Ρυγχόσπερμο: Το νέο φυτό που θα φέρει τύχη στο σπίτι σου

Θα το εντάξεις στην καθημερινότητά σου;

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Ρυγχόσπερμο: Το νέο φυτό που θα φέρει τύχη στο σπίτι σου

Εσύ έχεις ακούσει για το νέο φυτό - φαινόμενο, ρυγχόσπερμο; Αυτό είναι το νέο φυτό που θα φέρει τύχη στο σπίτι σου και θα αγαπήσεις σίγουρα! Το συγκεκριμένο να αναφέρουμε μάλιστα πως είναι αναρριχώμενο, οπότε αν έχεις κήπο και θες να γεμίσεις τους τοίχους σου, είναι το ιδανικό.

Αν θες να αλλάξεις το σπίτι σου και να φέρεις μια μυρωδιά καλοκαιριού, τότε πρέπει να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε! Το ρυγχόσπερμο ή αλλιώς αστρικό γιασεμί (Trachelospermum jasminoides), χρειάζεται ήλιο, όπως όλα τα λουλούδια, αλλά και προστασία.

Το ρυγχόσπερμο μπορεί να φυτευτεί σε όλα τα εδάφη αν και καλύτερη επιλογή θα ήταν τα πιο γόνιμα και δροσερά εδάφη που είναι πλούσια σε οργανική ουσία. Φυτεύεται και σε γλάστρα, ενώ χρησιμοποιείται και για κρεμαστά καλάθια. Μόλις ωστόσο οι ρίζες του αρχίζουν να μεγαλώνουν θα πρέπει να αλλάξει και το μέγεθος της γλάστρας.

Το καλύτερο είναι πως εκτός από ανθεκτικό στο κρύο, είναι πως είναι και ανθεκτικό στα έντομα, κάτι που αυτόματα το κάνει ιδιαίτερο λουλούδι που θα το έχεις στο σπίτι σου για πολύ καιρό.

Προσοχή ωστόσο, καθώς απαιτεί συχνό πότισμα την ζεστή περίοδο του καλοκαιριού, τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, ενώ όσον αφορά τη λίπανση, χρειάζεται πλήρες λίπασμα κατά την περίοδο της άνοιξης, και επαναλαμβάνουμε στις αρχές του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου. Επίσης αν είσαι φαν των φυτών, αλλά δεν έχεις αρκετό χρόνο για να ασχοληθείς με το πότισμα, σου έχουμε τα 10 φυτά που επιβιώνουν χωρίς πολύ νερό και δίνουν χρώμα στο μπαλκόνι!

Αυτό το φυτό το έχουμε όλοι σπίτι μας! «Σκοτώνει» τον καρκίνο, είναι και αφροδισιακό!

Αυτό το φυτό το έχουμε όλοι σπίτι μας και «σκοτώνει» τον καρκίνο, είναι και αφροδισιακό! Μην το υποτιμάτε καθόλου....

Πλέον οι επιστήμονες έχουν στα χέρια τους σημαντικές ενδείξεις ότι έχει αντικαρκινική δράση. Εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων λόγω της κουρκουμίνης που περιέχει.

Το σαφράν ή αλλιώς ο κρόκος Κοζάνης λέγεται και φυτό της χαράς, αφού το απόσταγμα του χρησιμοποιείται σχεδόν μισό αιώνα σαν ήπιο αντικαταθλιπτικό.

Προσοχή! Αυτά τα ροφήματα αυξάνουν τον κίνδυνο του καρκίνου!

Η τελευταία έρευνα που έρχεται από το εξωτερικό για τις μαγικές ιδιότητες του σαφράν του προσδίδει αφροδισιακές ιδιότητες. Στους άνδρες αποδείχθηκε ότι βελτιώνει την στυτική λειτουργία, ενώ στις γυναίκες παρατηρήθηκε αύξηση της ερωτικής επιθυμίας. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρήθηκε και αυξημένη λίπανση στον γυναικείο κόλπο.