Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Tips για την κουζίνα του σπιτιού σου! Ρίξε στα ντουλάπια μαγειρική σόδα και θα πάθεις πλάκα!

Εσύ το ήξερες;

Tips για την κουζίνα του σπιτιού σου! Ρίξε στα ντουλάπια μαγειρική σόδα και θα πάθεις πλάκα!
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 10.12.2019 08:57
Follow us on Google News

Σου το εγγυόμαστε πως θα σου βγουν τα μάτια έξω με το αποτέλεσμα από αυτό το συγκεκριμένο tips για την κουζίνα του σπιτιού σου που θα σου δώσουμε! Ρίξε στα ντουλάπια σου μαγειρική σόδα και θα είναι σαν καινούργια...

Ικανή να κάνει θαύματα, όταν την χρησιμοποιείτε στην μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική, η μαγειρική σόδα υπόσχεται να σας καταπλήξει με 11 ακόμα χρήσεις μέσα το σπίτι.

Η αποτελεσματικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί ένα φυσικό καθαριστικό και αποσμητικό. Προμηθευτείτε αρκετά κουτιά και αρχίστε να αντιμετωπίζετε ό,τι σας απασχολούσε μέχρι σήμερα με τη μαγειρική σόδα!

Απολυμάνετε την κουζίνα σας Μπορείτε να καθαρίσετε σχεδόν κάθε επιφάνεια της κουζίνας σας με μαγειρική σόδα. Συνδυάστε την με νερό σε ένα βαποριζατέρ ή πασπαλίστε τη σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι ή πανί και καθαρίστε έτσι πάγκους, ντουλάπια, νεροχύτες από ανοξείδωτο ατσάλι, φούρνους μικροκυμάτων, απορροφητήρες, μαγειρικά σκεύη, πλαστικά μπολ μέχρι και το ίδιο του σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο των πιάτων.

Μην ξεχνάς, όμως, πως οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας είναι τόσες πολλές που εκτός από το σπίτι σου μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και για μάσκα στο πρόσωπό σου! Θα σου εξαφανίσει τους μαύρους κύκλους!

Πηγή: spirossoulis.com

Μεγάλη προσοχή! Αυτά είναι τα 4 αντικείμενα στο σπίτι σου που δεν πρέπει να ακουμπήσει η μαγειρική σόδα!

Αποκάλυψη και... μεγάλη προσοχή! Στο σπίτι σου δεν πρέπει να ακουμπήσει η μαγειρική σόδα 4 συγκεκριμένα αντικείμενα! Αυτά είναι και σου έχουμε την λίστα...

Έχει αποδειχτεί πως είναι θαυματουργή πάντα και παντού!

Λόγω του ότι η σόδα έχει λειαντική δράση πρέπει να είστε προσεκτικοί στο καθάρισμα επιφανειών που είναι πιο ευαίσθητες. Το ίδιο προσεκτικοί όπως θα είσασταν και με τη χρήση ενός σφουγγαριού με σκληρή επιφάνεια. Από την άλλη μεριά υπάρχουν και κάποια μέταλλα στα οποία η μαγειρική σόδα μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.

Μάθετε ποια είναι αυτά τα αντικείμενα τα οποία δεν πρέπει να πλησιάζει η μαγειρική σόδα.

Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα στο καθάρισμα μεταλλικών επιφανειών δεν επιτρέπεται να κάνετε το ίδιο αν τα σκεύη σας είναι αλουμινίου. Αν τη χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα και την ξεπλύνετε αμέσως τότε μπορεί να μην έχετε πρόβλημα, αλλά αν την αφήσετε πάνω στο σκεύος σας για πολύ ώρα θα το αποχρωματίσετε.

Ασημικά-αντίκες

Παρόλο που η μαγειρική σόδα πάνω σε λίγο αλουμινόχαρτο μπορεί να γυαλίσει τα ασημικά σας, μερικοί ισχυρίζονται πως η λειαντική δράση της σόδας μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα των ασημικών.

Μαρμάρινες επιφάνειες

Μπορεί κάποιοι να σας έχουν πει πως το καθάρισμα του μαρμάρου με μαγειρική σόδα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, αλλά οι κατασκευαστές πέτρας ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι επαναλαμβανόμενη χρήση της σόδας μπορεί να καταστρέψει τελικά το μάρμαρό σας.

Επιχρυσωμένα αντικείμενα Μπορεί να μην είναι το σπίτι σας γεμάτο χρυσά αντικείμενα αλλά αν είστε από αυτούς που έχετε έναν επιχρυσωμένο δίσκο σερβιρίσματος τότε σίγουρα δεν πρέπει να τον καθαρίζετε με μαγειρική σόδα. Ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και εύκολα μπορεί να χαρακτεί ακόμα και με λίγη μαγειρική σόδα.

Μεγάλη προσοχή! Μπορείτε να την βάλετε και στο πρόσωπό σας! Θα σας εξαφανίσει κατευθείαν τους μαύρους κύκλους από τα μάτια!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βάλε στα μπιφτέκια σου μαγειρική σόδα και... θα μας θυμηθείς! Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους...

Βάλτε μαγειρική σόδα στο παιχνίδι του σκύλου σας και θα "σωθείτε"! Κάνει... θαύματα!

Διαβάστε περισσότερα θέματα Deco & Σπίτι στο Youweekly.gr

Share