Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μεγάλη προσοχή! Αυτά είναι τα 4 αντικείμενα στο σπίτι σου που δεν πρέπει να ακουμπήσει η μαγειρική σόδα!

Νοικοκυρά, σε ενδιαφέρει!

Μεγάλη προσοχή! Αυτά είναι τα 4 αντικείμενα στο σπίτι σου που δεν πρέπει να ακουμπήσει η μαγειρική σόδα!
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 08.12.2019 09:29

Αποκάλυψη και... μεγάλη προσοχή! Στο σπίτι σου δεν πρέπει να ακουμπήσει η μαγειρική σόδα 4 συγκεκριμένα αντικείμενα! Αυτά είναι και σου έχουμε την λίστα...

Έχει αποδειχτεί πως είναι θαυματουργή πάντα και παντού!

Λόγω του ότι η σόδα έχει λειαντική δράση πρέπει να είστε προσεκτικοί στο καθάρισμα επιφανειών που είναι πιο ευαίσθητες. Το ίδιο προσεκτικοί όπως θα είσασταν και με τη χρήση ενός σφουγγαριού με σκληρή επιφάνεια. Από την άλλη μεριά υπάρχουν και κάποια μέταλλα στα οποία η μαγειρική σόδα μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.

Μάθετε ποια είναι αυτά τα αντικείμενα τα οποία δεν πρέπει να πλησιάζει η μαγειρική σόδα.

Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα στο καθάρισμα μεταλλικών επιφανειών δεν επιτρέπεται να κάνετε το ίδιο αν τα σκεύη σας είναι αλουμινίου. Αν τη χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα και την ξεπλύνετε αμέσως τότε μπορεί να μην έχετε πρόβλημα, αλλά αν την αφήσετε πάνω στο σκεύος σας για πολύ ώρα θα το αποχρωματίσετε.

Ασημικά-αντίκες

Παρόλο που η μαγειρική σόδα πάνω σε λίγο αλουμινόχαρτο μπορεί να γυαλίσει τα ασημικά σας, μερικοί ισχυρίζονται πως η λειαντική δράση της σόδας μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα των ασημικών.

Μαρμάρινες επιφάνειες

Μπορεί κάποιοι να σας έχουν πει πως το καθάρισμα του μαρμάρου με μαγειρική σόδα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, αλλά οι κατασκευαστές πέτρας ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι επαναλαμβανόμενη χρήση της σόδας μπορεί να καταστρέψει τελικά το μάρμαρό σας.

Επιχρυσωμένα αντικείμενα Μπορεί να μην είναι το σπίτι σας γεμάτο χρυσά αντικείμενα αλλά αν είστε από αυτούς που έχετε έναν επιχρυσωμένο δίσκο σερβιρίσματος τότε σίγουρα δεν πρέπει να τον καθαρίζετε με μαγειρική σόδα. Ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και εύκολα μπορεί να χαρακτεί ακόμα και με λίγη μαγειρική σόδα.

Μεγάλη προσοχή! Μπορείτε να την βάλετε και στο πρόσωπό σας! Θα σας εξαφανίσει κατευθείαν τους μαύρους κύκλους από τα μάτια!

Θα σας πέσει το σαγόνι! Ρίξτε μαγειρική σόδα στο κρεβάτι σας και...

Θα σας πέσει το σαγόνι! Ρίξτε μαγειρική σόδα στο κρεβάτι σας και... Δεν θα πιστέψετε τι "μαγικά" μπορεί να κάνει! Θα την αγαπήσετε!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Η σόδα όχι μόνο... Διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βάλε στα μπιφτέκια σου μαγειρική σόδα και... θα μας θυμηθείς! Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους...

"Βόμβα" από τους γιατρούς! Η μαγειρική σόδα "σκοτώνει" τον καρκίνο!

Διαβάστε περισσότερα θέματα Deco & Σπίτι στο Youweekly.gr 

Share