Έχεις κάποιο φυτό στο γραφείο σου; Δεν φαντάζεσαι τι κάνει στην υγεία σου!

Κι όμως δεν πάει το μυαλό σου!

Έχεις κάποιο φυτό στο γραφείο σου; Δεν φαντάζεσαι τι κάνει στην υγεία σου!

Έχεις στολίσει κάποια φυτά πάνω στο γραφείο σου; Δεν φαντάζεσαι πως μπορεί αυτό να επηρεάσει και να βοηθήσει την υγεία σου. Εκτός λοιπόν από την υπόθεση της διακόσμησης φαίνεται πως έχει και διάφορα θετικά στοιχεία για την υγεία σου.

Tο να φέρεις ένα "κομμάτι" της φύσης στο γραφείο σου μπορεί να σε βοηθήσει με το στρες στη δουλειά όπως δείχνουν νέες έρευνες.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Hyogo στην Ιαπωνία βρήκα νότι οι εργαζόμενοι που να «έχουν σκόπιμα τα κοντινά φυτά σε καθημερινή βάση στο εργασιακό περιβάλλον» κατάφεραν να μειώσουν το «ψυχολογικό και φυσιολογικό στρες» τους. Δείτε και ποιο είναι το "ευλογημένο" φυτό! Διώχνει γρουσουζιά, γλωσσοφαγιά και κακό μάτι!

Μια εταιρεία μέτρησε τα ποσοστά παλμών των εργαζομένων τους κατά τη διάρκεια δύο διαλείμματα τριών λεπτών κατά την εργάσιμη ημέρα.

Στο πρώτο διάλειμμα δεν υπήρχε φυτό στα γραφεία τους.

Στο δεύτερο κοιτούσαν ή φρόντιζαν ένα φυτό που υπήρχε στο γραφείο τους.
Ακόμη και αν οι συμμετέχοντες δεν έβλεπαν σκόπιμα το φυτό κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, η παρουσία του παρέσχε ακόμα ένα βαθμό μείωσης του στρες.

Μετά από μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων, περίπου το 27% των εργαζομένων είχε χαμηλότερο ποσοστό παλμών και μειωμένα επίπεδα άγχους.

Οι ερευνητές είδαν την ευκαιρία να μελετήσουν ένα πραγματικό περιβάλλον γραφείου, καθώς οι προηγούμενες μελέτες σχετικά με τις ψυχολογικές και φυσιολογικές επιδράσεις των φυτών εσωτερικού χώρου διεξήχθησαν ως επί το πλείστον σε εργαστηριακές εγκαταστάσεις.

Αυτό το φυτό το έχουμε όλοι σπίτι μας! «Σκοτώνει» τον καρκίνο, είναι και αφροδισιακό!

Αυτό το φυτό το έχουμε όλοι σπίτι μας και «σκοτώνει» τον καρκίνο, είναι και αφροδισιακό! Μην το υποτιμάτε καθόλου....

Πλέον οι επιστήμονες έχουν στα χέρια τους σημαντικές ενδείξεις ότι έχει αντικαρκινική δράση. Εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων λόγω της κουρκουμίνης που περιέχει.

Το σαφράν ή αλλιώς ο κρόκος Κοζάνης λέγεται και φυτό της χαράς, αφού το απόσταγμα του χρησιμοποιείται σχεδόν μισό αιώνα σαν ήπιο αντικαταθλιπτικό.

Προσοχή! Αυτά τα ροφήματα αυξάνουν τον κίνδυνο του καρκίνου!

Η τελευταία έρευνα που έρχεται από το εξωτερικό για τις μαγικές ιδιότητες του σαφράν του προσδίδει αφροδισιακές ιδιότητες. Στους άνδρες αποδείχθηκε ότι βελτιώνει την στυτική λειτουργεία, ενώ στις γυναίκες παρατηρήθηκε αύξηση της ερωtικής επιθυμίας. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρήθηκε και αυξημένη λίπανση στον γυναικείο κόλπο.

TAGS