Ηλεκτρική σκούπα: Το "μαγικό" που σας λύνει τα χέρια!

Το "απόλυτο" μυστικό του σπιτιού!

Ηλεκτρική σκούπα: Το

Ηλεκτρική σκούπα ή αλλιώς το "μαγικό" που θα σας λύνει τα χέρια καθημερινά με τις δουλειές του σπιτιού, χωρίς να το καταλαβαίνεται!

Δεν μας πιστεύεται; Διαβάστε και μόνες σας!

Θα πάθετε πλάκα με αυτό το κόλπο: Κάντε την ηλεκτρική σας σκούπα να αρωματίζει τον χώρο!

Όλοι έχουμε κατά καιρούς ευχαριστήσει τον εφευρέτη της ηλεκτρικής σκούπας - και έχουμε πολύ καλούς λόγους. Η ηλεκτρική σκούπα άλλωστε είναι «σωτήρας» κάθε νοικοκυράς, μιας και κάνει το εξονυχιστικό σκούπισμα πραγματικότητα και μάλιστα σε χρόνο-αστραπή. Εσείς, λοιπόν, που αγαπάτε αυτό τον πολύτιμο σύμμαχο για την καθαριότητα του σπιτιού σας, διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω συμβουλές της γιαγιάς.

Πρώτη αρχή, η ηλεκτρική σκούπα σας δεν είναι φτιαγμένη για να «ρουφά» και να αντέχει τα πάντα. Ακόμη και μια μικρή βελόνα ή καρφίτσα μπορεί να τρυπήσει τη σακούλα της συσκευής σας και επομένως να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Προσέχετε, λοιπόν, για να έχετε και μαζέψτε τα καρφιά, τις βίδες, ακόμα και τους συνδετήρες σας με τον πατροπαράδοτο τρόπο: τη σκούπα και το φαράσι.

Μπορεί να σας φαίνεται αυτονόητο, αλλά πάνω στον πανικό του σπασμένου ποτηριού ή του αγαπημένου βάζου σας, μπορεί να υποκύψετε... σε αυτό το μεγάλο λάθος. Τα θρύψαλα μπορεί να προκαλέσουν τεράστια κι ανεπανόρθωτη ζημιά τόσο στον κάδο όσο και στο μοτέρ της ηλεκτρικής σας σκούπας, οπότε κρατήστε τη μακριά τους. Για το δικό σας καλό.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τα καλλυντικά σας. Αν πέσει στο πάτωμα λοσιόν, μέικ απ, μάσκαρα ή σκιά ματιών, πάρτε σκούπα και φαράσι, έστω μια σφουγγαρίστρα, και αφήστε την ηλεκτρική σας σκούπα στην άκρη. Εκτός και αν θέλετε με το χρώμα της αγαπημένης σας σκιάς ματιών να βάψετε όλο το σαλόνι ή, ακόμα καλύτερα, τα δωμάτια των παιδιών. Μεγάλη προσοχή λοιπόν σε ό,τι βγάζει χρώμα και έρχεται σε επαφή με τον πιο πιστό σας σύμμαχο, τη σκούπα.

Προσοχή όμως και στα χώματα. Μπορεί να φυτέψατε μόλις τα νέα λουλούδια στις γλάστρες σας και πάνω στην κούρασή σας να σας φάνηκε καλή ιδέα να μαζέψετε τα χώματα με την ηλεκτρική σκούπα. Ξανασκεφτείτε το όμως, καθώς και το χώμα θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο για το μοτέρ του αγαπημένου σας συμμάχου.

Η σκούπα ΔΕΝ πεινάει!

Και όμως, πολλές φορές όταν θέλουμε να μαζέψουμε λίγο ρύζι που έπεσε κάτω, σοκολάτα που επίσης έπεσε από τα χέρια του μωρού και λοιπές τροφές, συνηθίζουμε να αρπάζουμε στο λεπτό την ηλεκτρική σκούπα.

Όμως μάθετε το εξής. Οι κοινές ηλεκτρικές σκούπες δεν τα πάνε καλά με τα υπολείμματα φαγητού - ειδικά αν το φαγητό είναι ζεστό και νωπό.

Κι αυτό γιατί είναι πολύ πιθανό το υγρό να προκαλέσει ζημιά στο μοτέρ της. Αποφύγετε λοιπόν να τη φέρνετε σε επαφή με το μαγειρεμένο φαγητό, εκτός βέβαια και αν έχετε μία από αυτές τις σκούπες που τα κάνουν όλα, τα μαζεύουν όλα και έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Πηγή: TV24