9+1 tips για να χρησιμοποιήσετε το αλάτι στο καθάρισμα του σπιτιού σας!

Εσείς τα γνωρίζατε;

9+1  tips για να χρησιμοποιήσετε το αλάτι στο καθάρισμα του σπιτιού σας!

Υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι για να καθαρίσετε το σπίτι σας, χωρίς την χρήση χημικών καθαριστικών.

Πολύ πιθανό να γνωρίζετε ήδη πως το ξίδι και η σόδα είναι δύο πολύ καλά συστατικά για το καθάρισμα και την απολύμανση. Εδώ, θα σας συστήσουμε άλλο ένα: το αλάτι.

Ας γυρίσουμε, λοιπόν, πίσω στα βασικά που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας και ας δούμε με ποιους τρόπους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλάτι για να συμβάλετε στην καθαριότητα του σπιτιού σας.

1. Καθαρίστε την γυάλινη κανάτα τις καφετιέρας σας με αλάτι και ζεστό νερό. Προσθέστε μερικά κουταλάκια αλάτι μέσα στην κανάτα και βάλτε τη σε λειτουργία με σκέτο νερό. Έπειτα αφήστε τη για μία ώρα, ξεπλύνετε και στεγνώστε.

2. Ρίξτε αλάτι απευθείας πάνω σε οποιονδήποτε υγρό λεκέ στα ρούχα για να τον απορροφήσει.

3. Χρησιμοποιήστε λεμόνι και αλάτι για να καθαρίσετε τους λεκέδες και τα στίγματα που υπάρχουν στα ξύλα κοπής που χρησιμοποιείτε για το φαγητό σας.

4. Χρησιμοποιήστε ½ λεμόνι που πριν έχετε «βουτήξει» στο αλάτι για να απομακρύνετε τους λεκέδες σκουριάς από τον πορσελάνινο νεροχύτη σας.

5. Χρησιμοποιήστε ½ λεμόνι με αλάτι για να τρίψετε τα μπρούτζινα μαγειρικά σας σκεύη και να απομακρύνετε λεκέδες και αποχρωματισμούς.

6.Καθαρίστε τους σωλήνες αποχέτευσης και την μάκα, ρίχνοντας αλάτι μέσα στο σιφόνι και αφήνοντας να τρέξει ζεστό νερό για 2 λεπτά.

7. Χρησιμοποιήστε ½ λεμόνι που έχετε «βουτήξει» στο αλάτι για να απομακρύνετε τα άλατα που υπάρχουν στις βρύσες σας.

8. Τρίψτε απαλά το εσωτερικό από τις κούπες του καφέ και του τσαγιού με αλάτι και ένα υγρό πανί για να φύγουν οι λεκέδες.

9. Αφαιρέστε τους λεκέδες από ιδρώτα που υπάρχουν στα ρούχα σας προσθέτοντας 4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι σε ένα λίτρο ζεστό νερό. Μουλιάστε μέχρι να φύγουν οι λεκέδες.

10. Καθαρίστε το σίδερο ρίχνοντας αλάτι σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και «σιδερώνοντας» από πάνω με το ζεστό σίδερο. Αφήστε το σίδερο να κρυώσει και σκουπίστε με ένα νωπό ύφασμα.

4 πράγματα στο σπίτι σας που θέλουν βαθύ καθάρισμα τώρα!

Μπορεί να βαριέστε να καθαρίζετε, αλλά τι θα λέγατε αν σας διαβεβαιώναμε πως αν καθαρίσετε αυτά τα παρακάτω 4 πράγματα καλά τώρα,

Θα τα ξανακαθαρίσετε πάλι σε ένα μήνα;

Ο φούρνος

Ανακατέψτε σε ένα μικρό μπολ 1/2 φλ. μαγειρικής σόδας με μερικές κουταλιές της σούπας νερό. Μόλις δημιουργηθεί μία πάστα απλώστε την στο εσωτερικό του φούρνου σας. Αρχίστε το τρίψιμο χρησιμοποιώντας κάποιο σφουγγάρι. Αφού τρίψετε καλά όλο το φούρνο αφήστε τη σόδα να κάνει τη δουλειά της για όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί καθαρίστε τη μαγειρική σόδα με ένα πανί. Μετά πάρτε το ξίδι και ψεκάστε με αυτό το φούρνο σας. Καθαρίστε για άλλη μία φορά όλες τις επιφάνειες με το πανί και ο φούρνος σας θα είναι πεντακάθαρος.

Η σχάρα του φούρνου

Το μόνο που πρέπει να κάνετε για να καθαρίσετε τη σχάρα του φούρνου σας είναι να γεμίσετε μία λεκάνη ή την μπανιέρα με νερό και σαπούνι και να βουτήξετε σε αυτήν τη σχάρα σας. Αφήστε την να μουλιάσει για ένα ολόκληρο βράδυ και το πρωί ξεπλύνετέ την με καθαρό νερό.

Κάτω από το νεροχύτη

Παρόλο που μπορεί να τακτοποιείτε συχνά το σημείο, η βρωμιά είναι βρωμιά και όσο και αν δεν θέλετε να το παραδεχτείτε, πρέπει κάποια στιγμή να κάνετε την καρδιά σας πέτρα και να λερώσετε τα χέρια σας. Βγάλτε έξω όλα όσα φυλάτε κάτω από το νεροχύτη και σκουπίστε καλά το σημείο. Έπειτα περάστε την επιφάνεια με λίγο απορρυπαντικό για όλες τις χρήσεις και καθαρίστε την καλά. Κάντε το ίδιο και με τα τοιχώματα αλλά και με τις πόρτες της ντουλάπας εσωτερικά και εξωτερικά. Μόλις ολοκληρώσετε, ξαναβάλτε στο ντουλάπι όλα τα αντικείμενα που είχατε και πριν τακτοποιώντας τα.

Τα φίλτρα του απορροφητήρα

Έχουν μαζέψει λίπη και είναι τόσο βρώμικα που σίγουρα χρειάζονται ένα καλό καθάρισμα. Όσο κι αν προσποιείστε πως δεν υπάρχουν, τα φίλτρα είναι εκεί και περιμένουν να τα βουτήξετε σε μία λεκάνη με νερό γεμάτο ξίδι. Γεμίστε μία λεκάνη με ζεστό νερό (ή και το νεροχύτη) και ρίξτε ξίδι. Βουτήξτε τα φίλτρα μέσα στο νερό και αφήστε τα εκεί για μερικές ώρες να μουλιάσουν. Έπειτα αφήστε τα να στεγνώσουν. Αν εξακολουθούν να σας φαίνονται βρώμικα επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για ακόμα μία φορά.