Αδιανόητο! Μέσα στην κούπα του καφέ ρίξε μαγειρική σόδα και ξίδι! Θα τρίβεις τα μάτια σου με το αποτέλεσμα!

Απίστευτο τρικ!

Αδιανόητο! Μέσα στην κούπα του καφέ ρίξε μαγειρική σόδα και ξίδι! Θα τρίβεις τα μάτια σου με το αποτέλεσμα!

Μέσα στην κούπα του καφέ ρίξε μαγειρική σόδα και ξίδι! Θα τρίβεις τα μάτια σου με το αδιανόητο αποτέλεσμα που θα αντικρίσεις!

Ο καφές είναι κάτι ιερό. Υπάρχει μια ιεροτελεστία γύρω από αυτόν. Όλοι μας λατρεύουμε το άρωμα του και τη γεύση του. Εξάλλου μετά το ενοχλητικό ξυπνητήρι είναι το επόμενο πράγμα που μας ξυπνάει!

Σίγουρα έχεις κι εσύ άπειρες κούπες και φλιτζάνια του καφέ στο ντουλάπι σου, άλλες καινούργιες και άλλες παλιές. Ωστόσο, οι παλιές κούπες αρχίζουν να λεκιάζουν και δεν καθαρίζονται πλέον τόσο εύκολα, ακόμη κι αν τις βάζεις στο πλυντήριο.

Και είναι λογικό καθώς όσο παλιώνουν, το υλικό φθείρεται και κρατά λεκέδες και στίγματα, από την πολύ χρήση.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να πετάξεις τις αγαπημένες σου κούπες (ειδικά αν έχουν συναισθηματική αξία ή είναι από κάποιο ταξίδι), ακόμη κι αν έχουν αρχίσει να μαυρίζουν ή να κιτρινίζουν από τον καφέ.

Υπάρχει τρόπος να τις επαναφέρεις στην προηγούμενη καλή κατάστασή τους και σου τον παρουσιάζουμε!

Τι θα χρειαστείς:

Μαγειρική σόδα

Ξύδι

Σφουγγαράκι

Τι να κάνεις:

Δημιούργησε μια πάστα με μαγειρική σόδα και ζεστό νερό σε μια κούπα και χρησιμοποιώντας την μαλακή πλευρά ενώ νωπού σφουγγαριού, τρίψε καλά μέχρι να φύγει ο λεκές. Η μαγειρική σόδα έχει λειαντική δράση, έτσι θα απομακρύνει τις κηλίδες χωρίς να γρατζουνίσει την κούπα.

Αν αυτή η μέθοδος δεν φέρει αποτέλεσμα, γέμισε την κούπα μέχρι τη μέση με ξίδι και την υπόλοιπη με ζεστό νερό. Άφησε το μείγμα για δέκα λεπτά να δράσει και στη συνέχεια άδειασε την κούπα. Τρίψε τους λεκέδες με απορρυπαντικό πιάτων και χρησιμοποίησε την τραχιά πλευρά του σφουγγαριού.

Υ.Γ. Αν οι κούπες σου έχουν μαυρίσει, ραγίσει ή γενικότερα έχουν δει καλύτερες μέρες, ίσως ήρθε η ώρα να τις αποσύρεις.

Μην τρίβεις το εσωτερικό με τραχιές επιφάνειες, γιατί φθίρει το φινίρισμα.

Να πλένεις τις κούπες μετά από κάθε χρήση και μην αφήνεις τον καφέ να κάτσει, γιατί δημιουργεί λεκέδες σαν στάμπα που δεν φεύγουν.

Βέβαια, να ξέρετε πως υπάρχει κι ένα σημείο που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να πέσει έστω και μια σταγόνα μαγειρικής σόδας!

Βάλτε μαγειρική σόδα εκεί που βράζετε το νερό σας! Το θαύμα της φύσης θα «γεννηθεί» μπροστά σας!

Βάλτε μαγειρική σόδα εκεί που βράζετε το νερό σας και το θαύμα της φύσης θα «γεννηθεί» μπροστά σας! Βήμα - Βήμα η τεχνική!

Το πιο συχνό πρόβλημα κάθε βραστήρα είναι η συσσώρευση αλάτων τα οποία κολλάνε παντού στο εσωτερικό του. Ακόμη και κάποια δυνατά καθαριστικά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυνατές και δύσκολες περιπτώσεις.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι φυσικοί και εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από τα άλατα για αρκετές μέρες, μέχρι να συσσωρευτούν ξανά.

1.Βράστε νερό στον βραστήρα
Αφού βράσει ρίξτε μέσα φλούδες λεμονιού. Αφήστε τις εκεί για 1 ώρα και ξεπλύνετε καλά. Τα άλατα θα έχουν εξαφανιστεί με την πρώτη φορά.

2. Μαγειρική σόδα
Μία φορά την εβδομάδα, μπορείτε να ρίχνετε στο βραστήρα σας ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (για περίπου 700 γρ. νερού) και να βράζετε το μείγμα. Αφήστε το φυσικό καθαριστικό να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αδειάστε και ξεπλύνετε με καθαρό νερό τουλάχιστον 4 με 5 φορές πριν χρησιμοποιηθεί

Πολύ σημαντική πληροφορία που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν θα πρέπει ποτέ να βράζετε ξανά στον βραστήρα το νερό που έχετε ήδη βράσει μια φορά. Αν το κάνετε η σύσταση του νερού αλλοιώνεται και δημιουργούνται επικίνδυνες ουσίες, όπως είναι το αρσενικό, τα νιτρικά και το φθόριο.

Αυτές οι ουσίες είναι ιδιαίτερα τοξικές και καρκινογόνες όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Δείτε γιατί πρέπει να βάλετε και στις μασχάλες σας!