτων.

Αν εκτός από κιτρινίλα το καλώδιο έχει πάνω στερεοποιημένη μπογιά χρησιμοποιήστε ένα μη αιχμηρό μαχαίρι και αφαιρέστε την προσεκτικά. Αν δεν βγαίνει δοκιμάστε να βάλετε ζεστό ξύδι πάνω σε χαρτί κουζίνας και να την τρίψετε για να μαλακώσει. Ένα πιστολάκι μαλλιών είναι επίσης χρήσιμο για να θερμάνετε την μπογιά και να αφαιρεθεί.

Αν η κιτρινίλα στα καλώδιά σας επιμένει φτιάξτε μία πάστα από μαγειρική σόδα και νερό, βάλτε τη πάνω στο καλώδιο και αφήστε τη να στεγνώσει πριν την αφαιρέσετε με ένα νωπό σφουγγαράκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τα δύσκολα σημεία. Τέλος βρέξτε ένα πανάκι και περάστε όλο το καλώδιο για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού ή σόδας. Αφήστε το καλώδιο να στεγνώσει πολύ καλά πριν το βάλετε πάλι στο ρεύμα.

Συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Θα σας λύσουν τα χέρια!

Το σούπερ σπιτικό καθαριστικό για πεντακάθαρα τζάμια στη στιγμή!

Κάντε τα θολά τζάμια παρελθόν με ένα απόλυτα μη τοξικό και σούπερ αποτελεσματικό σπιτικό υγρό καθαρισμού!

Τον τελευταίο καιρό σας πιάνει πονοκέφαλος από τη θολούρα; Όχι, μην σπεύσετε να εξορίσετε το αλάτι από τη διατροφή σας γιατί σας ανεβάζει την πίεση-τουλάχιστον, όχι προτού τσεκάρετε αν τα τζάμια σας παραμένουν καθαρά. Κι όταν λέμε καθαρά εννοούμε χωρίς δαχτυλιές και θαμπά σημεία!

Αν το δεύτερο σενάριο παίζει... δυνατά, σας έχουμε τη λύση: φτιάξτε το σπιτικό υγρό για τα τζάμια. Κι αν αναρωτιέστε γιατί να μπείτε σε τόσο κόπο, σας έχουμε (πληρωμένη) απάντηση: η σπιτική συνταγή που σας προτείνουμε είναι πανεύκολη αλλά κυρίως είναι απόλυτα φυσική, οικολογική και οικονομική!

Φυσικό καθαριστικό για τα τζάμια
Τι θα χρειαστείτε 2 φλ. νερό + 2 φλ. λευκό ξίδι + 3 κ.σ. χυμό λεμονιού + 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντο (ή κάποιο της επιλογής σας) + ένα δοχείο για σπρέι (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη μαγειρικής)

To αιθέριο έλαιο περγαμόντου έχει αντικαταθλιπτική δράση!

Αρωματίστε το υγρό για τα τζάμια με ένα αιθέριο έλαιο που σας αρέσει και σας χαλαρώνει!
Πώς θα το παρασκευάσετε Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ξίδι με το νερό και στη συνέχεια βάλτε το μείγμα στο δοχείο για σπρέι. Τέλος, προσθέστε το λεμόνι και το αιθέριο έλαιο κι ανακατέψτε καλά.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε Πριν από κάθε χρήση, ανακινήστε το δοχείο καλά. Ψεκάστε την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε και σκουπίστε καλά, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό βαμβακερό πανί. Κι ένα tip για πιο... αστραφτερά αποτελέσματα: καθαρίστε τα τζάμια τις ώρες που δεν έχει έντονη ηλιοφάνεια. Ο ήλιος στεγνώνει το καθαριστικό των τζαμιών προτού προλάβετε να το σκουπίσετε.

Διαβάστε περισσότερα θέματα για το σπίτι στο Youweekly.gr!